c c c
Radiography 8th Edition Sherer
c c c c c
Test Bank
c c
, Chapter 01: Introduction to Radiation Protection
c c c c c
Sherer: Radiation Protection in Medical Radiography, 8th Edition
c c c c c c c
MULTIPLE cCHOICE
1. Consequences cof cionization cin chuman ccells cinclude
1. creation cof cunstable catoms.
2. production cof cfree celectrons.
3. creation cof chighly creactive cfree cradicals ccapable cof cproducing csubstances cpoisonous cto cthe
ccell.
4. creation cof cnew cbiologic cmolecules cdetrimental cto cthe cliving ccell.
5. injury cto cthe ccell cthat cmay cmanifest citself cas cabnormal cfunction cor closs cof cfunction.
a. 1, c2, cand c3 conly
b. 2, c3, cand c4 conly
c. 3, c4, cand c5 conly
d. 1, c2, c3, c4, cand c5
ANS: c D
2. Which cof cthe cfollowing cis ca cform cof cradiation cthat cis ccapable cof ccreating celectrically
ccharged cparticles cby cremoving corbital celectrons cfrom cthe catom cof cnormal cmatter cthrough
cwhich cit cpasses?
a. Ionizing cradiation
b. Nonionizing cradiation
c. Subatomic cradiation
d. Ultrasonic cradiation I cG S M
ANS: c A
3. Regarding cexposure cto cionizing cradiation, cpatients cwho care ceducated cto cunderstand cthe cmedical
cbenefit cof can cimaging cprocedure care cmore clikely cto
a. assume ca csmall cchance cof cbiologic cdamage cbut cnot csuppress cany cradiation cphobia
they cmay chave.
c
b. cancel ctheir cscheduled cprocedure cbecause cthey care cnot cwilling cto cassume ca csmall
chance cof cbiologic cdamage.
c
c. suppress cany cradiation cphobia cbut cnot crisk ca csmall cchance cof cpossible
biologic cdamage.
c
d. suppress cany cradiation cphobia cand cbe cwilling cto cassume ca csmall cchance cof
possible cbiologic cdamage.
c
ANS: c D
4. The cmillisievert c(mSv) cis cequal cto
a. 1/10 cof ca csievert.
b. 1/100 cof ca csievert.
c. 1/1000 cof ca csievert.
d. 1/10,000 cof ca csievert.
ANS: c C
This cstudy csource cwas cdownloaded cby c100000833532717 cfrom cCourseHero.com con c09-29-2022 c00:35:37 cGMT c-05:00
https://www.coursehero.com/file/72695759/01pdf/ NURSINGTB.COM
, Radiation cProtection cin cMedical cRadiography c8th cEdition cSherer cTest cBank
5. The cadvantages cof cthe cBERT cmethod care
1. it cdoes cnot cimply cradiation crisk; cit cis csimply ca cmeans cfor ccomparison.
2. it cemphasizes cthat cradiation cis can cinnate cpart cof cour cenvironment.
3. it cprovides can canswer cthat cis ceasy cfor cthe cpatient cto ccomprehend.
a. 1 cand c2 conly
b. 1 cand c3 conly
c. 2 cand c3 conly
d. 1, c2, cand c3
ANS: c D
6. If ca cpatient casks ca cradiographer ca cquestion cabout chow cmuch cradiation che cor cshe cwill
creceive cfrom ca cspecific cx-ray cprocedure, cthe cradiographer ccan
a. respond cby cusing can cestimation cbased con cthe ccomparison cof cradiation creceived cfrom
the cx-ray cto cnatural cbackground cradiation creceived.
c
b. avoid cthe cpatient’s cquestion cby cchanging cthe csubject.
c. tell cthe cpatient cthat cit cis cunethical cto cdiscuss csuch cconcerns.
d. refuse cto canswer cthe cquestion cand crecommend cthat che cor cshe cspeak cwith
cthe creferring cphysician.
