L
YFT YFT L L
YFT
AND NURSING CARE
L
YFT YFT L
YFT L MANAGEMENT7THEDITION L
YFT L
YFT
,Chapter 01: Leadership and Management Principles
L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y
Test Bank
L
YFT L
YF T
MULTIPLE CHOICE YF T L
1. Leadership is best defined as: L
YFT YFT L YFT L YFT L
a. an interpersonal process of participating by encouraging fellowship.
L
YFT YFT L L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT
b. delegation of authority and responsibility and the coordination of activities. L
YFT YFT L L
YFT YFT L L
YF
T YFT L YFT L L
YFT L
YFT
c. inspiring people to accomplish goals through support and confidence building. L
Y
T
F YFT L YFTL YFT L L
YFT YFT L YFT L YFT L L
YFT
d. the integration of resources through planning, organizing, and directing. L
YF
T YFT L YFT L L
YFT L
YFT L
YFT YFTL L
YFT
ANS: Y F T L C
Leadership is the process of influencing people to accomplish goals by inspiring confidence L
YFT L
YFT YFT L L
YFT L
YFT YFT L L
YFT L
YFT YFT L L
YFT L
Y
T
F L
YFT
and support among followers.
YFT L YFT L YFT L Y FT L
DIF: Cognitive Level: Remember (Knowledge) REF: YFT L YFT L YFT L
Y Page 4 TOP: Nursing Process: Assessment
F T L L
T
F
Y YFT L Y F T L YFT L YFT L
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
Y F T L L
YFT YFT L YFT L L
Y
T
F L
YFT L
YFT L
YFT YFT L L
YFT
2. A medical-surgical unit reports higher rates of patient satisfaction coupled with high rates of
L
T
F
Y L
Y
FT L
YFT YFT L YF
T L L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT
staff satisfaction and productivity. Which of the following is attributed to the data?
YFT L YFT L YFT L Y FT L YFT L YFT L YFT L Y FT L Y FT L Y FT L Y FT L YFT L Y FT L
a. Effective leadership L
Y
FT
b. Management involvement YF
T L
c. Mentoring
d. Rewards and recognition YFT L YFT L
ANS: Y F T L A
Effective leadership is important in nursing because of the impact on nurses’ work lives, it YFT L YFT L YFT L YFT L Y FT L Y FT L YFT L YFT L Y FT L Y FT L Y FT L L
YFT YFT L YFT L
being a stabilizing influence during change, and for nurses’ productivity and quality of care.
YFT L YF
T L YFT L YFT L L
YFT L
YFT YFT L YFT L YFT L L
T
F
Y YFT L L
YFT L
Y
FT YFT L
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) REF: YFT L YFT L Y FT L
Y Page 1 TOP: Nursing Process: Assessment
F T L L
T
F
Y YFT L Y F T L YFT L YFT L
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
Y F T L L
YFT YFT L YFT L L
Y
T
F L
YFT L
YFT L
YFT YFT L L
YFT
3. A staff registered nurse (RN) is leading a multidisciplinary clinical pathway team in the
L
T
F
Y Y
T
F L L
YFT L
YFT L
YF
T L
YFT YFT L L
YF
T L
YFT L
YFT L
YFT YFT L L
YFT
development of care for patients with total knee replacement. Which of the
YFT L YFT L Y FT L YFT L Y FT L Y FT L Y FT L Y FT L YFT L YFT L YFT L YFT L
following statements would exemplify leadership behaviors in a clinical pathway
YFT L Y FT L Y FT L YFT L Y FT L YFT L Y FT L Y FT L Y FT L YFT L
team meeting?
YFT L YFT L
a. “Nursing is responsible for pain control of the total knee replacement patient.” L
YF
T YFT L L
YFT YFT L YFT L YFT L L
YFT L
YFT L
YFT YFT L YFT L
b. “Our pharmacist has provided some excellent pain control literature.” L
YF
T YFT L L
YFT L
YFT YFTL L
YFT L
YFT YFT L
c. “Physical therapy’s expertise is in rehabilitation, not pain control.” YFT L YFT L L
YF
T L
YFT L
YFT L
YFT L
YF
T L
YFT
d. “Total knee replacement patients require optimal pain control.” L
Y
T
F L
YFT L
YFT YFTL L
YF
T YFT L L
YFT
ANS: Y F T L B
Leadership is the process of influencing people to accomplish goals by inspiring YFT L Y FT L Y FT L YFT L Y FT L Y FT L YFT L YFT L YFT L YFT L Y FT L
confidence and support among followers. The correct answer is supportive of a team
YFT L YFT L L
YFT L
YFT L
YFT L
T
F
Y YFT L L
YFT YFTL YFTL L
YFT L
YFT L
YFT
member’s work and depicts some skill at interpersonal relationships.
