Comprehensive Resource To Help You Ace 2026-2027 Exams
Includes Frequently Tested Questions With ELABORATED
100% Correct COMPLETE SOLUTIONS
Guaranteed Pass First Attempt!! Current Update!!
1. A funeral firm has 90 days to replace the licensed manager, should he or she become
incapacitated?
- Correct Answer: False! If the manager becomes incapacitated, the state must be
notified in writing within 10 days
2. A registered funeral home must have a telephone specifically designated as a business
telephone.
- Correct Answer: True
Funeral home certificates of registration are renewed:
biennially
3. How many credits of continuing education are required in each biennium/registration period?
- Correct Answer: 12
4. The outside sign for a registered funeral establishment must have lettering that is a minimum
of:
- Correct Answer: 1 1/2 inches
5. The registration of funeral firms shall be renewable July first of each ____year.
,- Correct Answer: Odd
6. There are 12 mandatory hours of law/jurisprudence credits of continuing education in each
biennium.
- Correct Answer: True
7. What is the maximum number of funeral homes a licensed funeral director may serve as
manager of?
- Correct Answer: 1
8. A Funeral Firm is an individual, partnership, corporation, or estate representative engaged in
the business and practice of funeral directing. A funeral business, and a firm must have at least
one establishment from which to operate.
- Correct Answer: true
9. Select all that apply:
What are the 4 steps to become a Licensed Funeral Director in the state of New York?
- Correct Answer: -Enrollment and completion of an accredited course in funeral service
studies.
-Passing the National Board Exams
-The completion of a 1-year residency with a NYS funeral firm.
-Pass the state funeral service law exam.
10. Which of the following may not be charged for if embalming has been charged?
- Correct Answer: Topical Disinfection
11. While doing your training to become a licensed NYS Funeral Director, the ID number on your
pocket card is the one used when signing death certificates.
, - Correct Answer: False, residents cannot sign death certificates
12. Who can sign a death certificate?
- Correct Answer: Licensed manager of firm, licensed owner of firm, or any licensed
funeral director with the firm
13. Funeral Directors must apply every ______ for their registration to be authorized to engage
in the practice of funeral directing?
- Correct Answer: biennium
14. The Funeral Directors registration ends on June 30th of the ODD year ?
- Correct Answer: false, even years
15. In a funeral establishment, the Preperation Room must have a minimum of 100 square feet?
- Correct Answer: false (120 sq feet)
16. A business and practice of a funeral firm may be conducted and registered from either a
fixed or mobile funeral establishment?
- Correct Answer: false
17. How may hours of Continuing Education must be taken in person (live) at minimum?
- Correct Answer: 6
18. The change of Name, Address or Ownership of a Firm must be sent in writing to the State
within how many days?
- Correct Answer: 10