Al Chapters Included
F Y Y
, 1
Y Gould'sPathophysiologyfortheHealthProfessions7thEditionbyVanMeter Y Y Y Y Y Y Y Y Y
TABLEIOFICONTENT
Y Y
SectionII:IPathophysiology:IBackgroundIandIOverview
Y Y Y Y Y
1. IntroductionItoIPathophysiology Y Y
2. Fluid,IElectrolyte,IandIAcid-BaseIImbalances
Y Y Y Y
3. IntroductionItoIBasicIPharmacologyIandIOtherICommonITherapies Y Y Y Y Y Y Y
4. Pain
SectionIII:IDefense/Protective
Y Y
5. InflammationIandIHealing Y Y
6. Infection
7. Immunity
SectionIIII:IPathophysiologyIofIBodyISystems
Y Y Y Y Y
8. SkinIDisorders
Y
9. MusculoskeletalI Disorders Y
10. BloodIandItheICirculatoryISystem
Y Y Y Y
11. LymphaticISystemIDisorders Y Y
12. CardiovascularISystemIDisorders Y Y
13. RespiratoryISystemIDisorders Y Y
14. NeurologicalIDisorders Y
15. Eyes,IEarsIandIOtherISensoryIOrgans
Y Y Y Y Y
16. EndocrineIDisorders Y
17. DigestiveISystemIDisorders Y Y
18. UrinaryISystemIDisorders Y Y
19. ReproductiveISystemIDisorders Y Y
20. NeoplasmsIandICancer Y Y
SectionIIV:IFactorsIContributingItoIPathophysiology
Y Y Y Y Y
21. CongenitalIandIGeneticIDisorders Y Y Y
22. ComplicationsIDueItoIPregnancy Y Y Y
23. ComplicationsIDueItoIAdolescence Y Y Y
24. ComplicationsIDueItoIAging Y Y Y
SectionIV:IEnvironmentalIFactorsIandIPathophysiology
Y Y Y Y Y
25. ImmobilityIandIAssociatedIProblems Y Y Y
26. StressIandIAssociatedIProblems
Y Y Y
27. SubstanceIAbuseIandIAssociatedIProblems Y Y Y Y
28. EnvironmentalIHazardsIandIAssociatedIProblems Y Y Y Y
, 2
ChapterI01:IIntroductionItoIPathophysiology
Y Y Y Y
cc
MULTIPLEICHOICE Y
1. WhichIofItheIfollowing would be the most likely cause of an
Y Y Y F
Y F Y F Y F Y F Y F Y F Y F Y F Y
iatrogenic disease? F Y
a. An inherited disorder
F
Y F
Y
b. A combination of specific etiological factors
F
Y F Y F
Y F Y F Y
c. An unwanted effect of a prescribed drug
F
Y F
Y F Y F Y F Y F Y
d. Prolonged exposure to toxic chemicals in the environment F Y F Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F Y
