v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4
,v4 LABORATORYPERSPECTIVE,4THEDITION,CHRISTINEDORRESTEYN v4 v4 v4 v4 v4 v4
STEVENS, LINDA E. MILLER v4 v4 v4 v4 v 4
COMPLETECHAPTERS v4
Chapter 1.Introductionto ImmunityandtheImmune System
v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4
MultipleChoice v4
1. Eosinophilsareinvolvedinthe immune response against: v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4
A. viruses.
B. intracellularbacteria. v4
C. parasites that cannot bephagocytized. v4 v4 v4 v4
D. extracellularbacteria. v4
ANS:C v4
2. Whichofthefollowingare components of bothinnate and adaptive immune responses?
v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4
A. Immunoglobulins
B. T helper cells
v4 v4
C. Macrophages
D. Bcells v4
ANS: C
v4 v4
3. Theprocess bywhichleukocytes areattracted to aspecific areabychemical messengers is called:
v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4
A. diapedesis.
B. degranulation.
C. chemotaxis.
D. opsonization.
ANS:C v4
4. Whichofthefollowingisacharacteristic of naturalkiller cells?
v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4
A. Theymature inthe thymus. v4 v4 v4 v4
B. Theyare smaller than Band T cells.
v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4
C. Theyare atype of lymphocyte.
v4 v4 v4 v4 v4
D. Theyare part oftheadaptive immune system.
v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4
ANS:C v4
,5. Whichofthefollowingbest describes diapedesis?
v4 v4 v4 v4 v4 v4
A. Movementtowardincreasingconcentrations of acytokine
v4 v4 v4 v4 v4 v4
B. Attachment ofimmunoglobulintotarget cells
v4 v4 v4 v4 v4
, C. Movementthrough bloodvessel walls ascellsexit thecirculation v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4
D. Engulfmentoftargetcells v4 v4 v4
v4 ANS: C v4
6. Themost effective phagocyticand antigen-presentingcell isthe:
v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4
A. neutrophil.
B. monocyte.
C. dendriticcell. v4
D. macrophage.
ANS:C v4
7. Whichofthefollowingischaracteristic of natural immunity?
v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4
A. It involvesmemory.
v4 v4
B. T lymphocytes play amajor role.
v4 v4 v4 v4 v4
C. It involvesspecificity.
v4 v4
D. Mechanisms arealways present andfullyfunctional. v4 v4 v4 v4 v4 v4
ANS:D v4
8. All ofthefollowingcellsareconsidered part of naturalimmunityEXCEPT:
v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4
A. eosinophils.
B. B lymphocytes.
v4
C. monocytes.
D. neutrophils.
ANS:B v4
9. Where doesthespecific immune responseto aforeign antigen mainlyoccur?
v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4
A. Lymphnodes v4
B. Blood
C. Bone marrow v4
D. Skin
ANS:A
v4 v4
10. Whichwhite cell intheperipheral bloodmigrates intotissueto become a macrophage?
v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4 v4
A. Eosinophil
B. Basophil
C. Neutrophil