YFT L YFT L YFT L Y FT L YFT L Y FT L YFT L Y FT L YFT L
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) REF: Pages YFT L YFT L Y FT L Y F T L
3-4 TOP: Nursing Process: Assessment
L
T
F
Y Y FT L Y F T L YFT L YFT L
MSC: Client Needs: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies
Y F T L L
YFT YFT L L
YFT L
YF
T L
YFT L
Y
T
F L
Y
T
F
,4. Which of the following is true of management activities? YFT L L
YFT YFT L YFTL L
YFT L
YFT L
YFT Y FT L
a. Inspiring a vision is a management function. L
YFT L
YFT L
YFT YFTL L
YFT YFT L
b. Management is focused on task accomplishment. YFT L L
YFT YFT L L
YFT YFT L
c. Management is more focused on human relationships. YFT L YFT L YFT L YFT L L
YFT L
YFT
d. Management is more important than leadership. YFT L L
YFT YFT L L
YFT YFT L
ANS: Y F T L B
Management is focused on task accomplishment. YFT L YFT L YFT L YFTL YFT L
DIF: Cognitive Level: Remember (Knowledge) REF: Pages YFT L YFT L YFT L Y F T L
2-3 TOP: Nursing Process: Assessment
L
T
F
Y Y FT L Y F T L YFT L YFT L
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
Y F T L YFTL L
YFT YFT L Y
T
F L YFT L YFT L L
YFT L
YFT YFT L
5. During a staff meeting, a group of RNs has complained that medications are not arriving
Y FT L Y FT L YFT L Y FT L YFT L Y FT L Y FT L Y FT L YFT L YFT L YFT L YFT L Y FT L Y FT L
to the unit in a timely manner. The nurse manager suggests that the group resolve this
YFT L Y FT L Y FT L YFT L YFT L Y FT L Y FT L Y FT L YFT L Y FT L YFT L YFT L Y FT L Y FT L YFT L Y FT L
issue through the development and work of a multidisciplinary team led by one of these
YFT L Y FT L YFT L YFT L YFT L L
YFT YFTL YFT L YFTL L
YFT L
YFT L
YFT L
YF
T L
YFT YFT L
RNs. This scenario demonstrates:
YFT L L
YF
T YFT L Y FT L
a. adaptation.
b. empowerment.
c. flexibility.
d. relationship management. L
YFT
ANS: Y F T L B
Empowerment is the giving of authority, responsibility, and the freedom to act. In YFT L L
YFT L
YFT YFT L YFT L YFT L YFT L YFT L YFT L YFT L YFT L YFT L
this situation, the manager has given authority, responsibility, and the freedom to act
YFT L YFT L YFT L YFT L L
YFT L
YFT L
YFT YFT L L
YFT YFT L L
YFT YFT L YFT L
in the investigation and resolution of this issue.
YFT L L
YFT YFT L YFT L Y FT L YFT L Y FT L Y FT L
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) REF: YFT L YFT L Y FT L
Y Page 5 TOP: Nursing Process: Assessment
F T L L
T
F
Y YFT L Y F T L YFT L YFT L
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
Y F T L YFTL L
YFT YFT L Y
T
F L YFT L YFT L L
YFT L
YFT YFT L
6. A nurse is caring for an elderly patient who was admitted after sustaining a fall at home. When
L
T
F
Y YF
TL YFT L L
YFT YFT L L
YFT L
YF
T YFT L L
YFT YFT L L
YFT L
YFT YFT L L
YFT YFT L L
YFT L
YF
T
creating a care plan for the patient, she requests that the doctor order a home health visit
YFT L Y FT L YFT L Y FT L YFT L Y FT L YFT L YFT L Y FT L YFT L YFT L Y FT L Y FT L Y FT L YFT L YFT L YFT L
to assess for home safety and medication compliance. In addition, the nurse is concerned
YFT L Y FT L YFT L Y FT L Y FT L Y FT L YFT L Y FT L Y FT L YFT L YFT L YFT L YFT L YFT L
about the nutrition of the patient and requests a dietitian evaluation. The nurse is
YFT L Y FT L YFT L YFT L YFT L YFT L YFT L Y FT L Y FT L YFT L YFT L YFT L Y FT L Y FT L
demonstrating which of the following leadership skills?
YFT L Y FT L YFT L Y FT L YFT L YFT L YFT L
a. Care provider L
YFT
b. Business principles YFT L
c. Care coordination YFT L
d. Change management L
YFT
ANS: Y F T L C
Care coordination is the delivery of nursing services that involves the organization and
YFT L L
YFT L
YFT YFT L L
Y
T
F YFT L L
YFT L
YFT L
YF
T L
YFT L
YFT L
YFT
coordination of complex activities. The nurse uses managerial and leadership skills
YFT L YFT L Y FT L YFT L YFT L YFT L YFT L YFT L YFT L Y FT L YFT L
to facilitate delivery of quality care.
