Gelinas, Dull & Wheeler Test Bank – Complete
Chapters Solution Guide (2026–2027 Updated)
All chapters covered
,Accounting Information Systems 10e Ulric Gelinas Richard Dull Patrick
v v v v v v v v
Wheeler (Test Bank All Chapters, 100% Original Verified, A+ Grade)
v v v v v v v v v v
Chapter 1—Introduction to Accounting Information Systems
v v v v v
TRUE/FALSE
1. The three themes of the text are operating systems, e-business, and internal control.
v v v v v v v v v v v v
ANS: F v PTS: 1 v v
2. It is critical for accountants to understand enterprise resource planning (ERP) systems.
v v v v v v v v v v v
ANS: T v PTS: 1 v v
3. Information systems reliability and electronic commerce have been identified by the AICPA as
v v v v v v v v v v v v
potential assurance services.
v v v
ANS: T v PTS: 1 v v
4. E-business is the application of electronic networks to undertake business processes among the
v v v v v v v v v v v v
functional areas in an organization.
v v v v v
ANS: F v PTS: 1 v v
5. The role of the accountant has evolved to include non-financial information and information
v v v v v v v v v v v v
technology.
v
ANS: T v PTS: 1 v v
6. Enterprise systems integrate an organization's business processes and information from all of an
v v v v v v v v v v v v
organization's functional areas.
v v v
ANS: T v PTS: 1 v v
7. An information system consists of an integrated set of computer-based and manual components
v v v v v v v v v v v v
established to provide information to users.
v v v v v v
ANS: T v PTS: 1 v v
8. Internal control is a process that provides complete assurance that the organization is meeting its
v v v v v v v v v v v v v v
objectives, such as efficiency and effectiveness of operations and reliable reporting.
v v v v v v v v v v v
ANS: F v PTS: 1 v v
9. The Sarbanes-Oxley Act of 2002 has dramatically changed the daily work of financial accountants and
v v v v v v v v v v v v v v
auditors.
v
ANS: T v PTS: 1 v v
10. According to the Sarbanes-Oxley Act of 2002, management must identify, document, and evaluate
v v v v v v v v v v v v
significant internal controls.
v v v
ANS: T v PTS: 1 v v
,11. According to the Sarbanes-Oxley Act of 2002 and PCAOB Auditing Standard No. 5, management
v v v v v v v v v v v v v
must audit and report on auditors' assertions about the organizations' systems of internal controls.
v v v v v v v v v v v v v v
ANS: F v PTS: 1 v v
12. According to the Sarbanes-Oxley Act's Section 409, material changes in the organization's financial
v v v v v v v v v v v v
condition must be disclosed to the public on a rapid and current basis.
v v v v v v v v v v v v v
ANS: T v PTS: 1 v v
13. The Sarbanes-Oxley Act's Section 404 creates changes in both how companies document and evaluate
v v v v v v v v v v v v v
internal control and how auditors audit and report on internal control.
v v v v v v v v v v v
ANS: T v PTS: 1 v v
14. Sarbanes-Oxley Section 404 compliance is a major line of business for the biggest accounting firms.
v v v v v v v v v v v v v v
ANS: T v PTS: 1 v v
15. The Sarbanes Oxley Act of 2002 applies to publicly traded companies and not-for-profit entities.
v v v v v v v v v v v v v
ANS: F v PTS: 1 v v
16. Historically the purpose of an accounting information system is to collect, process, and report financial
v v v v v v v v v v v v v v
aspects of business events.
v v v v
ANS: T v PTS: 1 v v
17. The MIS is a subsystem of the AIS.
v v v v v v v
v ANS: F v PTS: 1 v
18. Sales/marketing information system is traditionally part of the AIS. v v v v v v v v
v ANS: F v PTS: 1 v
19. Billing/accounts receivable is traditionally part of the AIS. v v v v v v v
v ANS: T v PTS: 1 v
20. Production and personnel are part of the operations process.
v v v v v v v v
ANS: T v PTS: 1 v v
21. The management process includes marketing and sales.
v v v v v v
ANS: F v PTS: 1 v v
22. Information that is capable of making a difference in a decision-making situation, by reducing
v v v v v v v v v v v v v
uncertainty or increasing knowledge for that particular decision, has the quality of relevance.
v v v v v v v v v v v v v
ANS: T v PTS: 1 v v
, 23. Information about a customer's credit history that is received after the decision to grant additional
v v v v v v v v v v v v v v
credit lacks completeness.
v v v
ANS: F v PTS: 1 v v
24. The consistency principle is violated when a firm uses straight-line depreciation one year and changes to
v v v v v v v v v v v v v v v
declining balance depreciation the next year.
v v v v v v
ANS: T v PTS: 1 v v
25. Accuracy is the correspondence or agreement between the information and the actual events or objects that
v v v v v v v v v v v v v v v
the information represents.
v v v
ANS: T v PTS: 1 v v
26. Information has understandability when it is capable of making a difference in a decision-making
v v v v v v v v v v v v v
situation..
v
ANS: F v PTS: 1 v v
27. The most important information for tactical management involves information about the organization's
v v v v v v v v v v v
environment.
v
ANS: F v PTS: 1 v v
28. Deciding how much credit to grant to a customer is a structured decision.
v v v v v v v v v v v v
ANS: T v PTS: 1 v v
29. Strategic management requires more detailed information than operations management.
v v v v v v v v
ANS: F v PTS: 1 v v
30. The three steps in decision making take place in the sequence of (1) intelligence (2) design (3) choice.
v v v v v v v v v v v v v v v v v
ANS: T v PTS: 1 v v
31. Strategic managers use more information from outside the organization than do operations managers.
v v v v v v v v v v v v
ANS: T v PTS: 1 v v
32. Operations management requires information that is more accurate and timely than strategic
v v v v v v v v v v v
management.
v
ANS: T v PTS: 1 v v
33. What controls will be necessary is a question that an accountant answers in the design of the AIS.
v v v v v v v v v v v v v v v v v
v ANS: T v PTS: 1 v
34. As a designer of an AIS the accountant will test a new system's controls.
v v v v v v v v v v v v v
ANS: F v PTS: 1 v v