MEDICAL TERMINOLOGY: A SHORT
L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT
COURSE 9TH EDITION BY DAVI-
L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L L
YFT YFT
ELLEN CHABNER L
YF T
TESTBANK L
T
F
Y
,Chapter 01: Basic Word Structure
L
YFT L
YFT L
YFT L
Y
T
F
Chabner: Medical Terminology: A Short Course, 9th Edition
L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT
MULTIPLE CHOICE L
YFT
1. A combining form is the:
L
T
F
Y Y FT L L
YFT YFT L
a. word ending L
YFT
b. root plus combining vowel L
YFT YFT L L
YFT
c. prefix
d. prefix plus combining vowel L
YFT L
YFT L
YFT
e. root plus suffix YFT L YFT L
ANS: Y F T L B
2. The combining form meaning “joint” is:
L
YF
T YFT L L
YFT L
YFT YFT L
a. aden/o
b. -itis
c. -algia
d. arthr/o
e. oste/o
ANS: Y F T L D
3. A suffix meaning “inflammation” is:
L
T
F
Y YFT L L
YFT YFT L
a. -itis
b. -osis
c. -ac
d. -al
e. -tomy
ANS: Y F T L A
4. A word part meaning “below”,“less than normal,” or “under” is:
L
T
F
Y YFT L L
YFT YFT L L
YFT L
YFT Y FT L L
YFT YFT L
a. re-
b. hyper-
c. trans-
d. -emia
e. hypo-
ANS: Y F T L E
5. A suffix meaning “study of” is:
L
Y
T
F Y FT L L
YFT L
T
F
Y YFT L
a. -pathy
b. -logy
c. -gram
d. -scopy
e. -osis
ANS: Y F T L B
6. A tumor of a gland is called:
L
Y
T
F YFT L L
Y
T
F YFT L YFT L YFTL
, a. arthrosis
b. arthroscope
c. adenoma
d. nephroma
e. hepatitis
ANS: Y F T L C
7. Visual examination of the urinary bladder is called:
L
Y
T
F L
YFT YFT L YFT L L
T
F
Y Y FT L YFT L
a. cystoscopy
b. cytology
c. cystogram
d. nephroscopy
e. cystoscope
ANS: Y F T L A
8. Prediction about the outcome of an illness or treatment is called:
L
Y
T
F YFT L L
Y
FT YFT L L
Y
T
F YFT L L
YFT L
YFT Y FT L L
YFT
a. prognosis
b. psychosis
c. diagnosis
d. biopsy
e. pathology
ANS: Y F T L A
9. (Condition of) nerve pain is called: L
YFT L
YFT L
YFT Y FT L L
YFT
a. neural
b. arthralgia
c. cephalgia
d. neueralgia
e. neuralgia
ANS: Y F T L E
10. Ren/o and nephr/o both mean:
Y FT L L
YFT YFT L YFT L
a. heart
b. liver
c. blood
d. kidney
e. intestine
ANS: Y F T L D
11. Which term relates to the brain?
L
YFT L
YFT YFT L YFT L YFT L
a. anemia
b. cerebral
c. rhinitis
d. thrombosis
e. gastrotomy
ANS: Y F T L B
, 12. A cancerous tumor is a(n):
L
T
F
Y YFT L YFT L L
YFT
a. hematoma
b. adenoma
c. oncology
d. gastralgia
e. carcinoma
ANS: Y F T L E
13. A red blood cell is a(n):
L
T
F
Y YFT L YFT L L
YFT YFT L
a. platelet
b. thrombocyte
c. erythrocyte
d. leukocyte
e. resection
ANS: Y F T L C
14. Abnormal condition of clot formation:
Y
T
F L YFT L L
Y
T
F Y FT L
a. gastritis
b. osteitis
c. adenosis
d. dermatitis
e. thrombosis
ANS: Y F T L E
15. An instrument to visually examine the urinary bladder is called a(n):
L
Y
T
F YFT L YFT L L
T
F
Y L
YFT L
YFT L
T
F
Y YFT L L
YFT Y FT L
a. cystoscopy
b. cystoscope
c. gastroscope
d. arthroscopy
e. excision
ANS: Y F T L B
16. An excessive (more than normal) amount of sugar in the blood is called:
L
T
F
Y L
YFT L
YF
T L
YFT YFT L Y FT L L
Y
T
F Y FT L L
YF
T YFT L YFT L L
YFT
a. hypothyroidism
b. hyperthyroidism
c. hyperglycemia
d. hypoglycemia
e. hypodermic
ANS: Y F T L C
17. A gastrectomy is a(n):
L
YF
T L
T
F
Y Y FT L
a. gastric excision L
Y
T
F
b. gastroscopy
c. visual examination of the abdomen
L
YFT YFT L YFT L L
YFT
d. incision of the stomach YFT L L
YFT YFT L
e. incision of a gland L
YFT YFT L Y FT L