Questions and Answers
100% Verified Graded A+
1. What is the gold standard for characterizing reproductive aging?
Answer: STRAW + 10
2. What is climacteric?
Answer: Period of endocrinologic, somatic, and transitory psychologic changes that occur during
menopause. Also known as perimenopause
3. What is early menopause?
Answer: FMP before the age of 45
4. What is late menopause?
Answer: FMP occurs after age 54
5. According to STRAW+10, what is considered early postmenopause?
Answer: If within 8 years of FMP
, 6. According to STRAW+10, what is considered late postmenopause?
Answer: 8+ years after FMP
7. What is induced menopause?
Answer: Cessation of menses that comes after either bilateral oophorectomy or iatrogenic ablation of
ovarian function
8. What is the most common cause of induced menopause?
Answer: Bilateral oophorectomy
9. How is menopause transition defined?
Answer: The time before FMP where cycles become variable OR have menopause-related symptoms
10. What cycle variability defines early menopause transition?
Answer: 7 or more days persis- tent ditterence in cycle length from previous normal cycles
11. What cycle variability defines late menopause transition?
Answer: 60 or more days of amenorrhea observed at least one time
12. What is the definition of natural menopause?
Answer: Permanent cessation of menses due to loss of ovarian follicular activity. 12 consecutive
months of amenorrhea.
13. How is perimenopause defined?
Answer: Onset of intermenstrual cycle irregularities (7+ days) or menopause related symptoms
and extends beyond FMP to include the 12 months after menopause.