Answer: 250 ethnic groups
2. Who is the current chief of justices of Nigeria?
Answer: Olukayode Ariwoola
3. In Nigeria, democracy day is now celebrated on.
Answer: June 12
4. Which is the most populated country in the world?
Answer: India, with 1.43 billion residents
5. Who was the first Nigerian female psychiatrist?
Answer: Dr. Bertha Johnson
6. Nigeria’s Inspector General of Police is?
Answer: Egbetokun Olukayode
7. Which is the second-largest continent in the world?
Answer: Africa, coming after Asia
8. The hottest region in the world is called?
Answer: The Sahara Desert
9. Who is the current chairman of ECOWAS?
Answer: President Bola Ahmed Tinubu of Nigeria.
10. Which African country first gained independence?
Answer: Liberia in 1847
,11. Who is Nigeria’s current speaker of the House of
Representatives?
Answer: Tajudeen Abbas
12. Who was the world’s first writer of the English Dictionary?
Answer: Mr. Samuel Johnson
13. Who is Nigeria’s Minister of Power?
Answer: Adebayo Adelabu
14. Who was the first President of Nigeria?
Answer: Dr. Nnamdi Azikiwe, Oct. 1st, 1960 – Jan. 15th, 1966
15. What Blue in the Nigerian Police flag represents?
Answer: Love, loyalty, and unity
16. The first awarded Archbishop in Africa?
Answer: Benson Andrew Idahosa
17. The separation of powers simply means.
Answer: Checks and Balances
18. What is a 70th anniversary called?
Answer: Platinum
19. What does the acronym ICAO stand for?
Answer: International Civil Aviation Organisation
20. Who was Nigeria’s first Inspector General of Police?
Answer: Mr. C. W. Duncan, 1930 – 1935
, 21. Who is the current Sultan of the Sokoto caliphate?
Answer: Muhammadu Salad Abubakar
22. Who is the current Governor of the Central Bank of Nigeria?
Answer: Olayemi Michael Kardoso
23. Who is Nigeria’s Minister of Education?
Answer: Tahir Mamman
24. What does the acronym ECOMOG mean?
Answer: Economic Community Monitoring Group
25. Which is the highest mountain in Africa?
Answer: Mount Kilimanjaro in Tanzania
26. When did Nigeria break diplomatic relations with Israel?
Answer: 1972
27. Who created the Nigerian Council?
Answer: Frederick Lugard
28. What country does Nigeria share borders with the West?
Answer: Republic of Benin
29. Who is the current Senate President of Nigeria?
Answer: Godswill Obot Akpabio
30. Which continent is the smallest in the world?
Answer: Australasia
31. What agency is the Economic Commission for Africa part of?