Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y
TES BANKFORQUICKANDEASY
J
Y Y Y Y Y Y
MEDICALTERMINOLOGY9TH Y Y Y
EDITIONBYLEONARD Y Y
Downloadedby: Sophiie |
Y Y Y Y Y
Distribution of this documen is illegal
Y Y Y J Y Y
, Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y
Chapter01:Simplified Medical Language
Y Y Y Y
MULTIPLE CHOICE Y
1. The main body of a word is called a:
J
Y J Y J
Y J Y J Y J Y J Y J Y
a. suffix.
b. word root. J
Y
c. combining vowel. J
Y
d. combining form. J
Y
ANS: B J
Y J Y REF: p. 2 J Y J Y TOP: Word Roots and Combining Forms J
Y J Y J Y J Y J Y
2. Latin roots are used to write words naming and describing:
J
Y J Y J
Y J Y J Y J
Y J Y J Y J Y
a. diseases.
b. conditions.
c. diagnosis.
d. structures of the body. J Y J
Y J Y
ANS: D REF: p. 3 J
Y J Y J Y J Y TOP: Word Roots and Combining Forms J
Y J Y J Y J Y J Y
3. When written alone, a prefix is usually followed by this to indicate that another word follows the prefix to
J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J
Y J Y J
Y J
Y J Y J Y
suffix.
b. comma.
c. hyphen.
d. word root. J
Y
ANS: C J
Y J Y REF: p. 4 J Y J Y TOP: Prefixes and Suffixes J
Y J
Y J Y
4. A combining vowel is used:
J Y J
Y J Y J Y
a. when the suffix that follows begins with a consonant. J Y J
Y J Y J Y J Y J Y J
Y J Y
b. when the suffix that follows begins with a consonant. J Y J
Y J Y J Y J Y J Y J
Y J Y
c. when there is no prefix. J Y J Y J Y J Y
d. when there is a prefix. J Y J Y J Y J Y
ANS: A REF: p. 5 J
Y J Y J Y J Y TOP: Combining Word Parts to Write Terms J
Y J Y J
Y J
Y J Y J
Y
5. Which word root is Greek for “stone”?
J
Y J Y J Y J Y J Y J
Y
a. Psyche
b. Lithos
c. Oris
d. Cauda
ANS: B J
Y J Y REF: p. 2 J Y J Y TOP: Word Roots and Combining Forms J
Y J Y J Y J Y J Y
6. The punctuation mark that designates a combining form is a:
J
Y J Y J Y J Y J Y J Y J
Y J Y J Y
a. comma.
b. parenthesis.
c. diagonal slash. J
Y
d. semicolon.
ANS: C J
Y J Y REF: p. 3 J Y J Y TOP: Word Roots and Combining Forms J
Y J Y J Y J Y J Y
7. The most frequently used combining vowel is:
J
Y J Y J
Y J Y J
Y J Y
a. o.
b. a.
c. i.
d. e.
Downloaded by: Sophiie | J Y J Y J J
Y Y
ANS: A REF: p. 3 J Y J Y J
Y J Y TOPD:isC oumtiobninoif nthgisW
t rib doo
cur dm ePnat ristsillteogaW
l rite Terms J
Y J Y J Y
, Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y
a. Word root J Y
b. Prefix
c. Combining vowel J
Y
d. Suffix
ANS: D REF: p. 4 JY J Y J Y J Y TOP: Prefixes and Suffixes J Y J
Y J Y
11. Learning the meanings of word parts: J Y J Y J Y J Y J Y
a. is not important as long as every word is memorized.
J Y J Y J Y J Y J
Y J
Y J Y J Y J Y
b. is one of the most difficult tasks to master in health care.
J Y J Y J Y J
Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y
c. should be done only if time allows. J Y J Y J Y J
Y J Y J Y
d. eliminates the necessity of memorizing each new word encountered. J Y J
Y J
Y J Y J
Y J Y J Y J Y
ANS: D REF: p. 5 JY J Y J Y J Y TOP: Word Parts J Y J
Y
12. Borrowing of medical words from Latin or Green began around the year:
J Y J Y J Y J Y J
Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y
a. 1500.
b. 1700.
c. 1800.
d. 1900.
