Patton: Structure & Function of the Body, 16th Edition
MULTIPLE CHOICE
1. The word derived from two word parts that mean “cutting apart” is:
J J J J J J J J J
a. physiology.
b. homeostasis.
c. anatomy.
d. dissection.
ANS: C J J DIF: Remembering REF: p. 1
J
OBJ: 1 TOP: Introduction
2. The study of how the body functions is called:
J J J J J J J J
a. physiology.
b. homeostasis.
c. anatomy.
d. dissection.
ANS: A J J DIF: Remembering REF: p. 1
J
OBJ: 1 TOP: Introduction
3. The correct sequence of the level of organization is:
J J J J J J J J
a. cellular, chemical, tissue, organ.
J J J
b. chemical, cellular, tissue, organ. J J J
c. chemical, cellular, organ, tissue. J J J
d. chemical, tissue, cellular, organ. J J J
ANS: B J J DIF: Remembering REF: p. 3
J
OBJ: 3 TOP: Levels of organization J J
4. The smallest living unit of structure is considered to be at the:
J J J J J J J J J J J
a. chemical level. J
b. cellular level. J
c. organ level. J
d. tissue level. J
ANS: B J J DIF: Remembering REF: p. 3
J
OBJ: 3 TOP: Levels of organization J J
5. The reference position for all body directional terms is the:
J J J J J J J J J
a. anatomical position. J
b. prone position.
J
c. supine position. J
d. sitting position. J
ANS: A J J DIF: Remembering REF: p. 4
J
OBJ: 4 TOP: Anatomical position J
,TEST BANK FOR STRUCTURE AND FUNCTION OF THE BODY 16TH EDITION BY PATTON
6. The relationship between the knee and the ankle can be described as:
J J J J J J J J J J J
a. the knee is inferior to the ankle.
J J J J J J
b. the knee is distal to the ankle.
J J J J J J
c. the knee is proximal to the ankle.
J J J J J J
d. the knee is medial to the ankle.
J J J J J J
ANS: C J J DIF: Applying REF: p. 5 J OBJ: 5
TOP: Anatomical directions J
7. The relationship between the heart and the lungs can be described as:
J J J J J J J J J J J
a. the heart is distal to the lungs.
J J J J J J
b. the heart is medial to the lungs.
J J J J J J
c. the heart is lateral to the lungs.
J J J J J J
d. the heart is proximal to the lungs.
J J J J J J
ANS: B J J DIF: Applying REF: p. 5 J OBJ: 5
TOP: Anatomical directions J
8. The term most opposite proximal is:
J J J J J
a. medial.
b. superior.
c. anterior.
d. distal.
ANS: D J DIF: Remembering REF: p.5 J J
OBJ: 5 TOP: Anatomical directions J
9. Because humans walk in an upright position, the two terms that can be used interchangeably are:
J J J J J J J J J J J J J J J
a. posterior and ventral. J J
b. posterior and inferior. J J
c. posterior and superficial. J J
d. posterior and dorsal. J J
ANS: D J DIF: Remembering REF: p.5 J J
OBJ: 5 TOP: Anatomical directions J
10. The term most opposite medial is:
J J J J J
a. dorsal.
b. lateral.
c. superficial.
d. proximal
ANS: B J DIF: Remembering REF: p.5 J J
OBJ: 5 TOP: Anatomical directions J
11. The relationship between the skin and the muscles can be described as:
J J J J J J J J J J J
a. the skin is superficial to the muscle.
J J J J J J
b. the muscle is superficial to the skin.
J J J J J J
c. the muscle is deep to the skin.
J J J J J J
d. the muscle is deep to the skin or the skin is superficial to the muscle.
