NGN (Graded A+)
1). A nurse in a community health center is working with a group of clients who have post-
traumatic stress disorder. which of the following interventions should the nurse include to
reduce anxiety among the group members?
a. response prevention
b. guided imager
c. aversion therapy
d. light therapy
Ans: b. Guided imagery
2). A client who has a recent diagnosis of bipolar disorder is placed in a room with a client who
has severe depression. the client who has depression reports to the nurse, " my roommate
never sleeps and keeps me up, too."which of the following actions should the nurse take?
a. move the client who has bipolar disorder to a private room
b. administer sleep medication to the client who has bipolar disorder
c. move the client who has severe depression to a private room
d. administer sleep medication to the client who has severe depression
Ans: a. Move the client who has bipolar disorder to a private room.
3). A nurse is reviewing laboratory results for a client who has schizophrenia and is taking
clozapine. which of the following values should the nurse identify as a contraindication for
receiving clozapine?
a. wbc count, 2,500/mm3
b. hgb 11.5 mg/dl
c. platelets 150,000/mm3
d. rbc count 3.5 million/mm3
Ans: a. WBC count, 2,500/mm3
4). A nurse is caring for four clients in the emergency department. the nurse should identify
that which of the following clients can give informed consent?
PaperStoc.com Page 1 of 16
, a. a 17 year old client who lives with his friends
b. a 50 year old client who has a blood alcohol level of 80 mg/dl
c. a 35 year old client who has major depressive disorder
d. a 65 year old client who just received a dose of morphine
Ans: c. A 35 year old client who has major depressive disorder
5). A nurse is facilitating a community meeting for acute care clients. one client is constantly
talking and using the majority of the groups time. which of the following intervention should
the nurse implement?
a. tell the client to talk less or risk being removed from the meeting
b. ask group members to discuss their feelings about the clients monopolizing behavior
c. end the group meeting and take the client aside to discuss the disruptive behavior
d. focus on other members of the group and ignore the client who is doing all the talking
Ans: b. Ask group members to discuss their feelings about the clients monopolizing
behavior
6). A nurse in a community health centers teaching families of clients who have post traumatic
stress disorder about expected clinical manifestations. which of the following
manifestation should the nurse include?
a. repeatedly talks about the traumatic incident
b. sleeps excessively
c. experiences feelings of isolation
d. uses repetitive speech
Ans: c. Experiences feelings of isolation
7). A nurse is preparing to administer diazepam 7.5 mg bolus to a client for alcohol withdrawal.
available is diazepam injection 5 mg/ml. how many ml should the nurse administer? (round
the answer to the nearest 10th. using a leading zero if it applies. do not use a trailing zero.)
fill in the blank
Ans: 1.5mL
8). A nurse is planning prevention strategies for a partner violence in the community. which of
the following strategies should the nurse include as a method of secondary prevention?
a. provide teaching about the use of positive coping mechanisms
b. establish screening programs to identify at risk clients.
PaperStoc.com Page 2 of 16
, c. refer survivors of intimate partner abuse to a legal advocacy program
d. organize rehabilitation therapy for clients who have experienced intimate partner abuse
Ans: b. Establish screening programs to identify at risk clients.
9). A nurse is assessing a client for risk factors for the development of depression. the nurse
should identify that which of the following factors places the client at increased risk for
depression?
a. the client is marriedd
b. the client recently received a promotion at work
c. the client has copd
d. the client is male
Ans: c. The client has COPD
10). A nurse is preparing to discharge to home an older adult client who attempted suicide. the
client lives alone and has difficulty performing adls. which of the following referrals should
the nurse initiate? (select all that apply.)
a. occupational therapy
b. meal delivery services
c. speech-language pathologist
d. physical therapy
e. home health services
Ans: a. Occupational therapy
b. Meal delivery services
d. Physical therapy
e. Home health services
11). A nurse is receiving change of shift report for four clients. which of the following should the
nurse plan to see first?
a. a client who has avoidant personality disorder and refuses to attend group therapy
b. a client who has bipolar disorder and reports being kidnapped by aliens overnight
c. a client who is taking bupropion and reports having insomnia the past 2 nights
d. a client who is taking clozapine and reports a sore throat and chills
Ans: d. A client who is taking clozapine and reports a sore throat and chills
12). A nurse in a mental health clinic is planning care for four clients. which of the following
should the nurse delegate to an assistive personnel?
PaperStoc.com Page 3 of 16