ANS: A REF: p. 1 JY J Y J Y J Y TOP: Simplifying Medical Terms J Y J
Y J Y
13. Latin and Green combined are the origin of what percentage of medical terms?
J
Y J Y J
Y J Y J
Y J Y J Y J Y J
Y J
Y J Y J Y
a. 40 % J Y
b. 50 % J Y
c. 70 % J Y
d. 90 % J Y
ANS: D REF: p. 1 JY J Y J Y J Y TOP: Simplifying Medical Terms J Y J
Y J Y
14. The suffix “-itis” means:
J
Y J Y J
Y
a. excision.
b. inflammation.
c. reverse.
d. repair.
ANS: B JY J Y REF: p. 2 J Y J Y TOP: Prefixes and Suffixes J Y J
Y J Y
15. A compound word is a word in which two of what are combined?
J
Y J Y J Y J Y J
Y J Y J Y J Y J Y J
Y J Y J Y
a. Suffixes
b. Prefixes
c. Combining vowels J
Y
d. Word roots J Y
ANS: D REF: p. 2 JY J Y J Y J Y TOP: Word Parts J Y J
Y
16. Eponyms are: J Y
a. diseases, organs, procedures, or bodily functions named after a person. J Y J Y J Y J Y J
Y J Y J Y J Y J
Y
b. diseases, organs, procedures, or bodily functions named after a place. J Y J Y J Y J Y J
Y J Y J Y J Y J
Y
c. always capitalized. J Y
d. never capitalized. J Y
ANS: B JY J Y REF: p. 8 J Y J Y TOP: Proper Names J Y J Y
17. MD stands for:
J Y J Y
a. modern doctor. J Y
b. medical dentistry. J Y
c. doctor of medicineD.ownloaded by: Sophiie | J
Y J Y
J Y J
Y J J Y Y
d. medical derivative. Distribution of this document is illegal J Y
J Y J Y J Y J Y J Y
, Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y
ANS: C REF: p. 9 TOP: Abbreviations
J Y J Y J Y J Y J Y
20. In pharmacology, drugs are grouped into classes based on their:
J
Y J Y J Y J Y J Y J Y J
Y J Y J Y
a. major effects. J Y
b. potential for abuse. J Y J Y
c. color.
d. method of administration. J Y J Y
ANS: A REF: p. 9 J Y J Y J Y J Y TOP: Abbreviations J Y
COMPLETION
1. A plural expresses that there is more than _ of something. ( Use only numeric characters in your answer.
J
Y J Y J Y J Y J
Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J
Y J
Y J
Y J
Y J
Y J
Y
ANS: 1 J Y
REF: p. 9 J Y J Y TOP: Plurals J Y
2. Every medical term contains at least _ component parts. ( Use only numeric characters in your answer. )
J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J
Y J
Y J Y J
Y J
Y J
Y J Y J Y
ANS: 2 J Y
REF: p. 7 J Y J Y TOP: Word Parts J
Y J
Y
3. Pronunciation of medical terms may vary by J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y .
ANS: geographical regionJ Y J
Y
REF: p. 11 J Y J Y TOP: Pronunciation of Medical Terms J
Y J
Y J
Y J
Y
4. Many nouns that end with s, ch, and sh form their plurals by adding _.
J
Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J
Y J
Y J Y J Y J Y J
Y J Y
ANS: es J Y
REF: p. 9 J Y J Y TOP: Plurals J Y
5. The plural of a noun ending in nx is
J Y J Y J Y J Y J Y J Y J Y J
Y J Y .
ANS: nges J Y
REF: p. 9 J Y J Y TOP: Plurals J Y
Downloaded by: Sophiie | Y Y Y Y
Distribution of this documen is illegal Y Y Y J Y Y