Edition | Ulric Gelinas, Richard Dull & Patrick Wheeler |
All Chapters Verified A+ Grade Solutions 2026–2027
All chapters covered
,Accounting Information Systems 10e Ulric Gelinas Richard Dull Patrick
yy yy yy yy y y yy y y yy
Wheeler (Test Bank All Chapters, 100% Original Verified, A+ Grade)
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
Chapter 1—Introduction to Accounting Information Systems
yy yy yy yy yy
TRUE/FALSE
1. The three themes of the text are operating systems, e-business, and internal control.
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
ANS: y y F PTS: y y y y 1
2. It is critical for accountants to understand enterprise resource planning (ERP) systems.
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
ANS: y y T PTS: y y y y 1
3. Information systems reliability and electronic commerce have been identified by the AICPA as
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
potential assurance services.
yy yy yy
ANS: y y T PTS: y y y y 1
4. E-business is the application of electronic networks to undertake business processes among the
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
functional areas in an organization.
yy yy yy yy yy
ANS: y y F PTS: y y y y 1
5. The role of the accountant has evolved to include non-financial information and information
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
technology.
yy
ANS: y y T PTS: y y y y 1
6. Enterprise systems integrate an organization's business processes and information from all of an
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
organization's functional areas.
yy yy yy
ANS: y y T PTS: y y y y 1
7. An information system consists of an integrated set of computer-based and manual components
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
established to provide information to users.
yy yy yy yy yy yy
ANS: y y T PTS: y y y y 1
8. Internal control is a process that provides complete assurance that the organization is meeting its
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
objectives, such as efficiency and effectiveness of operations and reliable reporting.
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
ANS: y y F PTS: y y y y 1
9. The Sarbanes-Oxley Act of 2002 has dramatically changed the daily work of financial accountants and
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
auditors.
yy
ANS: y y T PTS: y y y y 1
10. According to the Sarbanes-Oxley Act of 2002, management must identify, document, and evaluate
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
significant internal controls.
yy yy yy
ANS: y y T PTS: y y y y 1
,11. According to the Sarbanes-Oxley Act of 2002 and PCAOB Auditing Standard No. 5, management
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
must audit and report on auditors' assertions about the organizations' systems of internal controls.
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
ANS: y y F PTS: y y y y 1
12. According to the Sarbanes-Oxley Act's Section 409, material changes in the organization's financial
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
condition must be disclosed to the public on a rapid and current basis.
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
ANS: y y T PTS: y y y y 1
13. The Sarbanes-Oxley Act's Section 404 creates changes in both how companies document and evaluate
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
internal control and how auditors audit and report on internal control.
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
ANS: y y T PTS: y y y y 1
14. Sarbanes-Oxley Section 404 compliance is a major line of business for the biggest accounting firms.
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
ANS: y y T PTS: y y y y 1
15. The Sarbanes Oxley Act of 2002 applies to publicly traded companies and not-for-profit entities.
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
ANS: y y F PTS: y y y y 1
16. Historically the purpose of an accounting information system is to collect, process, and report financial
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
aspects of business events.
yy yy yy yy
ANS: y y T PTS: y y y y 1
17. The MIS is a subsystem of the AIS.
yy yy yy yy yy yy yy
yyANS: F y y PTS: y y 1
18. Sales/marketing information system is traditionally part of the AIS. yy yy yy yy yy yy yy yy
yyANS: F y y PTS: y y 1
19. Billing/accounts receivable is traditionally part of the AIS. yy yy yy yy yy yy yy
yyANS: T y y PTS: y y 1
20. Production and personnel are part of the operations process.
yy yy yy yy yy yy yy yy
ANS: y y T PTS: y y y y 1
21. The management process includes marketing and sales.
yy yy yy yy yy yy
ANS: y y F PTS: y y y y 1
22. Information that is capable of making a difference in a decision-making situation, by reducing
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
uncertainty or increasing knowledge for that particular decision, has the quality of relevance.
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
ANS: y y T PTS: y y y y 1
, 23. Information about a customer's credit history that is received after the decision to grant additional
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
credit lacks completeness.
yy yy yy
ANS: y y F PTS: y y y y 1
24. The consistency principle is violated when a firm uses straight-line depreciation one year and changes to
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
declining balance depreciation the next year.
yy yy yy yy yy yy
ANS: y y T PTS: y y y y 1
25. Accuracy is the correspondence or agreement between the information and the actual events or objects
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
that the information represents.
yy yy yy yy
ANS: y y T PTS: y y y y 1
26. Information has understandability when it is capable of making a difference in a decision-making
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
situation..
yy
ANS: y y F PTS: y y y y 1
27. The most important information for tactical management involves information about the organization's
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
environment.
yy
ANS: y y F PTS: y y y y 1
28. Deciding how much credit to grant to a customer is a structured decision.
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
ANS: y y T PTS: y y y y 1
29. Strategic management requires more detailed information than operations management.
yy yy yy yy yy yy yy yy
ANS: y y F PTS: y y y y 1
30. The three steps in decision making take place in the sequence of (1) intelligence (2) design (3) choice.
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
ANS: y y T PTS: y y y y 1
31. Strategic managers use more information from outside the organization than do operations managers.
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
ANS: y y T PTS: y y y y 1
32. Operations management requires information that is more accurate and timely than strategic
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
management.
yy
ANS: y y T PTS: y y y y 1
33. What controls will be necessary is a question that an accountant ANSwers in the design of the AIS.
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
yyANS: T y y PTS: y y 1
34. As a designer of an AIS the accountant will test a new system's controls.
yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy yy
ANS: y y F PTS: y y y y 1