Medical Dosage Calculations: A Dimensional
Analysis Approach, Updated Edition
Anthony Giangrasso, Dolores Shrimpton
ST
────────────────────────────────────────────────────
11th Edition
UV
IA
_M
TEST BANK
GE
EK
??
, TABLE OF CONTENTS
Test Bank: Medical Dosage Calculations A Dimensional Analysis Approach, Updated Edition, 11th Edition
By Anthony Giangrasso, Anthony Giangrasso, Dolores Shrimpton
UNIT 1: BASIC CALCULATION SKILLS AND INTRODUCTION TO MEDICATION ADMINISTRATION
CHAPTER 1 Review of Arithmetic for Dosage Calculations
ST
CHAPTER 2 Safe and Accurate Medication Administration
CHAPTER 3 Dimensional Analysis
UV
UNIT 2: SYSTEMS OF MEASUREMENT
CHAPTER 4 The Household and Metric Systems
CHAPTER 5 Converting from One System of Measurement to Another
IA
UNIT 3: ORAL AND PARENTERAL MEDICATIONS
CHAPTER 6 Oral Medications
_M
CHAPTER 7 Syringes
CHAPTER 8 Solutions
CHAPTER 9 Parenteral Medications
GE
UNIT 4: INFUSIONS AND PEDIATRIC DOSAGES
CHAPTER 10 Flow Rates and Durations of Enteral and Intravenous Infusions
EK
CHAPTER 11 Flow Rates and Dosage Rates for Intravenous Medications
CHAPTER 12 Pediatric Dosages
??
1
, Medical Dosage Calculations, Updated 11e (Giangrasso)
Chapter 1 Review of Arithmetic for Dosage Calculations
1) Write the following as a mixed number: 17/4.
1. 4 1/4
2. 4
3. 64
4. 20
Answer: 1
Explanation: Divide the numerator by the denominator or 17 ÷ 4 = 4 with 1 left over so the
answer is 4 with the 1 remainder over 4 or 4 ¼
ST
Learning Outcome: 1.1 Changing improper to mixed form.
2) Write the following as a mixed number: 36/7.
1. 4 6/7
UV
2. 5 1/7
3. 4 1/7
4. 5
Answer: 2
Explanation: Divide the numerator by the denominator: 36 ÷ 7 = 5 with a remainder of 1 or 5
1/7
IA
Learning Outcome: 1.1 Changing improper to mixed form.
3) Write the following as a mixed number: 7/2.
1. 4 1/2
_M
2. 5 1/2
3. 3 1/2
4. 3
Answer: 3
Explanation: Divide the numerator by the denominator: 7 ÷ 2 = 3 with 1 remaining or 3 1/2
Learning Outcome: 1.1 Changing improper to mixed form.
GE
4) Write the following number as an improper fraction: 8 5/6.
1. 53/6
2. 40/6
3. 53/8
4. 45/6
EK
Answer: 1
Explanation: Multiply the whole number by the denominator, and add the numerator. 8 × 6 =
48 + 5 = 53. Place this number over the denominator for 53/6
Learning Outcome: 1.1 Changing mixed to improper form.
??
, 5) Write the following number as an improper fraction: 5 5/6.
1. 35/6
2. 30/6
3. 25/6
4. 41/6
Answer: 1
Explanation: Multiply the whole number by the denominator and add the numerator: 5 × 6 = 30
+ 5 = 35. Place this number over the denominator: 35/6
ST
Learning Outcome: 1.1 Changing improper to mixed form.
6) Write the following number as an improper fraction: 8 1/3.
1. 11/3
2. 24/3
UV
3. 8/3
4. 25/3
Answer: 4
Explanation: Multiply the whole number by the denominator and add the numerator: 8 × 3 = 24
+ 1 = 25 Place this number over the denominator: 25/3
IA
Learning Outcome: 1.1 Changing improper to mixed form.
7) Write 0.125 as a fraction in lowest terms and as a percentage.
1. 125/100; 1.25%
_M
2. 25/100; 25%
3. 1/6; 12.5%
4. 1/8; 12.5%
Answer: 4
Explanation: Write one hundred twenty-five thousandths as 125/1000, and then reduce the
fraction to 1/8. Move the decimal two places to the right yielding 12.5%
Learning Outcome: 1.4 Convert between decimal numbers and fractions.
GE
8) Write 0.2 as a fraction in lowest terms and as a percentage.
1. 1/50; 2%
2. 1/5; 20%
3. 2/100; 0.2%
EK
4. 1/500; 0.002%
Answer: 2
Explanation: Write 2 tenths as 2/10 and reduce to 1/5. Move the decimal point 2 places to the
right yielding 20%
Learning Outcome: 1.4 Convert between decimal numbers and fractions.
??