p p p p p p
p Edition | Ulric Gelinas, Richard Dull & Patrick Wheeler | All
p p p p p p p p p p
Chapters Verified A+ Grade Solutions 2026–2027
p p p p p p
All chapters covered
p p
,Accounting Information Systems 10e Ulric Gelinas Richard Dull Patrick
yy yy yy yy py p y p yy py p y p yy
Wheeler (Test Bank All Chapters, 100% Original Verified, A+ Grade)
pyy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
Chapter1—IntroductiontoAccountingInformationSystems
TRUE/FALSE
1. The threethemes ofthe text are operatingsystems,e-business,andinternal control.
p p p p p yp p p p p p
ANS: F PTS: 1
2. Itiscriticalforaccountants to understandenterpriseresourceplanning(ERP)systems.
p p p p y p p p
ANS: T PTS: 1
3. Informationsystems reliabilityandelectroniccommerce have beenidentifiedby the AICPAas p p p p p p p
potential assurance services.
p p p
ANS: T PTS: 1
4. E-businessistheapplicationofelectronicnetworkstoundertakebusinessprocessesamongthe
p p p p p p p p p p
functional areas in an organization.
p p p p p
ANS: F PTS: 1
5. The role ofthe accountanthas evolved toinclude non-financialinformation andinformation
p p p p p yp p p
technology.
p
ANS: T PTS: 1
6. Enterprisesystemsintegrateanorganization'sbusinessprocesses andinformationfrom all ofan p p p p p p p p
organization's functional areas.
p p p
ANS: T PTS: 1
7. Aninformationsystem consistsofan integrated set ofcomputer-basedandmanual components
p p p p yp p p p p
established to provide information to users.
p p p p p p
ANS: T PTS: 1
8. Internal controlisaprocessthat providescompleteassurancethattheorganizationismeetingits
p p p p p p p p p p p
objectives, such as efficiency and effectiveness of operations and reliable reporting.
p p p p p p p p p p p
ANS: F PTS: 1
9. TheSarbanes-OxleyAct of2002hasdramaticallychangedthedailywork of financialaccountantsand
p p p p p p p p p p y p
auditors.
p
ANS: T PTS: 1
10. AccordingtotheSarbanes-OxleyActof2002,managementmustidentify,document,andevaluate
p p p p p p p p p p p
significant internal controls.
p p p
ANS: T PTS: 1
,11. Accordingto the Sarbanes-Oxley Act of2002and PCAOBAuditing Standard No.5, management
p p p p p p p p p p
mustauditandreportonauditors'assertionsabouttheorganizations'systemsofinternal controls.
p p p p p p p p p p p p p p
ANS: F PTS: 1
12. AccordingtotheSarbanes-OxleyAct'sSection409,materialchangesintheorganization'sfinancial
p p p p p p p p p p p
condition must be disclosed to the public on a rapid and current basis.
p p p p p p p p p p p p p
ANS: T PTS: 1
13. The Sarbanes-Oxley Act'sSection 404 createschanges in bothhowcompaniesdocument and evaluate
p p p p p p p p yp
internal control and how auditors audit and report on internal control.
p p p p p p p p p p p
ANS: T PTS: 1
14. Sarbanes-OxleySection404 complianceis amajorline of businessforthebiggest accountingfirms.
p p p p p p p
ANS: T PTS: 1
15. TheSarbanesOxleyActof2002appliestopubliclytradedcompaniesand not-for-profitentities.
p p p p p p p p p y p
ANS: F PTS: 1
16. Historicallythepurpose ofanaccountinginformationsystemistocollect,process,andreportfinancial p p p p p p p p p p p
aspects of business events.
p p p p
ANS: T PTS: 1
17. The MISisasubsystem ofthe AIS.
p p p
ANS: F p PTS: 1
18. Sales/marketing information system istraditionallypart ofthe AIS. y p p p p
ANS: F p PTS: 1
19. Billing/accountsreceivableis traditionallypart ofthe AIS. p p p y p p
ANS: T p PTS: 1
20. Productionand personnelarepart oftheoperationsprocess.
p y p p y p p p
ANS: T PTS: 1
21. The management processincludesmarketingandsales. y p
ANS: F PTS: 1
22. Informationthat iscapableofmakinga differenceina decision-makingsituation,by reducing
p p p p p yp p p y p p p
uncertainty or increasing knowledge for that particular decision, has the quality of relevance.
p p p p p p p p p p p p p
ANS: T PTS: 1
, 23. Informationabout a customer's credit historythatisreceivedafter thedecisionto grant additional
p p p p p p p p p yp
credit lacks completeness.
p p p
ANS: F PTS: 1
24. Theconsistencyprincipleisviolatedwhenafirmusesstraight-linedepreciationoneyearandchangesto
p p p p p p p p p p p p p p
declining balance depreciation the next year.
p p p p p p
ANS: T PTS: 1
25. Accuracyisthecorrespondenceoragreement between the information and theactualeventsorobjects that
p p p p p p y y p p p p p
the information represents.
p p p
ANS: T PTS: 1
26. Information has understandability whenitis capable ofmaking a differencein adecision-making
p p p p y p p p y p yp
situation..
p
ANS: F PTS: 1
27. Themostimportantinformationfortacticalmanagement involvesinformationabout theorganization's
p p p p p p p
environment.
p
ANS: F PTS: 1
28. Decidinghowmuchcredit togranttoacustomerisastructureddecision. p y p p p p p p p p
ANS: T PTS: 1
29. Strategicmanagement requires more detailed information than operationsmanagement. p y y p y
ANS: F PTS: 1
30. The three steps in decisionmakingtakeplaceinthe sequenceof(1) intelligence (2) design(3) choice.
y p p p p p p
ANS: T PTS: 1
31. Strategicmanagersusemoreinformationfromoutsidethe organizationthan dooperationsmanagers. p p
ANS: T PTS: 1
32. Operations management requires informationthat is more accurate and timelythan strategic y p p p p y p
management.
p
ANS: T PTS: 1
33. Whatcontrolswill be necessaryisaquestionthat anaccountantANSwersinthe designoftheAIS.
p p p p p p p p p p p p
ANS: T p PTS: 1
34. AsadesignerofanAISthe accountant will test anewsystem'scontrols.
p p p p p p yp p y p
ANS: F PTS: 1