Test Bank Fundamentals of Microbiology, 12th Edition
by Jeffrey C. Pommerville
All Chapters Included| Q&As Verified | Grade A+
ISBN 9781284211757
, THIS DOCUMET BELONGS TO TESTBANKSPROF
Multiple Choice
1. Who was one of the early natural philosophers who coined the name “cella” for the
empty cork spaces that became the word we use today, “cells”?
A. Robert Hooke
B. Zacharias Janssen
C. Francesco Stalluti
D. Giovanni Faber
Correct Answer: A
2. Leeuwenhoek made lenses that allowed him to magnify objects more than 200X.
However, he failed to promote scientific inquiry because:
A. he didn't share his drawings with other scientists.
B. he didn't reveal how he ground the lenses and no one else was doing it that well.
C. he limited his research to pond water
D. it was only a hobby and he didn't live very long
Correct Answer: B
3. Leeuwenhoek was the first person to:
A. see viruses.
B. use a microscope.
C. describe bacteria.
D. suggest animalcules caused disease.
Correct Answer: C
4. Francesco Redi is famous for performing one of the first experiments over the debate
regarding spontaneous generation. What was his experiment?
A. He boiled some mutton gravy and sealed the tops with corks.
B. He covered some jars of meat with gauze and left others open. The covered jars did not
develop maggots, the uncovered ones did.
C. He showed that mice will appear with damp rags and rice.
, THIS DOCUMET BELONGS TO TESTBANKSPROF
D. He boiled broth for longer periods of time and sealed the tops with melted glass.
Correct Answer: B
5. did not attempt to prove or refute the idea of spontaneous generation.
A. Francesco Redi
B. Robert Koch
C. Lazzaro Spallanzani
D. Louis Pasteur
Correct Answer: B
6. Which one of the following would be consistent with the idea of spontaneous generation?
A. Microorganisms may be cultivated on solid laboratory media.
8. Which pair of scientists were antagonists during the same period of history?
A. Pasteur and Ehrlich
B. Koch and Leeuwenhoek
C. Spallanzani and Needham
D. Pasteur and Snow
Correct Answer: C
11. John Snow traced the source of an 1854 outbreak of cholera to:
A. consumption of contaminated beef.
B. an increase in infected mosquitoes.
C. yeast cells on contaminated apples.
D. a contaminated municipal water supply.
Correct Answer: D
12. Who was Edward Jenner?
A. He was a surgeon who observed cowpox could provide immunity for smallpox.
B. He was a physician who discovered washing your hands can reduce disease transmission.
C. He was the first to see a pathogen that causes disease.
, THIS DOCUMET BELONGS TO TESTBANKSPROF
D. All of the above are correct.
Correct Answer: A
13. What was Christian Ehrenberg responsible for naming in the 1830's?
A. He gave the name "vaccines."
B. He gave the name "eukaryotes".
C. He gave the name "bacteria".
D. He gave the name "cells".
Correct Answer: C
14. The classical Golden Age of microbiology came to an end partly due to the:
A. fact that all infectious diseases were known.
B. death of Anton van Leeuwenhoek.
C. the beginning of World War I.
D. end of the Renaissance.
C. algae.
D. a natural chemical process not involving living organisms.
Correct Answer: B
17. Pasteur first suggested that bacteria could cause disease in humans by showing that
bacteria could:
A. contaminate canned foods.
B. cause plant diseases.
C. sour wine.
A. antibiotics
B. antitoxins
C. chlorine water
D. carbolic acid