Test Bank For:
b b
Psychological-Science-6th-Edition-By-Michael-S.-
Gazzaniga-Isbn-No-10-0393640345isbn-No-13-
978-0393640342-Complete-Guide-A2023-
2024801-Pages.
,CHAPTER 01: The Science of Psychology
b b b b b
MULTIPLE CHOICE
b
1. Which of the following is the best definition of psychological science?
b b b b b b b b b b
A. the study of the brain and its func-
b b b b b b b
tion
b
B. thestudy ofthe mind,the brain, and
b b b b b b b
thought processes
b b
C. thestudy ofthe mind,the brain, and
b b b b b b b
behavior
b
D. the study of the mind, the psyche, and
b b b b b b b
behavior
b
ANS: Cb DIF: Easy REF: 1.1 What Is Psychological Science? b b b b b
OBJ: 1.1A
b b NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology b b b b b b b
MSC: Remembering
b
2. Psychological science is the study of: b b b b b
A. the mind. b C. behavior.
B. the brain. b D. all of the above.
b b b
ANS: Db DIF: Easy REF: 1.1 What Is Psychological Science? b b b b b
OBJ: 1.1A
b b NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology b b b b b b b
MSC: Remembering
b
3. Trying to understand the relationship between the actions of neurons and a
b b b b b b b b b b b
thought is an example of the connection between:
b b b b b b b b
A. thebrain and the b b b C. genesandthe b b
mind.
b mind.
b
B. natureandnur- b b D. thebrainand b b
ture.
b emotion.
b
ANS: Ab DIF: Moderate REF: 1.1 What Is Psychological Science? b b b b b
OBJ: 1.1A
b b NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology
b b b b b b b
MSC: Applying
b
4. Based on your textbook‘s definition of psychology, which statement best re-
b b b b b b b b b b
flects the relationship between the mind and the brain?
b b b b b b b b b
A. The brain is the same thing as the
b b b b b b b
mind.
b
, B. Thebrain influencesthe mind.
b b b b
C. The brain is unrelatedto the mind.
b b b b b b
D. The brain reflects the mind.
b b b b
ANS: B b DIF: Moderate REF: 1.1 What Is Psychological Science? b b b b b
OBJ: 1.1A
b b NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology
b b b b b b b
MSC: Applying b
5. Barry and Candace are disagreeing. Barry states that psychology is the study of
b b b b b b b b b b b b
the mind. Candace believes that psychology is the science of behavior. Given
b b b b b b b b b b b b
your knowledge of psychology, how would you resolve this argument?
b b b b b b b b b b
A. Barry is correct. Psychology only b b b b
studies the mind.
b b b
B. Candace is correct. Psychology only b b b b
studies behavior.
b b
C. Both are correct. Psychology studies
b b b b
both the mind and behavior.
b b b b b
D. Both are incorrect. Psychology only
b b b b
studies emotions.
b b
ANS: C DIF: Difficult
b REF: 1.1 What Is Psychological Science? b b b b b
OBJ: 1.1A
b NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology
b b b b b b b b
MSC: Understanding
b
6. Allanah is a psychology major. Which of the following best describes what Al-
b b b b b b b b b b b b
lanah will learn about?
b b b b
A. thestructure and function ofthe brain
b b b b b b
B. mental disorders and their treat- b b b b
ments
b
C. feelings and other subjective states b b b b
D. the mind, the brain, and behavior
b b b b b
ANS: D DIF: Easy
b REF: 1.1 What Is Psychological Science? b b b b b
OBJ: 1.1A
b NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology
b b b b b b b b
MSC: Understanding
b
7. For much of its history, psychologists focused mostly on:
b b b b b b b b
A. the brain. b C. behaviors.
B. disorders. D. themind. b
ANS: C DIF: Moderate REF: 1.1 What Is Psychological Science?
b b b b b b
OBJ: 1.1A
b NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology
b b b b b b b b
MSC: Remembering b
, 8. Whichofthe following isanexampleofa psychologistwhoisstudying the mind?
b b b b b b b b b b b b b b
A. Dr. Chu, who studies how weather
b b b b b
influences children‘s actions on the
b b b b b
playground
b
B. Dr. Well,whostudiesneuralactivity
b b b b b
during sleep cycles ofelderly adults
b b b b b b
C. Dr. Mann, who studies the accuracy of
b b b b b b
traumatic memories over time
b b b b
D. Dr. East, whostudies the facial ex-
b b b b b b
pressions of relationship partners
b b b b
during a fight
b b b
ANS: C
b DIF: Difficult REF: 1.1 What Is Psychological Science?
b b b b b
OBJ: 1.1A
b b
NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology | APA Goal 5, Professional Development
b b b b b b b b b b b b b
MSC: Applying
b
9. Whichofthe following isanexampleofa psychologistwhoisstudying the brain?
b b b b b b b b b b b b b b
A. Dr. Fields, who studies the purchas- ing
b b b b b b
habits of impulsive individuals
b b b b
B. Dr.Joe, whostudieshowneural ac-
b b b b b b
tivity changes as newborn babies
b b b b b
develop
b
C. Dr.Perez,whostudieshow ourfeel- ings
b b b b b b b
can influence our thought pro- cesses
b b b b b b
D. Dr. Ladd, whostudiesthe training
b b b b b
activities of professional athletes
b b b b
ANS: B
b DIF: Moderate REF: 1.1 What Is Psychological Science? b b b b b
OBJ: 1.1A
b b
NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology | APA Goal 5, Professional Development
b b b b b b b b b b b b b
MSC: Applying
b
10. Whichofthe following isanexampleofa psychologist who isstudying behav- ior?
b b b b b b b b b b b b b b
A. Dr. Wick, who studies how certain
b b b b b
smells can trigger certain feelings
b b b b b
B. Dr. Woods, who studies patterns of
b b b b b
neural activity related to drug use
b b b b b b
C. Dr. Paul, whostudiesthe thought
b b b b b