Fordney: Insurance Handbook for the Medical Office, 14th Edition
MULTIPLE CHOICE
1. What does the abbreviation MSHP designate?
a. Multiple service health care professional
b. Multiskilled health practitioner
c. Multiskilled health professional
d. Managed care solo health practice
ANS: B DIF: Moderate REF: p. 4 OBJ: 1
2. Cost pressures on health care providers are forcing employers to reduce personnel costs by hiring
a. specialized health care practitioners.
b. health care workers with college degrees.
c. multiskilled health care practitioners.
d. untrained health care practitioners.
ANS: C DIF: Moderate REF: p. 4 OBJ: 3
3. Administrative medical office responsibilities include
a. laboratory analyses.
b. claims submission.
c. taking x-rays.
d. venipunctures.
ANS: B DIF: Easy REF: p. 4 OBJ: 3
4. A claims assistance professional
a. works for the consumer.
b. helps patients file insurance claims.
c. neither a nor b.
d. both a and b.
ANS: D DIF: Easy REF: p. 4 OBJ: 1
5. What is “cash flow” in a medical practice?
a. The actual money available to a medical practice
b. The amount of money received by a medical practice in 1 day
c. The amount of money received by a medical practice in 1 month
d. The amount of outstanding money on the accounts receivable
ANS: A DIF: Hard REF: p. 9 OBJ: 1
6. Front office medical duties have become increasingly important because
a. diagnostic and procedure coding must be reviewed for its correctness and
completeness.
b. the number of office visits for patients has increased.
c. the number of patients belonging to managed care plans has decreased.
d. the number of doctors has decreased.
ANS: A DIF: Moderate REF: p. 9 OBJ: 6
7. Which level of education is generally required for one who seeks employment as an insurance coder?
a. College diploma.
b. High school diploma.
c. Completion of an accredited program for coding certification.
d. No specific level of education is required.
, 10. A billing specialist is entrusted with
a. holding patients’ medical information in confidence.
b. collecting monies.
c. being a reliable resource for co-workers.
d. all of the above.
ANS: D DIF: Moderate REF: p. 16 OBJ: 1
11. Medical etiquette refers to
a. consideration for others.
b. moral principles or practices.
c. laws.
d. the Oath of Hippocrates.
ANS: A DIF: Moderate REF: p. 14 OBJ: 9
12. Medical ethics include
a. state laws.
b. federal laws.
c. standards of conduct.
d. civil torts.
ANS: C DIF: Moderate REF: p. 16 OBJ: 1 | 9
13. The earliest written code of ethical principles for the medical profession is the
a. Oath of Hippocrates.
b. Socratic oath.
c. Code of Hammurabi.
d. Medicolegal oath.
ANS: C DIF: Moderate REF: p. 16 OBJ: 9
14. What is the name of the modern code of ethics that the American Medical Association (AMA) adopted
a. The Modern Standards of Conduct Code
b. The Principles of Medical Ethics
c. The Oath of Hippocrates
d. The American Medical Association Code of Ethics
ANS: B DIF: Hard REF: p. 16 OBJ: 9
15. What should you do if you discover that a patient of your physician employer is under the care of anoth
ailment?
a. Notify your physician.
b. Honor the patient’s choice and say nothing.
c. Notify the other physician.
d. None of the above.
ANS: A DIF: Hard REF: pp. 16-17 OBJ: 10
16. Reporting incorrect information to private insurance carriers is considered
a. unethical.
b. poor etiquette.
c. criminal.
d. illegal.
ANS: A DIF: Hard REF: p. 17 OBJ: 10
17. Which code of ethics is most appropriate for an insurance billing specialist who handles medical record
a. The American Health Information Management Association (AHIMA) code of
ethics
b. The American Association of Medical Assistants, Inc. (AAMA) code of ethics