Comprehensive Resource To Help You Ace 2026-2027 Exams
Includes Frequently Tested Questions With ELABORATED
100% Correct COMPLETE SOLUTIONS
Guaranteed Pass First Attempt!! Current Update!!
1. What does CCDC stand for? - Correct Answer: Clark County Detention
Center
2. What are 3 reasons for individuals being arrested and brought to the Clark
County Detention Center? - Correct Answer: a) They commit crimes and are
awaiting court hearings
b) They are found/plead guilty to a misdemeanor or gross demeanor charges
(sentenced to jail for 1 year)
c) They are found guilty/plead guilty to felony charges, are sentenced to state
prison, and are waiting for transport
3. Offenders brought in may be _______ or ______, _______, or ________. -
Correct Answer: Male, female, adult, juvenile
4. What does DSD stand for? - Correct Answer: Detention Services
Division
5. What does the DSD ensure (4)? - Correct Answer: a) Security precautions
,b) Order
c) Safety
d) Security of the facility and its occupants
6. When are all personnel subject to a search of their belongings? - Correct
Answer: At any time
7. Why are personnel subject to searches? - Correct Answer: To ensure
compliance and to prevent the introduction of unauthorized items/weapons
8. Who is the CCDC headed by? - Correct Answer: The Sheriff
9. Who is the CCDC run by? - Correct Answer: The Deputy Sheriff of DSD
10. What does the DSD provide inmates with (6)? - Correct Answer: a) Security
b) Housing
c) Meals
d) Health Care
e) Clothing
f) Social and legal visits
11. What does the DSD Records Bureau within the CCDC maintain, control,
retrieve, and disseminate? - Correct Answer: Information in the inmate
records system
, 12. What is the bureau responsible for? - Correct Answer: Entering and
maintaining the outlying justice courts and Eighth Judicial District Court warrants
13. When working within the DSD Records Bureau, one should be aware of (4): -
Correct Answer: a) Contact with people from diverse backgrounds (ie:
personnel from different law enforcement agencies, LVMPD corrections and police
officers, inmates, and members of the public)
b) Contact may be made face-to-face or over the phone
c) You have contact with inmates during both booking & releasing
d) You may have contact with inmates while walking through CCDC
14. Inmates may be ____, _______, and ______ ______ _______. - Correct
Answer: rude, offensive, lacking personal hygiene
15. LESTs will perform a great deal of _________ _______. - Correct Answer:
Computer Work
16. LESTs are responsible for (2): - Correct Answer: a) Entering/Retrieving
inmate data
b) Entering/Clearing warrant data
17. A high degree of _______ is crucial to the processing of inmates from booking
through release. - Correct Answer: accuracy