J J J J J J J J J J J J J J
,TEST BANK FOR STRUCTURE AND FUNCTION OF THE BODY 16TH EDITION BY PATTON
ANS: D J J DIF: Remembering REF: p. 5J
OBJ: 3 TOP: Anatomical directions J
12. A cut dividing the body into anterior and posterior portions is called a:
J J J J J J J J J J J J
a. sagittal section. J
b. frontal section. J
c. transverse section. J
d. oblique section. J
ANS: B J J DIF: Remembering REF: p. 6
J
OBJ: 5 TOP: Planes of the body J J J
13. A cut dividing the body into upper and lower portions is called a:
J J J J J J J J J J J J
a. sagittal section. J
b. frontal section. J
c. transverse section. J
d. coronal section. J
ANS: C J J DIF: Remembering REF: p. 6
J
OBJ: 5 TOP: Planes of the body J J J
14. A cut dividing the body into right and left portions is called a:
J J J J J J J J J J J J
a. sagittal section. J
b. frontal section. J
c. transverse section. J
d. coronal section. J
ANS: A J J DIF: Remembering REF: p. 6J
OBJ: 5 TOP: Planes of the body J J J
15. The mediastinum is part of the:
J J J J J
a. dorsal cavity. J
b. ventral cavity. J
c. abdominal cavity. J
d. pelvic cavity. J
ANS: B J J DIF: Remembering REF: p. 7J
OBJ: 6 TOP: Body cavities J
16. The two major cavities of the body are the:
J J J J J J J J
a. dorsal and ventral. J J
b. thoracic and abdominal. J J
c. pleural and mediastinum. J J
d. thoracic and ventral. J J
ANS: A J J DIF: Remembering REF: p. 7J
OBJ: 6 TOP: Body cavities J
17. The diaphragm divides the:
J J J
a. dorsal from the ventral cavity.
J J J J
b. abdominal from the pelvic cavity. J J J J
, TEST BANK FOR STRUCTURE AND FUNCTION OF THE BODY 16TH EDITION BY PATTON
c. thoracic from the abdominal cavity. J J J J
d. pleural from the mediastinum. J J J
ANS: C J J DIF: Remembering REF: p. 7
J
OBJ: 6 TOP: Body cavities J
18. The upper abdominopelvic regions include the:
J J J J J
a. right and left hypochondriac and umbilical.
J J J J J
b. right and left lumbar and umbilical.
J J J J J
c. right and left iliac and epigastric.
J J J J J
d. right and left hypochondriac and epigastric.
J J J J J
ANS: D J J DIF: Remembering REF: p. 8
J
OBJ: 7 TOP: Abdominopelvic regions J
19. The middle abdominopelvic regions include the:
J J J J J
a. right and left lumbar and umbilical.
J J J J J
b. right and left lumbar and epigastric.
J J J J J
c. right and left iliac and hypogastric.
J J J J J
d. right and left iliac and umbilical.
J J J J J
ANS: A J J DIF: Remembering REF: p. 8
J
OBJ: 7 TOP: Abdominopelvic regions J
20. The lower abdominopelvic regions include the:
J J J J J
a. right and left iliac and umbilical.
J J J J J
b. right and left lumbar and epigastric.
J J J J J
c. right and left lumbar and hypogastric.
J J J J J
d. right and left iliac and hypogastric.
J J J J J
ANS: D J DIF: Remembering REF: p.8
J J
OBJ: 7 TOP: Abdominopelvic regions J
21. The brain is in the:
J J J J
a. ventral cavity. J
b. cranial cavity. J
c. mediastinum.
d. thoracic cavity. J
ANS: B J DIF: Remembering REF: p.8
J J
OBJ: 6 TOP: Body cavities J
22. The spinal cavity is part of the:
J J J J J J
a. dorsal cavity. J
b. ventral cavity. J
c. cranial cavity. J
d. thoracic cavity. J
ANS: A J DIF: Remembering REF: p.8
J J
OBJ: 6 TOP: Body cavities J
23. The left upper quadrant of the abdominopelvic cavity includes all of the:
J J J J J J J J J J J