ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
Table of Contents
ilil ilil
Chapter 1: The Medical Record
ilil ilil ilil ilil
Chapter 2: Medical Asepsis and the OSHA Standard
ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
Chapter 3: Sterilization and Disinfection
ilil ilil ilil ilil
Chapter 4: Vital Signs
ilil ilil ilil
Chapter 5: The Physical Examination,
ilil ilil ilil ilil
Chapter 6: Eye and Ear Assessment and Procedures
ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
Chapter 7: Physical Agents to Promote Tissue Healing
ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
Chapter 8: The Gynecologic Examination and Prenatal Care
ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
Chapter 9: The Pediatric Examination
ilil ilil ilil ilil
Chapter 10: Minor Office Surgery
ilil ilil ilil ilil
Chapter 11: Administration of Medication and Intravenous Therapy
ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
Chapter 12: Cardiopulmonary Procedures
ilil ilil ilil
Chapter 13: Colon Procedures and Male Reproductive Health
ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
Chapter 14: Radiology and Diagnostic Imaging
ilil ilil ilil ilil il il
Chapter 15: Introduction to the Clinical Laboratory
ilil ilil ilil ilil ilil ilil
Chapter 16: Urinalysis
ilil ilil
Chapter 17: Phlebotomy
ilil ilil
Chapter 18: Hematology
ilil ilil
Chapter 19: Blood Chemistry and Immunology
ilil ilil ilil ilil ili l
Chapter 20: Medical Microbiology
ilil ilil ilil
Chapter 21: Nutrition - NEW
ilil ilil ilil ilil
Chapter 22: Emergency Preparedness - NEW
ilil ilil ilil ilil ilil
Chapter 23: Emergency Medical Procedures and First Aid
ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
,Chapter 01: The Medical Record
ilil ilil ilil ilil
Bonewit-West: Clinical Proceduresfor MedicalAssistants, 10th Edition ilil ilil il ilil ili ilil ilil
MULTIPLE CHOICE ilil
1. Which of the following is not a function of the medical record?
ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
a. To provide information for making decisions regarding the patient’s care
ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
b. To document the patient’s progress
ilil ilil ilil ilil
c. To serve as a legal document ilil ilil ilil ilil ilil
d. To share information between members of the patient’s family
ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
ANS: D i l i l REF: p. 2|CAAHEP Competency (2015): VI.4 ilil ilil ilil ilil ilil ilil
OBJ: 1
ilil ilil
2. What information is contained in the medical record?
ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
a. Health history report ilil ilil
b. Results of the physical examination ilil ilil ilil ilil
c. Laboratory reports ilil
d. Progress notes ilil
e. All of the above ilil ilil ilil
ANS: E i l i l REF: pp. 2-3| CAAHEP Competency (2015): VI.4 ilil ilil ilil ilil ilil ilil
OBJ: 2
ilil ilil
3. The purpose of the HIPAA Privacy Rule is to
ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
a. reduce exposure of patients to bloodborne pathogens. ilil ilil ilil ilil ilil ilil
b. provide patients with better control over the use and disclosure oftheir health ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil il ilil
information. ilil
c. prevent the patient’s records from being copied. ilil ilil ilil ilil ilil ilil
d. encourage the patient to become more involved in preventive health care. ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
ANS: B i l i l REF: p. 4 | CAAHEP Competency (2015): IX.3 ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
OBJ: 2
ilil ilil
4. All of the following are characteristics of the Notice of Privacy Practices except:
ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
a. Was developed by the American Medical Association
ilil ilil ilil ilil ilil ilil
b. Must explain how a patient’s health information will be usedand protected by the
ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil il ilil ilil ilil
medical office
ilil ilil
c. Must be provided to each patient ilil ilil ilil ilil ilil
d. Must obtain a signed acknowledgment from the patient that he/she has receivedan
ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil il
NPP ilil
ANS: A i l i l REF: p. 4|CAAHEP Competency (2015): IX.3 ilil ilil ilil ilil ilil ilil
OBJ: 2
ilil ilil
5. Health information in anyform that contains patient identifiable information is known as
ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
a. PHI.
b. NPP.
c. OSHA.
d. HIPAA.
, ANS: A i l i l REF: p. 4|CAAHEP Competency (2015): IX.3 ilil ilil ilil ilil ilil ilil
OBJ: 2
ilil ilil
6. In which of the following situations doesHIPAA not require written consent for the use or
ilil ilil ilil ilil ilil ilil il ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
ilil disclosure of protected health information? ilil ilil ilil ilil
a. Patient referral to a specialist ilil ilil ilil ilil
b. Emergency care provided at a hospital ilil ilil ilil ilil ilil
c. Determination of eligibility for insurance benefits ilil ilil ilil ilil ilil
d. Training of health care students ilil ilil ilil ilil
e. All of the above ilil ilil ilil
ANS: E i l i l REF: p. 4|CAAHEP Competency (2015): IX.3 ilil ilil ilil ilil ilil ilil
OBJ: 2
ilil ilil
7. Which of the following is not an example of a medical office clinical document?
ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
a. Patient registration record ilil ilil
b. Physical examination report ilil ilil
c. Medication record ilil
d. Health history report ilil ilil
ANS: A i l i l REF: pp. 2-3| CAAHEP Competency (2015): VI.4 ilil ilil ilil ilil ilil ilil
OBJ: 2
ilil ilil
8. Which of the following is not a characteristic of a laboratory report?
ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
a. It relays results of laboratory tests to the provider
ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
b. It consists of a report of the analysis or examination of body specimens
ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
c. It assists in diagnosing and treating disease
ilil ilil ilil ilil ilil ilil
d. It is a request for laboratory tests performed by an outside laboratory
ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
ANS: D i l i l REF: pp. 2-3| CAAHEP Competency (2015): VI.4 ilil ilil ilil ilil ilil ilil
OBJ: 2
ilil ilil
9. Which of the following is an example of a diagnostic procedure report?
ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
a. Electrocardiogram report ilil
b. Physical therapy report ilil ilil
c. Urinalysis report ilil
d. Pathology report ilil
ANS: A i l i l REF: pp. 2-3| CAAHEP Competency (2015): VI.4 ilil ilil ilil ilil ilil ilil
OBJ: 2
ilil ilil
10. What is the name of the type of report thatdocuments the assessments and treatments
ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil il ilil ilil ilil ilil
designed to restore a patient’s ability to function?
ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
a. Consultation report ilil
b. Diagnostic procedure report ilil ilil
c. Pathology report ilil
d. Therapeutic service report ilil ilil
ANS: D i l i l REF: pp. 2-3| CAAHEP Competency (2015): VI.4 ilil ilil ilil ilil ilil ilil
OBJ: 2
ilil ilil
11. Which of the following is not an example of a hospital report?
ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil ilil
a. Operative report ilil