ANS: c A
7. Why cshould cthe cselection cof ctechnical cexposure cfactors cfor call cmedical cimaging cprocedures
calways cfollow cALARA?
a. So cthat creferring cphysicians cordering cimaging cprocedures cdo cnot chave cto caccept
cresponsibility cfor cpatient cradiation csafety.
b. So cthat cradiographers cand cradiologists cdo cnot chave cto caccept cresponsibility cfor
patient cradiation csafety. NURSINGTB.COM
c. Because cradiation-induced ccancer cdoes cnot cappear cto chave ca cdose clevel cbelow
cwhich cindividuals cwould chave cno cchance cof cdeveloping cthis cdisease.
d. Because cradiation-induced ccancer cdoes chave ca cdose clevel cat cwhich cindividuals
cwould chave ca cchance cof cdeveloping cthis cdisease.
ANS: c C
8. The ccardinal cprinciples cof cradiation cprotection cinclude cwhich cof cthe cfollowing?
1. Time
2. Distance
3. Shielding
a. 1 conly
b. 2 conly
c. 3 conly
d. 1, c2, cand c3
ANS: c D
9. In ca chospital csetting, cwhich cof cthe cfollowing cprofessionals cis cexpressly ccharged cby cthe
chospital cadministration cwith cbeing cdirectly cresponsible cfor cthe cexecution, cenforcement, cand
cmaintenance cof cthe cALARA cprogram?
a. Assistant cadministrator cof cthe cfacility
b. Chief cof cstaff
This cstudy csource cwas cdownloaded cby c100000833532717 cfrom cCourseHero.com con c09-29-2022 c00:35:37 cGMT c-05:00
https://www.coursehero.com/file/72695759/01pdf/ NURSINGTB.COM
, Radiation cProtection cin cMedical cRadiography c8th cEdition cSherer cTest cBank
c. Radiation cSafety cOfficer
d. Student cradiologic ctechnologist
ANS: c C
10. Why cis ca cquestion cconcerning cthe camount cof cradiation ca cpatient cwill creceive cduring ca
specific cx-ray cprocedure cdifficult cto canswer?
c
1. Because cthe creceived cdose cis cspecified cin ca cnumber cof cdifferent cunits cof cmeasure
2. Because cthe cscientific cunits cfor cradiation cdose care cnormally cnot ccomprehensible cby ca cpatient
3. Because cthe cpatient cshould cnot creceive cany cinformation cabout cradiation cdose
a. 1 cand c2 conly
b. 1 cand c3 conly
c. 2 cand c3 conly
d. 1, c2, cand c3
ANS: c A
11. X-rays care ca cform cof cwhich cof cthe cfollowing ckinds cof cradiation?
a. Environmental
b. Ionizing
c. Internal
d. Nonionizing
ANS: c B
12. What cunit cis cused cto cmeasure cradiation cexposure cin cthe cmetric cInternational cSystem cof cUnits?
a. Coulomb cper ckilogram
b. Milligray
c. Millisievert
NURSINGTB.COM
d. Sievert
ANS: c A
13. What corganization cwas cfounded cin c2007 cthat ccontinues ctheir cpursuit cto craise cawareness cof
the cneed cfor cdose creduction cprotocols cby cpromoting cpediatric-specified cscan cprotocols cto cbe
c
used cfor cboth cradiology cand cnonradiology cusers cof cCT?
c
a. U.S. cFood cand cDrug cAdministration
b. Alliance cfor cRadiation cSafety cin cPediatric cImaging.
c. American cRegistry cof cRadiologic cTechnologists
d. The cJoint cCommission
ANS: c B
14. Which cof cthe cfollowing cprovides cthe cbasis cfor cdetermining cwhether can cimaging cprocedure
cor cpractice cis cjustified?
a. ALARA cconcept
b. BERT cmethod
c. Diagnostic cefficacy
d. NEXT cprogram
ANS: c C
15. Which cof cthe cfollowing cis ca cmethod cof cexplaining cradiation cto cthe cpublic?
This cstudy csource cwas cdownloaded cby c100000833532717 cfrom cCourseHero.com con c09-29-2022 c00:35:37 cGMT c-05:00
https://www.coursehero.com/file/72695759/01pdf/ NURSINGTB.COM