,TABLEOFCONTENTS
ls ls
1. Abnormal Behavior. sl
2. Understanding and Treating Mental Disorders. sl sl sl sl
3. Assessment and Classification of Mental Disorders. sl sl sl sl sl
4. Research Methods forStudying Mental Disorders.
sl sl sl sl sl
5. AnxietyandObsessive-CompulsiveandRelatedDisorders.
sl sl sl sl sl
6. Trauma and Stress-Related Disorders.
sl sl sl
7. Somatic Symptom and Dissociative Disorders.
sl sl sl sl
8. Depressive and Bipolar Disorders. sl sl sl
9. Suicide.
10. EatingDisorders.
sl
11. Substance-RelatedandOtherAddictiveDisorders. sl sl sl sl
12. Schizophrenia Spectrum Disorders. sl sl
13. Neurocognitive and Sleep-Wake Disorders. sl sl sl
14. Sexual Dysfunctions,Gender Dysphoria, and ParaphilicDisorders.
sl sl sl sl sl sl
15. Personality Psychopathology. sl
16. Disorders of Childhood and Adolescence. sl sl sl sl
17. Law and Ethics in Abnormal Psychology.
sl sl sl sl sl
,Chapter 1: Abnormal Behavior
sl sl sl
MULTIPLE CHOICE sl
1. Which statement about abnormal psychology is accurate sl sl sl sl sl sl
? a. s l Abnormal psychology seeks to describe, explain, predict, and modify unusual behavi
s l %s l 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5%
or s. sl
b. Although abnormal psychology has made several gains in the past 20 years, it is not sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl
y et a sl sl
scientific field of study. sl sl sl
c. The subject matter of abnormal psychology is restricted to extremely bizarre behavior. d
sl
A.N sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl
S: M Aost diagnosesRoEfF:ab noTrhme aCliotyncaerrensb aosfe A
5s l %s l b n or m al P sy c h o log y
d o n t wo o r t h re e b asic behavioral factors.
s l
5sl % 5% 5% 5% 5%
s l s l
OBJ: 1 MSC: Factual s l s l
2. Psychopathology, or abnormal behavior, results primarily from sl sl sl sl sl sl sl
.
ab . egnevnierotincmfaecntotarls factors 5%
c. sociocultural factors sl
d. an interaction of many facto
%s l 5% 5% 5% 5%
rs
sl
ANS: D REF: Introduction OBJ: MSC: s l s l Factual
1
3. Dr. Thompson collects information in order to describe and draw inferences about an
sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl
indivi duapls' ys chological disorder. Dr. Thompson is engaged in
sl sl sl sl sl sl sl sl .
a. therapy
b. predicting dangerousness sl
c. psychodiagnosis %s l s l
d. research
ANS: C REF:
OBJ: 1 The Concerns of Abnormal Psychology sl sl sl sl sl
MSC: Applied s l
4. Dr. Kohn is a psychoanalyst, Dr. Edwards is a humanistic therapist, Dr. Peterson is a cognitive behavio
sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl
ral therapist, and Dr. James is a Gestalt therapist. Each of them would likely have a differe
sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl
_n t for a client's abnormality.
s l s l s l s l
a. time of onse sl sl sl
t
b. explanation
cd.. pdriaoggnnoossiiss
ANS: B REF:
OBJ: 1 The Concerns of Abnormal Psychology sl sl sl sl sl
MSC: Applied s l
5. A psychologist says, “Juan's abnormal behavior is likely due to a combination of biology a
sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl
nd
sl
inadequate interpersonal skills.” The psychologist is sl sl sl sl sl sl
. ab . sl
gpirveindgic iJtunagnt haepfsuytcuhroedsiaygmnpotsoisms of Juan 5% 5% 5% s l s l
c. offering an explanation for Juan's proble sl sl sl sl sl sl
m
d. describing how to control Juan's symptom sl sl sl sl sl
sANS: C REF: The Concerns of Abnormal Psychology sl sl sl sl
OBJ: 1 MSC: Applied s l s l
, 6. Which statement regarding the prediction of abnormal behavior is accurat
sl sl sl sl sl sl sl sl sl s
e?
l
a. Even experienced professionals tend to overpredict future violence.
sl sl sl sl sl sl sl
b. Psychologists are not interested in predicting clients' future behavior. sl sl sl sl sl sl sl sl
c. Prediction is unrelated to understanding the cause of abnormality. sl sl sl sl sl sl sl sl
d. Psychologists tend to underpredict future violence. sl sl sl sl sl
ANS: A REF: The Concerns of Abnormal Psychology sl sl sl sl
OBJ: 1 MSC: Conceptual s l s l
7. One of Seung- sl s l
Hui Cho's professors reported Cho's frightening behavior to many campus authorities. W
sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl
hat reason did those authorities give her to explain why they could do nothing? ab .
sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl s l s l
TChheor'es twhaesr anpois ts pdaidceniont afeney l ohfethpeo sleodcaal m
s l daenngtaelr htoeaoltthhefrasc.ilities to house hi
5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% sl 5% s l s l s l
m.
c. Cho did not make any overt threats against anyone.
sl sl sl sl sl sl sl sl
d. When compared with that of his peer group, Cho's behavior was not considered od
sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl s l
d.
ANS: C REF: The Concerns of Abnormal Psychology sl sl sl sl
OBJ: 1 MSC: Applied s l s l
8. When psychologists talk about modifying abnormal behavior, they mean they are
sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl
.
a. attempting to understand the underlying cause of that behavior sl sl sl sl sl sl sl sl
cb.. raetsetrmicptiin
5 t nggt htoe afrnetei cdipoamteotfhdeafnugteurroeubsechliaevnio
5% tsrs of clie s l 5% 5% 5% s l s l
n
s l
ts
d. using therapy to improve client behavior sl sl sl sl sl
ANS: D REF: The Concerns of Abnormal Psychology sl sl sl sl
OBJ: 1 MSC: Factual s l s l
9. Which of the following defines therapy most accurately
sl sl sl sl sl sl sl
? a.s l
A program of systematic intervention designed to alter behavior, emotion, or tho u
sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl
ght
b. The scientific study of abnormal behavior. sl sl sl sl sl
c. A system of observing abnormal behavior in an attempt to classify it
sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl
d. The application of a theoretical model to explain the cause of abnormal behavior
sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl
ANS: A REF: 1 OBJ: The Concerns of Abnormal Psychology sl sl sl sl
MSC: Factual s l s l
10. A psychologist develops several activities for clients aimed at helping them become more sel
sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl s l
f-
disciplined and feel more confident about trying new behaviors. This example illustrates
sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl sl .
ab . how tehpeidraepmyi omloagyi cbael w
seoernk aiss daonnaetienmthpet tio
s l s l felm
d odify behavior 5% 5% s l s l 5% 5% 5% 5% 5% sl s l s l
c. the function of providing an explanation for abnormal behavi or
sl sl sl sl sl sl sl sl sl
d. the essential need for accurate psychodiagnosis
sl sl sl sl sl
ANS: B REF: The Concerns of Abnormal Psychology sl sl sl sl
OBJ: 1 MSC: Applied s l s l