Answers
1. An unrestricted CMV Driver Medical Certificate must be renewed
A) Annually
B) Every 2 years
C) Every 4 years
D) When the state issued driver's license is renewed
Answer B) Every 2 years
2. FMCSA regulate interstate commercial operations including the
A) Driver
B) Vehicle
C) Motor Carrier
D) All of the above
Answer D) All of the above
3. The primary mission of FMCSA is to
A) improve the quality of the highways
B) promote the safety of the roads
C) regulate the performance of medical exams
,D) ensure state regulations coincide with federal regulations
Answer B) promote the safety of the roads
4. Drivers of which of the following vehicles DO NOT require a CMV
certificate?
A) vehicles weighing over 26,000 lb
B) vehicles weighing under 26,000 lbs and transporting hazardous
material with placarding
C) Vehicles weighing under 10,000 lb and designed to transport
up to 12 persons (including driver) without compensation
D) drivers of all the above require CMV certification
Answer C) Vehicles weighing under 10,000 lb and designed to transport up to 12 persons
(including driver) without compensation
5. What differentiates whether certification is required for
interstate versus intrastate?
A) The carrier's job description for the driver
B) The driver's medical history
C) the state in which the driver's CDL is issued
D) The origination and/or destination of the commerce or goods
Answer D) The origination and/or destination of the commerce or goods
6. You wish to review records on a driver who is otherwise qualified
and desig- nate him as "determination pending" for the 30 days
, remaining on his current certification. Upon review of the records,
you amend him to qualified for one year. What date do you
designate on your certificate?
A)One year from the date you qualify the driver and amend the pending
status
B) One year from the date the exam was conducted
Answer A) One year from the date you qualify the driver and amend the pending status
7. According to regulation, which of the following must be evaluated
as part of the eye exam?
A) pupil reaction
B) iris symmetry
C) conjunctival injection
D) tonometry pressures
Answer A) pupil reaction
8. Vision testing may be performed and certified by which of the
following?
A) licensed ophthalmologist
B) licensed optometrist
C) certified medical examiner
D) all of the above
Answer D) All of the above