YFT L Y FT L YFT L YFT L Y FT L YFT L
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) REF: YFT L YFT L Y FT L
Y Page 3 TOP: Nursing Process: Planning
F T L L
T
F
Y YFT L Y F T L YFT L YFT L
MSC: Client Needs: Physiological Integrity: Reduction of Risk Potential
Y F T L YFTL YFT L L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
YF
T
7. Interpersonal communication and the ability to apply YFT L YFT L YFT L YFT L Y FT L Y FT L Y FT L are two critical skills every nurse
L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y L
T
F
Y
YFT L needs to enhance professional practice. YFT L YFT L Y FT L YFT L
, a. vision
b. supervision
c. delegation
d. problem solving L
YFT
ANS: Y F T L D
Every nurse needs two critical skills to enhance professional practice. One is a skill at
Y FT L YFT L Y FT L YFT L YFT L YFT L YFT L Y FT L Y FT L Y FT L YFT L Y FT L YFT L YFT L
interpersonal relationships. This is fundamental to leadership and the work of nursing. The
YFT L Y FT L YFT L Y FT L YFT L YFT L YFT L Y FT L YFT L Y FT L YFT L YFT L YFT L
second skill is applying the problem-solving process. This involves critical thinking, problem
YFT L YFT L L
YF
T L
YFT YF
T L L
YF
T L
YF
T L
Y
T
F YFT L YFT L L
YFT L
YFT
identification, and the development of objectivity.
YFT L YFT L YFT L Y FT L YFT L Y FT L
DIF: Cognitive Level: Remember (Knowledge) REF: YFT L YFT L YFT L
Y Page 4 TOP: Nursing Process: Assessment
F T L L
T
F
Y YFT L Y F T L YFT L YFT L
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
Y F T L YFT L L
YFT L
YFT L
Y
T
F YFT L YFT L L
YFT L
YFT YFT L
8. Good leaders need to be able to demonstrate an intuitive skill of empathy and expressiveness
L
YFT YFT L L
YFT YFT L YFTL L
YFT YFT L L
YFT L
YFT L
YFT L
YF
T YFT L L
YFT YFT L
when dealing with others in the workplace. This requires sensitivity and awareness of
YFT L YFT L Y FT L Y FT L YFT L Y FT L Y FT L Y FT L YFT L Y FT L Y FT L YFT L Y FT L
the emotions and moods of others and is known as:
YFT L Y FT L YFT L YFT L YFT L Y FT L Y FT L Y FT L Y FT L YFT L
a. social awareness. L
YFT
b. self-awareness.
c. self-management.
d. relationship management. L
YFT
ANS: Y F T L A
Social awareness is an intuitive skill of empathy and expressiveness in being sensitive and
YFTL L
YFT YFT L L
YFT L
YFT L
YFT YF
TL L
YF
T L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT
aware of the emotions and moods of others.
YFT L YFT L Y FT L Y FT L YFT L YFT L Y FT L Y FT L
DIF: Cognitive Level: Remember (Knowledge) REF: YFT L YFT L YFT L
Y Page 4 TOP: Nursing Process: Assessment
F T L L
T
F
Y YFT L Y F T L YFT L YFT L
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
Y F T L YFT L L
YFT L
YFT L
Y
T
F YFT L L
YFT L
YFT L
YFT YFT L
9. The manager of the emergency department in a large hospital focuses on customer service,
L
YFT L
YFT YFT L YFT L L
Y
FT L
YFT L
YFT L
Y
T
F L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT YFT L
exudes the nursing code of ethics, and sees his or her job as an occupation with a
YFT L YFT L Y FT L Y FT L YFT L Y FT L YFT L Y FT L Y FT L YFT L YFT L Y FT L Y FT L YFT L Y FT L YFT L Y FT L
lifetime commitment. This is a concept known as:
YFT L Y FT L YFT L YFT L YFT L Y FT L Y FT L YFT L
a. leadership.
b. management.
c. professionalism.
d. vision.
ANS: Y F T L C
Professionalism is an approach to an occupation that distinguishes it from being merely a job, YFT L L
YFT L
YFT L
YFT YFT L L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT L
Y
T
F L
YF
T
focuses on service as the highest ideal, follows a code of ethics, and is seen as a lifetime
YFT L Y FT L Y FT L Y FT L YFT L YFT L YFT L Y FT L Y FT L YFT L Y FT L YFT L Y FT L YFT L YFT L Y FT L Y FT L YFT L
commitment.
YFT L
DIF: Cognitive Level: Remember (Knowledge) REF: YFT L YFT L YFT L
Y Page 5 TOP: Nursing Process: Implementation
F T L L
T
F
Y YFT L Y F T L YFT L YFT L
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
Y F T L YFT L L
YFT L
YFT L
Y
T
F YFT L L
YFT L
YFT L
YFT YFT L
10. are vital to good leaders because they are able to take the vision of the leader and
YFT L L
YFT L
YFT YFT L YFT L YFT L L
YF
T L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT YFTL L
YFT L
YFT L
YFT L
YFT
achieve the determined goals.
YFT L Y FT L YFT L YFT L
a. Managers
b. Motivators