Memmler's Structure & Function of the Human Body
@
by Barbara Janson Cohen, Kerry L. Hull
14th Edition.
W
IS
ED
O
C
S@
20
TEST BANK
25
, Chapter 01: Introduction to the Body
@
MULTIPLE CHOICE
1. The word derived from two word parts that mean ―cutting apart‖ is
a. physiology
b. homeostasis
W
c. anatomy
d. dissection
ANS: C DIF: Memorization REF: p. 3
OBJ: 1 TOP: Introduction
IS
2. The study of how the body functions is called
a. physiology
b. homeostasis
c. anatomy
ED
d. dissection
ANS: A DIF: Memorization REF: p. 3
OBJ: 1 TOP: Introduction
3. The correct sequence of the level of organization is
a. cellular, chemical, tissue, organ
b. chemical, cellular, tissue, organ
O
c. chemical, cellular, organ, tissue
d. chemical, tissue, cellular, organ
ANS: B DIF: Memorization REF: p. 5
C
OBJ: 3 TOP: Structural levels of organization
4. The smallest living unit of structure is considered to be at the
a. chemical level
S@
b. cellular level
c. organ level
d. tissue level
ANS: B DIF: Memorization REF: p. 6
OBJ: 3 TOP: Structural levels of organization
5. The reference position for all body directional terms is the
a. anatomical position
20
b. prone position
c. supine position
d. sitting position
ANS: A DIF: Memorization REF: pp. 6-7
OBJ: 4 TOP: Anatomical position
25
6. The relationship between the knee and the ankle can be described as
a. the knee is inferior to the ankle
b. the knee is distal to the ankle
, c. the knee is proximal to the ankle
d. both a and b above
@
ANS: C DIF: Application REF: pp. 7-8 OBJ: 5
TOP: Anatomical directions
7. The relationship between the heart and the lungs can be described as
a. the heart is distal to the lungs
b. the heart is medial to the lungs
W
c. the heart is lateral to the lungs
d. both a and c above
ANS: B DIF: Application REF: p. 7 OBJ: 5
TOP: Anatomical directions
IS
8. The term most opposite proximal is
a. medial
b. superior
c. anterior
ED
d. distal
ANS: D DIF: Memorization REF: p. 7
OBJ: 5 TOP: Anatomical directions
9. Because humans walk in an upright position, the two terms that can be used interchangeably
are
a. posterior and ventral
O
b. posterior and inferior
c. posterior and superficial
d. posterior and dorsal
C
ANS: D DIF: Memorization REF: p. 7
OBJ: 5 TOP: Anatomical directions
10. The term most opposite medial is
S@
a. dorsal
b. lateral
c. superficial
d. none of the above
ANS: B DIF: Memorization REF: p. 7
OBJ: 5 TOP: Anatomical directions
11. The relationship between the skin and the muscles can be described as
20
a. the skin is superficial to the muscle
b. the muscle is superficial to the skin
c. the muscle is deep to the skin
d. both a and c above
ANS: D DIF: Memorization REF: p. 7
25
OBJ: 3 TOP: Anatomical directions
12. A cut dividing the body into anterior and posterior portions is called a
, a. sagittal section
b. frontal section
c. transverse section
@
d. none of the above
ANS: B DIF: Memorization REF: p. 9
OBJ: 5 TOP: Planes or body sections
13. A cut dividing the body into upper and lower portions is called a
W
a. sagittal section
b. frontal section
c. transverse section
d. coronal section
IS
ANS: C DIF: Memorization REF: p. 9
OBJ: 5 TOP: Planes or body sections
14. A cut dividing the body into right and left portions is called a
a. sagittal section
ED
b. frontal section
c. transverse section
d. coronal section
ANS: A DIF: Memorization REF: pp. 8-9
OBJ: 5 TOP: Planes or body sections
15. The mediastinum is part of the
O
a. dorsal cavity
b. ventral cavity
c. abdominal cavity
d. both b and c above
C
ANS: B DIF: Memorization REF: p. 9
OBJ: 6 TOP: Body cavities
S@
16. The two major cavities of the body are the
a. dorsal and ventral
b. thoracic and abdominal
c. pleural and mediastinum
d. none of the above
ANS: A DIF: Memorization REF: p. 9
OBJ: 6 TOP: Body cavities
20
17. The diaphragm divides the
a. dorsal from the ventral cavity
b. abdominal from the pelvic cavity
c. thoracic from the abdominal cavity
d. pleural from the mediastinum
25
ANS: C DIF: Memorization REF: p. 9
OBJ: 6 TOP: Body cavities