Verified Solutions 100% Correct
1. actual hardware that interprets and executes the program (software) in-
structions and coordinates how all the other hardware devices work togeth-
er.
Answer: CPU
2. the computer's main memory, which consists of Random Access Memo-
ry(RAM), the cache memory and the read only memory (ROM) that is directly
accessible to the central processing unit (CPU)
Answer: Primary Storage
3. Equipment designed to store large volumes of data for long term storage
(diskette, CD, DVD, Memory stick
Answer: Secondary storage
4. Equipment used to capture information and commands (mouse, keyboard,
scanner)
,Answer: Input Devices
5. Equipment used to see, hear, or otherwise accept the results of information
processing requests (monitor, printer, microphone)
Answer: Output Devices
6. Equipment used to send information and receive it from from one location to
another (modem, wireless card)
Answer: Communication Device
7. Random Access Memory
Answer: RAM
8. Read-only Memory
Answer: ROM
9. Processor Speed measured in GHz
Answer: Clock Speed
10. 1 Billion Pulses a second
Answer: GHz
11. Control Unit (CU) gets an instruction from RAM and places it in memory
(register)
CU decodes (interprets) the instruction
CU notifies the appropriate part of hardware to take action (ALU to add, printer
, to print)
Control is transferred to the appropriate part of hardware
Hardware performs the task
Control is returned to the CU
Answer: How CPU Executes a Program
12. Short for BInary digiT
Smallest element of data
Either 0 (off) or 1 (on)
Answer: Bit
13. Group of eight bits, which operate as a single unit
Represents one character or number
M 01001101
m 01101101
Mills 0100110101101001011011000110110001110011
Answer: Byte
14. one thousand bytes (10^3)
Answer: Kilobyte/KB
15. one million bytes (10^6)
Answer: Megabyte/MB