Akartisiu
Parv\nsonivy X A
TovdWt AYSYKWVRS\(
Geriatric Exam 2 Review
1. You're teaching a patient about antipsychotic neuroleptics what should you include in the \’)q
\'L/é.
teaching?
Ans: You’re more susceptible to heart issues and stroke while taking a medicatioh V| & XA\ R\
(Follow.up constantly with their provider when they’re on neuroleptics) YNEW
S SoMe , ACon
TSN YOSV, caande. - AeVY
Pezivamna\ it S|E T Tavdwe C\\)\S\k\\ s - fim3 OV ANSTUY O
2. You're teaching an older adult client about a new medication, which of the following ,\n((c“wg\b, G?\(@X\C“‘“‘
nursing S b
action enhances the client’s ability to learn most?
Ans: Keep it simple (K.LS.S), and relevant to the subject (Don’t use medical speak); p\((fivo\sh
NgaNele\laNale 2
3. You're evaluating the active involvement of a client who’s having difficulty keeping
medications organized demonstrates a dinglof active involvement if the client PY\LE evaluamny ouwone
Ans: Explainsto you the purpose of the medication as the pill is placed into the medicatiod
(organizer
- POYE\D 4. The home health Nurse arrives at the home the client finds the inside temperature 82 degrees ‘ch
'2_'2_-1
)) Vo ¥t the windows and doors are closed the client is covered with a heavy winter blanket the Nurse
. «
~ WQQ‘?\\\\\\\\O\ initially recognizes that this behavior maybe related 0BOX W, 4 DIRVRNY
\ ~ Ans: Wermal agexselated chariges that impairs the client’s ability to thermoregula W\ ;cé\%com?or‘t‘l W
dayers and layers) ;s late (remember YOOIGR. QXS GRONSOT
S Qowwng BNCA (e .
¥ FLAVMER. Ay
5. You're caring for a frail
% Yed (rys ¥
older adult in a acute care facility and is concerned about preven
tingDY 27 A
hypothermia which of the following interventions should the
Ans: use warm humidified air by mask (Moistur Nurs e impl emen t?\\ eCx{ AC DONKRTS &
aly Speci
e) M\CCX TN\S reynec
YROMAGER QW v ‘31’6\) WA Cxc\d\:a;g( * 'w\cfixfif\%\
Vg WNOSE R 3 v -
6. The communi nurse is preparing a course addressing key components in determining when a %
WoOCOWS
2372
client io drive use the pneumonic S.A.F.E.D.R.I.V.E. (items of box below)
SATA
4\[15-.‘ Family reports executive function, attention skills (are they able to connect when you’re Seeferny
Arterie
vecord) Dtvrs
<l )
Va0 s .
talking about something); Forily yeuge s VTOKAUGL W gov et
VARG § <00 LTS AN
E‘:;Js ! J\ A
7. The nurse caring for a client who due to increasing age switching from the tricyclic \;‘E;‘)PE :\)c(. . E\*\’m,&az ?\)‘(‘@"b\(‘fi
antidepressant (TCA) amitriptyline to the SSRI Fluoxetine the nurse should monitor the client SIC OF 38
for which of the following side effects < NOJYL -y o,
Ans: Sexual dysfunction = G0 YOOV - (19 npe s
T emaoaN. dusfocron
8. The Nurse is caring for a client who’s been receiving Haloperidol which of the following is
the% \1(_\
most serious side effect that you should watch for? T\|p\cc\\ COTs - % O ' . o
Ans: Neuroleptic Malignant Syndrome (NMS) / - W0 .4 . Sc‘f\'*j ) MY NIOEY Qssoxaeyee| €
' - NUNC Neyichy = TS ©
A 4 B NG Onevicio \
9. The Nurse is speaking with a family member of a client who have early-stage Dementia. The
vo) 2?}2_
family member is concerned that the client should no longer be driving which of the following = *
statements by the nurse is appropriate?{
(X \\y .7 TP v YIS V(0] dfl\’m‘fi QONS 0¥ QTeceec)
NI
Ans:ou vshould o s discussion
begin having v T now and L8« | e the client
X W's driving
Vi every Lt 2 o DT\ W
then-evaluat 70y ALY OON
months/ 4 '
10. The Nurse has taught a client who have a new prescription for metered dose inhaler about PY\24
: _
how to use the inhaler which of the following is the best way for the nurse to evaluate learning?<
A\ core. vr Yo Q\\B\)\“(, ;
