QUESTIONS WITH VERIFIED ANSWERS
1. Which of the following are options for adding new grouping members in the
grouping window?
A) Add, Remove, Insert
B) Append, Insert, Attach
C) Attach, Delete, Modify
D) Insert, Append, Delete
Correct Answer: B
2. You can re-sequence line numbers from the Estimate Reports window prior to
printing out a report.
A) True
B) False
Correct Answer: A
3. After selecting more than _____ images per page to print in the Estimate
Reports window, the image detail defaults to print on a separate page.
A) 1
B) 2
C) 3
D) 4
Correct Answer: B
,4. Once you create a Model Statement (opening or closing), it is only available
for that estimate you created it in.
A) True
B) False
Correct Answer: B
5. Information such as dates and personnel can be found in what window of an
estimate?
A) Sketch > Dimensions
B) Claim Info > Insured Info
C) Estimate > Line Items
D) Reports > Summary
Correct Answer: B
6. Under Claim Info > Parameters, where would you use tokens?
A) Line item descriptions
B) Opening statements and closing statements
C) Depreciation calculations
D) Room labels
Correct Answer: B
7. Under the Claim Info tab, where can you set depreciation defaults?
A) Insured Info
B) Summary
C) Parameters
D) Notes
Correct Answer: C
,8. After using the square break tool, why should you click on the wall and check
the measurement?
A) To verify the wall color is correct
B) To ensure the break is at the correct angle
C) After placing a break, the measurements shift depending on the wall thickness
D) To update the wall height
Correct Answer: C
9. When using a sloped or peaked ceiling, how do you change the default
orientation?
A) Click the orientation button and move the cursor to a wall, then click when you
see a red arrow
B) Right-click on the ceiling and select "Reverse Slope"
C) Use the rotate tool from the toolbar
D) Enter the angle manually in the properties window
Correct Answer: A
10. An alternate method of estimating for a loss can be done from the Sketch
Tab.
A) True
B) False
Correct Answer: A
11. You can add line items while viewing your sketch in 3D mode.
A) True
B) False
, Correct Answer: A
12. When using subvariables, what room number does Xactimate assign to the
main area of the room?
A) 1
B) 0
C) 2
D) -1
Correct Answer: B
13. It is possible to add a line item for tile floor covering at the same time as
adding a reference area.
A) True
B) False
Correct Answer: A
14. Which of the following columns in the Estimate Items/Quick Entry window
allow you to track who entered the line item?
A) Date Column
B) Price Column
C) User Column
D) Quantity Column
Correct Answer: C
15. If the activity of an item is changed, what happens?