Answer: C F Y
2. The manifestations of a disease are best defined as the
F
Y F
Y F Y F Y F Y F
Y F
Y F Y F
Y
a. Subjyy,ective feelings of discomfort during a chronic illness. F Y F Y F
Y F Y F
Y F Y F Y
b. signs and symptoms of a disease. F
Y F Y F Y F Y F
Y
c. factors that precipitate an acute episode of a chronic illness. F Y F
Y F Y F Y F Y F
Y F
Y F Y F Y
d. early indicators of the prodromal stage of infection. F
Y F
Y F Y F
Y F
Y F
Y F
Y F Y
Answer: B F Y
3. The best definition of the term prognosis is the
F
Y F Y F Y F
Y F
Y F Y F
Y F
Y
a. precipitating factors causing an acute episode. F
Y F Y F Y F
Y F Y
b. number of remissions to be expected during the course of a chronic illness. F
Y F
Y F Y F
Y F Y F Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y
c. predicted outcome or likelihood of recovery from a specific disease. F
Y F
Y F
Y F Y F
Y F Y F
Y F
Y F
Y
d. exacerbations occurring during chronic illness. F
Y F Y F
Y F
Y F Y
Answer: C F Y
4. Which of the following is considered a systemic sign of disease?
F
Y F
Y F Y F
Y F Y F
Y F
Y F
Y F Y F
Y
a. Swelling of the knee F
Y F
Y F
Y
b. Fever
c. Pain in the neck F
Y F Y F
Y
d. Red rash on the face F
Y F Y F
Y F
Y F Y
Answer: B F Y
5. Etiologyis defined as the study of the F Y F
Y F Y F
Y F Y F Y F
Y
a. causes of a disease. F Y F Y F Y
b. course of a disease. F
Y F
Y F Y
c. expected complications of a disease. F Y F Y F Y F
Y
d. manifestations of a disease. F Y F
Y F
Y F Y
Answer: A F Y
6. A type of cellular adaptation in which there is a decrease in cell size is referred to as
F
Y F Y F Y F
Y F Y F Y F Y F Y F
Y F Y F Y F
Y F Y F
Y F
Y F
Y F
Y
a. hypertrophy.
b. metaplasia.
c. anaplasia.
d. atrophy.
Answer: F Y D
, TestBankForGould'sPathophysiologyfortheHealthProfessions7thEditionVanMeter
Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y 3
7. A change in a tissue marked by cells that vary in size and shape and show increased
F Y F
Y F Y F
Y F Y F
Y F
Y F Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F
Y F Y
mitotic figures would be called F Y F Y F Y F Y
a. metaplasia.
b. atrophy.
c. dysplasia.
d. hypertrophy. F
Answer: C
Y F Y
8. A deficit of oxygen in the cells usually due to respiratory or circulatory problems is called
F
Y F Y F Y F
Y F Y F
Y F
Y F
Y F Y F
Y F Y F
Y F
Y F
Y F
Y
a. apoptosis.
b. ischemia.
c. hypertrophy.
d. necrosis.
F Answer: B
Y F Y
9. When a group of cells in the body dies, the change is called
F
Y F
Y F
Y F Y F Y F Y F
Y F
Y F Y F
Y F
Y F Y
a. ischemia.
b. gangrene.
c. hypoxia.
d. necrosis.
F Answer: D
Y F Y
10. Rigorous weightlifting/body building regimens may result in the skeletal
F Y F Y F Y F Y F Y F
Y F
Y F
Y F Y
muscle cells undergoing F Y F Y
a. hypertrophy.
b. dysplasia.
c. atrophy.
d. regeneration.
F Y Answer: A F Y
11. The term cancer refers to
F
Y F Y F
Y F Y
a. dysplasia.
b. hyperplasia.
c. metaplasia.
d. malignant neoplasm. F Y F Y
Answer: D F Y
12. To which of the following does the term apoptosis refer?
F
Y F Y F
Y F
Y F Y F Y F
Y F
Y F Y
a. Increased rate of mitosis by certain cells F
Y F Y F
Y F
Y F
Y F Y
b. Ischemic damage to cells F Y F
Y F
Y
c. Liquefaction of necrotic tissue F Y F
Y F
Y
d. Preprogrammed cell self-destruction F Y F
Y F Y
Answer: D F Y
13. Which of the following statements is TRUE?
F Y F Y F Y F Y F
Y F Y
a. Alteration of DNA does not change cell function. F Y F
Y F
Y F Y F
Y F
Y F
Y
b. Damaged cells may be able to repair themselves. F Y F
Y F Y F Y F Y F
Y F Y
c. All types of cells die at the same rate.
F
Y F
Y F
Y F Y F
Y F
Y F
Y F
Y
d. Mild ischemia causes immediate cell death. F
Y F Y F
Y F
Y F
Y F Y
Answer: B F Y
14. Caseation necrosis refers to an area where F Y F Y F Y F Y F
Y F
Y