Anatomy & Physiology for Emergency Care, 3e (Bledsoe)
Chapter 1 An Introduction to Anatomy and Physiology
1) Gross anatomy, or macroscopic anatomy, considers:
A) internal features of the body.
B) features visible with the naked, or unaided, eye.
C) a study of a system of the body.
D) None of the above
Answer: B
2) The human form shown upright, hands at the sides, palms forward, and feet together is in the
___ _ position.
A) anatomical
B) physiological
M
C) prone
D) supine
Answer: A
EL
3) A person lying face down is in the _____ _ position.
A) physiological
B) prone
AN
C) anatomical
D) supine
Answer: B
4) A person lying face up is in the ___ _ position.
IE
A) physiological
B) supine
C) prone
??
D) anatomical
Answer: B
5) The frontal plane divides the body into the __ _ _ and ______ portions.
??
A) superior, inferior
B) anterior, posterior
C) lateral, dorsal
D) None of the above
Answer: B
6) The diaphragm separates the abdominopelvic and _____ cavities.
A) cranial
B) thoracic
C) intestinal
D) renal
Answer: B
ytrew
, hgfdsa
7) The layer of the pericardium covering the heart is the ___ _____ pericardium.
A) parietal
B) visceral
C) cardio
D) pulmonary
Answer: B
8) The pericardium lies within the:
A) pelvic cavity.
B) peritoneal cavity.
C) abdominopelvic cavity.
D) mediastinum.
Answer: D
M
9) __ ___ is an anatomical term meaning "toward an attached base."
A) Inferior
B) Distal
EL
C) Proximal
D) Superficial
Answer: C
AN
10) _ _______ is an anatomical term meaning "above or at a higher level."
A) Lateral
B) Inferior
C) Medial
D) Superior
IE
Answer: D
11) The term ___ _____ means "the study of internal and external structures and the physical
??
relationships among body parts."
A) anatomy
B) ornithology
C) cytology
??
D) physiology
Answer: A
12) _ _______ is the study of how living organisms perform their vital functions.
A) Cytology
B) Ornithology
C) Anatomy
D) Physiology
Answer: D
ytrew
, hgfdsa
13) The ___ _ level is comprised of the smallest stable units of matter.
A) tissue
B) cellular
C) molecular
D) organ
Answer: C
14) _ _______ are the smallest living units in the body.
A) Tissues
B) Proteins
C) Cells
D) Molecules
Answer: C
M
15) The pleural cavity surrounds what organ?
A) lung
B) brain
EL
C) heart
D) small intestines
Answer: A
AN
IE
??
??
ytrew
, hgfdsa
Match each term to its definition.
A) Sebaceous glands
B) Posterior
C) Surface anatomy
D) Regional anatomy
E) Ventral
F) Cell physiology
G) Histology
H) Effector
I) Positive feedback
J) Receptor
K) Homeostatic regulation
M
L) Cytology
M) Pathology
N) Cervical
O) Peritoneum
EL
16) Analyzing the internal structure of individual cells
17) The study of the functions of living cells
AN
18) The study of the effects of diseases on organ or system functions
19) Adjustments made to maintain a stable internal environment
IE
20) An initial homeostatic response that reinforces a stimulus
21) Serous membrane lining the peritoneal cavity
??
22) Secrete(s) oil that lubricates the hair shaft and epidermis
23) Region of the body that includes the neck
??
24) Anatomical term meaning "behind or the back"; also known as dorsal
25) Anatomical term meaning "to the front"; also known as anterior
26) The study of general form and superficial markings
27) All of the superficial and internal features in a specific region of the body
28) Study of tissues
29) The part of homeostatic regulation that is sensitive to a particular environmental change or
stimulus
ytrew