NURSE OPERATING ROOM)
CERTIFICATION EXAM | COMPREHENSIVE
TEST BANK WITH ANSWERS AND
RATIONALES.
1. What is the preferred type of needle for
subcutaneous suturing?
A. Blunt
B. Keith
C. Reverse cutting
D. Taper cut
**Correct Answer:** C
**Rationale:** Reverse cutting needle has the cutting
edge on the outside, reducing tissue tearing.
2. A 56-year-old patient is undergoing an incision and
drainage (I&D) of the right knee and upper thigh after
a motorcycle accident. A tourniquet is applied to the
patient's upper thigh. Why should the patient's
extremity not be exsanguinated prior to cuff inflation?
A. Open wounds do not require exsanguination
,B. Nerve damage may be too extensive
C. Infection is present in the extremity
D. Tourniquet pressures are adequate
**Correct Answer:** C
**Rationale:** Exsanguination can force infectious
material into the torso.
3. Double-armed needles are most commonly used
for which procedures?
A. Bowel
B. Liver
C. Vascular
D. Ophthalmic
**Correct Answer:** C
**Rationale:** Vascular anastomoses use double-
armed sutures to run circumferentially.
4. The normal craniotomy scalp flap is created by
entering which space?
A. Subgaleal
B. Subcutaneous
C. Periosteal
,D. Pericranium
**Correct Answer:** A
**Rationale:** The subgaleal space is a bloodless
plane for craniotomy scalp flap creation.
5. The most common cause of delayed wound healing
is:
A. Immunocompromised status
B. Diabetes
C. Smoking
D. Surgical site infection (SSI)
**Correct Answer:** D
**Rationale:** SSI is the most common cause of
delayed wound healing.
6. The best suture choice for a fascial closure would
be:
A. Polydioxanone, Maxon, or Monocryl
B. Surgical chromic gut
C. Prolene
D. Ethibond
**Correct Answer:** A
, **Rationale:** Synthetic absorbable sutures maintain
strength for approximately 3 months.
7. A vaginal hysterectomy receives which of the
following wound classifications?
A. Clean (Class I)
B. Clean-contaminated (Class II)
C. Contaminated (Class III)
D. Dirty-infected (Class IV)
**Correct Answer:** B
**Rationale:** Vaginal hysterectomy enters the
genitourinary tract under controlled conditions.
8. The superior thyroid artery supplies the thyroid
gland and originates from which vessel?
A. Internal carotid artery
B. External carotid artery
C. Inferior thyroid artery
D. Subclavian artery
**Correct Answer:** B
**Rationale:** Superior thyroid artery originates from
the external carotid artery.