EXAM 2023 COMPLETE
, TEXAS PRINCIPLES OF REAL ESTATE II FINAL EXAM
2023 COMPLETE.
licensees.
(Ans-d) state government
2. Which of the following is necessary for a deed of conveyance to be
valid?
(Ans-b) The deed must be in writing
3. The primary distinction between the legal concepts of real estate and
real property is that
(Ans-a) real property includes ownership of a bundle of rights.
4. An applicant for a salesperson license must
(Ans-c) have a finger printing and background check prior to receiving a
license.
5. TRELA makes provisions for
(Ans-c) a prerequisite of a minimum of 15 classroom hours counted toward
license renewal every two years.
6. A(n) is a freehold estate that is limited to the duration
of the life of the owner.
(Ans-b) life estate
7. What distinguishes a lien from other types of encumbrance?
(Ans-a) It involves a monetary claim against the value of a property.
8. What type of conventional life estate ends with the death of the life
estate owner?
(Ans-b) Ordinary life estate