6th Edition, Clark Spencer Larsen
,Chapter_03_Living_Primates
True / False
1. No primates today are currently endangered.
a. True
False
b.
ANSWER: False
REFERENCES: 73
OTHER: Factual
Notes: Pickup
2. Closely Related Species Have Shared Part Of Their Evolutionary History.
A. True
B. False
Ans: True
References: 54
4. The varied diet available to arboreal primates required specialized teeth.
a. Other: True Conceptual
Notes: False Pickup
b.
ANSWER: False
3. Mammals Possess A Skeleton In Which The Limbs Are Positioned To The Sides Of The Body.
A. True
B. False
, Ans: False
References: 55
Other: Factual
Notes: New
References: 56
Other: Factual
Notes: Pickup
5. Binocular And Stereoscopic Vision Developed As A Response To Arboreal Life.
A. True
False
B.
Ans: True
6. Tree-living primates have an acute sense of touch.
References: 56
a. True
Other: Factual
False
b.
Notes: Pickup
ANSWER: True
REFERENCES:
56
OTHER: Conceptual
NOTES: Factual
7. Among Primates, The Limb Pattern Structure Allows For Speed.
, A. True
B. False
Ans: False
References: 57
Other: Conceptual
Notes: Pickup
8. All Living Prosimian Species Are Small.
A. True
B. False
Ans: True
References: 58
Other: Conceptual
Notes: New
9. Humans and apes are classified as strepsirhines.
a. True
False
b.
ANSWER: False
REFERENCES: 58
OTHER: Factual
NOTES: Pickup
10. Lemurs And Lorises Have Longer Front Limbs Than Back Ones That Allow Them To Climb Trees
Easily.