Aris: Observe
the client using
the inhaler to administer a d ose of medicationOVNACE SYand, 4 IO FSIE . ot W\C\\\
C
11. Follow up Nurse working in rural community has started seeing clients via telehealth, the mzfl'\
nurse understands that some of the benefits important to the clients using telehealth includes
Ams: self-manageent of iliness and ability to have diagnosis monitored treatment remotely from/
, he primary care health provider
12. A home health nursc is caring for an older client who asks the nurse why they are ulways‘m T
cold, the correct response by the nurse is\T\)jj(. \\4 Y VA I8N j \ o
Ans: you have a decreased stability to shiveF which prevent you from producing enough heat (\\WONNVOND(C
(Thermoregulation)
13. Home health nurse is counscling the family of an 85-year-old about establishing rules for ‘)(3 233
their family member to promote safe driving itfequires follow uplby the nurse ifthe family
identifies which of the following rulesARSOX \( - 1
Ans: drive below speed limit to maintain control (\)}vtm&%ar
14. Nurse has attended an education session regarding complication of frequent medications used Vo \\‘6
by older adults that are affected by food interactions, which of the following combinations
should alert the nurse to possible AP 66 ALY W T .
dAns;eniibiosesandmyfoods £\\interact ions?
ejixen B Fivaey’ Ly, NeAREnLy Ay O
15. The nurse finds a client with Alzhcimer's wandering the halls trying to water the flowers
and
leaving puddles of water on the floor, which of the following statements is the appropriate
response by the nurse?
Ans: Thgmk you fortfl_elping to care for the flowers it looks like some of the water has spilled
on ¢
the floor can I help you clean'it up so yout friends don’t slip and fall
'é
\\\\Q{\ 16. Nurse working in the ED is discharging an older adult client who was admitted with ¥ 0) Pt g
~hypothermia.which of the following should the nurse include in discharge teaching to the client?
Ans:place your hands and feet in cool water if you get too warm/ {_XZ%5% g - 2 j
17. You're creating a teaching plan for a client who’s taking lithium the nurse should include
which of the following in the plan of care? »
PY17%
Ans: maintain normal salt & fluid intake in your diet
18. The nurse is teaching a client who has orders for pt eval about ways to remain safe which of [y
the following statement is correct for the nurse to make? -3 MR NWONA \v’\(,\(’jgm\(\f\(& TRV
Ans: you will need an activity assessment prior to beginning daily physical activities
19. Nurse is caring for a newly admitted client who have a hearing deficit which of the following
actions should the nurse performs as part of the care? ,
Ans: Directly face the client when speaking in good lighting if possible
20. The is preparing to conduct an interview to determine a client’s cognitive status which of the % 0 :))
following question should the nurse ask to elicit the information needed?
Ans: Are you able to drive and run errands without difficulty YWOYZ VAL <
21. The nurse is preparing to teach an older adult client when teaching this population of clients,
the nurse remembers that
Ans: sensory alteration occurs with age™TY V€
22. Nurse is caring for the following assigned clients which finding should the nurse correlate to
pg \'\)Q)
having dementia?
Ans: A 65-year-old client who have trouble remembering recent events and loses their train of C"ra_%{j\c .2
thought.
23. You're working at a long-term care facility reviewing meal consumption documented by the Q% Q%
UAP, which of the following entries in the medical record indicates correct documentation by the
UAP?
Ans: client refused break fast, ate 0% but drank 240ml of juice <~