Questions with correct Answers 2023
1). What is trichology?
a. the scientific study of hair removal
b. the scientific study of hair care products
c. the scientific study of hair and diseases
d. the scientific study of hair
Ans: c. the scientific study of hair and diseases
2). The main structures of the hair below the surface of the skin are:
a. follicle, bulb and papilla
b. arrector pili muscle
c. sebaceous glands
d. all answers
Ans: d. all answers
3). A hair follicle is a mass of epidermal cells extending down into the dermis and forming
what?
a. bulb
b. tube
c. sac
d. pore
Ans: b. tube
4). What is the other name for a pilosebacious follicle?
a. dermal papilla
b. vellus hair
c. hair bulb
d. hair follicle
Ans: d. hair follicle
5). Strong, healthy hair received adequate amounts of:
a. vitamins
b. minerals
PaperStoc.com Page 1 of 10
, c. nutrients
d. all answers
Ans: d. all answers
6). Hair growth is created by the activity of cells in the:
a. stratum corneum
b. pores
c. basal layer
d. dermis
Ans: c. basal layer
7). What are the oil ducts or sebaceous glands that are attached to the follicle responsible for?
a. lubricating the skin and hair
b. lubricating just the skin
c. making the hair shiny
d. protecting sensitive skin
Ans: a. lubricating the skin and hair
8). Hair found on a fetus is called:
a. pre-birth hair
b. peach fuzz
c. down
d. lanugo
Ans: d. lanugo
9). Vellus is:
a. telogen hair
b. short, fine, downy hair
c. anagen hair
d. catagen hair
Ans: b. short, fine, downy hair
10). Hair growth occurs in these stages:
a. anagen, catagen and telogen
b. catagen and telogen
c. anagen and telogen
d. catagen and anagen
PaperStoc.com Page 2 of 10