100% Verified Graded A+
1. a-bar
Answer: abbreviation for armature bar
2. aligned
Answer: armature bar and rear coil should be
3. more leverage
Answer: an a-bar extending past rear coil creates
4. 1.5-1.625
Answer: usually a longer armature bar is a range from _. to _.
5. plain steel, no chrome
Answer: armature bars should be ,
6. .010-.012
Answer: when a-bar is flat on coil, rear coil has between . -.
7. dust, lint, debris, hitting at an angle
, Answer: what can cause a rattle or deflection of a-bar? (4 things)
8. run hot
Answer: coils with too much core showing tend to
9. buzz or rattle
Answer: do not allow the front spring to hang over the rear of the armature bar because it can create a
or
10. contact screws
Answer: there should be no sharp edges on , should be rounded and very
smooth
11. faster
Answer: a short front spring will be
12. rockwell scale
Answer: all metals are measured on the
13. 48-51
Answer: best on the scale for spring stock is -
14. alcohol
Answer: can be used to clean your contact area and screws and spring
15. rattle
Answer: thin, cheap binding posts cause
,16. leverage
Answer: is a key factor when it comes to a-bar choice
17. 100
Answer: copper is % conductive
18. copper and zinc
Answer: brass is a mixture of
19. 6-32, 8-32
Answer: some machines have _- threaded machine screws and some have _-
20. thicker binding posts
Answer: help dampen vibrations
21. shorter
Answer: is a shorter or longer front spring better on a liner?
22. shoulder washers
Answer: screw insulators commonly known as , most common are
made of fiber and plastic
23. true
Answer: a longer A-Bar has more leverage, true or false?
24. electrical contact to contact screw
, Answer: purpose of the binding post
25. rubber grommets
Answer: dampener or rubber grommets better?
26. hot
Answer: never use brass screws or any other non-ferrous screws for the coil screws can cause the coils to get
27. soldering lugs
Answer: are soldered at the ends of the coil wires and capacitor wires, with a
5/16" tube vise
28. liners
Answer: tattoo machine capacitors have 22 MFD for
29. shaders
Answer: tattoo machine capacitors have 47 MFD for
30. faster
Answer: the lower the MFD rating the the machine will run
31. frame
Answer: which parts job is to simply "hold" the circuits in place
32. 3
Answer: how many circuits when you look at the machine unit?