F T L Professions 7th Editionby Karin C.VanMeter; Robert J Hubert I
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
CompleteGuide,Latest
F T L Update F T L F T L
GOULD'S
Pathophysiologyforthe L
T
F L
T
F
Health Professions F TL
Karin C. V.an.Meter
Robert J.
F TL TL
F
TL
F
Hubert
, 1
Chapter01:IntroductiontoPathophysiology
VanMeterandHubert:Gould’sPathophysiologyfortheHealthProfessions,7thEdition
MULTIPLE CHOICE TL
F
1. WhichJof the following would beJthe mostJlikely cause of aTL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
FnJiatrogenicJdisease?
TL
a. An inherited disorder TL
F TL
F
b. A combination of specific etiological factors
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
c. An unwantedJeffectJof a prescribed drug
TL
F TL
F TL
F TL
F
d. Prolonged exposure to toxicJchemicals inJthe environment TL
F TL
F TL
F F TL TL
F
ANS: C TL
F
2. The manifestations of a disease are best definedJas the
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
a. subjective feelings of discomfort duringJa chronic illness. TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
b. signs and symptoms of a disease. TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
c. factors that precipitate an acuteJepisode of a chronicJillness. TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
d. early indicators of the prodromal stage of infection.
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
ANS: B TL
F
3. The best definition of the term prognosis is the
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
a. precipitating factors causing an acute episode. TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
b. number of remissions to be expected during the course of a chronic illness.
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
c. predicted outcome or likelihood of recovery from a specific disease. TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
d. exacerbations occurring duringJchronic i llness. TL
F TL
F TL
F
ANS: C TL
F
4. WhichJof the following is considered a systemic sign of disease?
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
a. Swelling of the knee TL
F TL
F TL
F
b. Fever
c. Pain in the neck TL
F TL
F TL
F
d. Red rashJonJthe face TL
F TL
F
ANS: B TL
F
5. Etiology is defined as the study of the TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
a. causes of a disease. TL
F TL
F TL
F
b. course of aJdisease. TL
F TL
F
c. expected complications of a disease. TL
F TL
F TL
F TL
F
d. manifestations of a disease. TL
F TL
F TL
F
ANS: A TL
F
6. A type of cellular adaptation in which there is a decrease in cell size is referred to as
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
a. hypertrophy.
b. metaplasia.
c. anaplasia.
d. atrophy.
ANS: D TL
F
7. A change in a tissue marked by cells that vary in sizeJand shapeJand show increased mit
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
FTL oticJfigures would be called TL
F TL
F F TL
,TestJBankJForJGould's Pathophysiology for theJHealth ProfessionsJ7th Edition
TL
F F TL F TL TL
F TL
F 2
FVanMeter
TL
a. metaplasia.
b. atrophy.
c. dysplasia.
d. hypertrophy.
ANS: C TL
F
8. A deficitJof oxygenJin the cells usually dueJto respiratory or circulatory problems is called
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
a. apoptosis.
b. ischemia.
c. hypertrophy.
d. necrosis.
ANS: B TL
F
9. When a group of cells in the body dies, the changeJis called
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
a. ischemia.
b. gangrene.
c. hypoxia.
d. necrosis.
ANS: D TL
F
10. RigorousJweightlifting/body building regim ens may result in theJskeletal muscle c TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
Fells undergoing
TL TL
F
a. hypertrophy.
b. dysplasia.
c. atrophy.
d. regeneration.
ANS: A TL
F
11. The term cancer refers to
TL
F TL
F TL
F TL
F
a. dysplasia.
b. hyperplasia.
c. metaplasia.
d. malignantJneoplasm.
ANS: D TL
F
12. To which of the following does the term apoptosis refer?
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
a. Increased rate of mitosis by certain cells TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
b. Ischemic damageJto cells TL
F TL
F
c. Liquefaction of necrotic tissue TL
F TL
F TL
F
d. PreprogrammedJcell self-destruction F TL
ANS: D TL
F
13. WhichJof the following statements isJTRUE? TL
F TL
F TL
F F TL
a. Alteration of DNA does notJchange cell function. TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
b. Damaged cells may be able to repair themselves. TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
c. All types of cells die at the same rate.
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
d. Mild ischemia causes immediate cell death. TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
ANS: B TL
F
14. Caseation necrosis refers to an area where TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
a. cell proteins have been denatured. TL
F TL
F TL
F TL
F
, TestJBankJForJGould's Pathophysiology for theJHealth ProfessionsJ7th Edition
F TL F TL TL
F F TL TL
F 3
FVanMeter
TL
b. cells are liquefied by enzymes. TL
F TL
F TL
F TL
F
c. dead cells form a thick cheesy substance.
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
d. bacterial invasion has occurred. TL
F TL
F TL
F
ANS: C FTL
15. RoutineJapplication of sun blockJto skinJwould be an example of TL
F TL
F TL
F TL
F F TL TL
F TL
F TL
F
a. an iatrogenicJcause of cancer.
TL
F TL
F TL
F
b. apreventive measure. TL
F
c. aprecipitating factor. TL
F
d. a predisposingJcondition.
TL
F
ANS: B FTL
16. A circumstance that causes a sudden acute episode of a chronic disease to occur is termed
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
a. latent stage. TL
F
b. predisposingJfactor.
c. incidence.
d. precipitating factor. F TL
ANS: D FTL
17. The term homeostasis refers to
TL
F TL
F TL
F TL
F
a. the causativeJfactors in a particular disease.
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
b. maintenance of aJstable internal environment. TL
F TL
F TL
F TL
F
c. a condition that triggers anJacute episode.
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
d. a collection of signs and symptoms.
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
ANS: B FTL
18. WhichJterm is used to describeJa new and secondary or additional problemJthat arises after the
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
TL
F original diseaseJhas been established? F TL F TL TL
F
a. Symptoms
b. Occurrence
c. Manifestations
d. Complication
ANS: D FTL
19. Pathophysiology involves the study of TL
F TL
F TL
F TL
F
a. the structure of the human body.
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
b. the functions of various organs inJthe body.
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
c. functional or structural changes resulting from disease processes. TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
d. various cell structures and related functions. TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
ANS: C FTL
20. WhichJof the following is the bestJdefinition of epidemiology?
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
a. The science of tracking the occurrence and distribution of diseases
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
b. The relativeJnumber of deaths resulting from a particular disease
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
c. Identification of a specific disease throughJevaluation of signsJand symptoms TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
d. The global search for emerging diseases
TL
F TL
F TL
F TL
F TL
F
ANS: A FTL