Chapter 01
True / False
1. Anatomy is the study of diseases in the body.
a. True
b. False
ANSWER: False
2. The organs of any cavity are referred to as the viscera.
a. True
b. False
ANSWER: True
3. The smallest unit of life is the cell.
a. True
b. False
ANSWER: True
4. There are four types of muscle in the human body.
a. True
b. False
ANSWER: False
5. The prostate gland, penis, and urethra belong to the male reproductive system.
a. True
b. False
ANSWER: True
Multiple Choice
6. The study of the structure or morphology of the body and how the body parts are organized is called ____.
a. pathology
b. physiology
c. anatomy
d. histology
ANSWER: c
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 1
, Name: Class: Date:
Chapter 01
7. The head is ____ to the heart.
a. superior
b. distal
c. deep
d. inferior
ANSWER: a
8. A ____ plane is any plane that divides the body into superior and inferior portions.
a. frontal
b. midsagittal
c. coronal
d. transverse
ANSWER: d
9. The ____ cavity is divided into the cranial cavity and the spinal cavity.
a. ventral
b. dorsal
c. thoracic
d. abdominopelvic
ANSWER: b
10. The wrist is ____ to the elbow.
a. proximal
b. superior
c. distal
d. superficial
ANSWER: c
11. The diaphragm muscle separates the ____ cavity from the abdominopelvic cavity.
a. dorsal
b. cranial
c. spinal
d. thoracic
ANSWER: d
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 2