Nutrition Therapy and Pathophysiology 4th Edition,
ff ff ff ff ff
by Marcia Nelms and Kathryn P. Sucher. All Chapters 1-25
ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
ff ff ff ff ff
Page 1
ff
,Chapter 1 - Role of the Registered Dietitian Nutritionist in the Health Care
ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
True / False ff ff
1. The Scope of Practice encompasses the range of roles, activities, and regulations within which
ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
nutrition and dietetics practitioners perform.
ff f f ff ff ff
a. True
b. False
ANSWER: True
DIFFICULTY: Bloom's: Understand ff
REFERENCES: The Registered Dietitian in Clinical Practice f f ff ff ff ff ff
2. Hospice facilities focus on integrated, multidisciplinary assistance for recovery from acute or
ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
chronic illness and/or surgical procedures.
ff f f ff ff ff
a. True
b. False
ANSWER: False
DIFFICULTY: Bloom's: Remember ff
REFERENCES: The Registered Dietitian in Clinical Practice f f ff ff ff ff ff
3. With a minimum of 1,000 hours of related practice and at least 90 continuing education credits,
ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
a registered dietitian may become a lactation consultant.
ff f f ff ff ff ff ff ff
a. True
b. False
ANSWER: True
DIFFICULTY: Bloom's: Understand ff
REFERENCES: Other Health Professionals—Interdisciplinary Teams f f ff ff ff
4. Medical doctors are commonly responsible for the initial nutrition screening of patients and
ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
for notifying the dietitian if a patient’s intake is inadequate.
ff f f ff ff ff ff ff ff ff ff
a. True
b. False
ANSWER: False
DIFFICULTY: Bloom's: Understand ff
REFERENCES: Other Health Professionals—Interdisciplinary Teams f f ff ff ff
5. Some states provide Medicaid benefits for nutrition services, but there is significant variability
ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
between states.
ff f f
a. True
b. False
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
ff ff ff ff ff
Page 2
ff
,ANSWER: True
DIFFICULTY: Bloom's: Understand ff
REFERENCES: Health Care Services and Reimbursement for Medical Nutrition Therapy (MNT)
ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
6. To provide optimal nutritional care, all aspects of a patient’s life must be considered.
ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
a. True
b. False
ANSWER: True
DIFFICULTY: Bloom's: Understand ff
REFERENCES: Developing Critical Thinking Skills and Professional Performance
ff ff ff ff ff ff ff ff
7. Evidence-based practice can best be defined as purposeful, self-regulatory judgment that results
ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
in interpretation, analysis, evaluation, and inference upon which that judgment is based.
ff f f ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
a. True
b. False
ANSWER: False
DIFFICULTY: Bloom's: Remember ff
REFERENCES: Developing Critical Thinking Skills and Professional Performance
ff ff ff ff ff ff ff ff
8. The cognitive processes that a dietitian goes through to make clinical judgments are known as
ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
practice standards.
ff f f
a. True
b. False
ANSWER: False
DIFFICULTY: Bloom's: Remember ff
REFERENCES: Developing Critical Thinking Skills and Professional Performance
ff ff ff ff ff ff ff ff
9. The steps of the decision-making process do not necessarily take place in a particular sequence.
ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
a. True
b. False
ANSWER: True
DIFFICULTY: Bloom's: Understand ff
REFERENCES: Developing Critical Thinking Skills and Professional Performance
ff ff ff ff ff ff ff ff
10. The AND’s Code of Ethics and Standards of Professional Performance requires that outcomes are
ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
measurable and evidence-based.
f f ff ff
a. True
b. False
ANSWER: True
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
ff ff ff ff ff
Page 3
ff
, DIFFICULTY: Bloom's: Understand
ff
REFERENCES: Developing Critical Thinking Skills and Professional Performance
ff ff ff ff ff ff ff ff
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
ff ff ff ff ff
Page 4
ff