Page 1 6th edition lussier test bank 4/9/2026
Leadership
Leadership
theory application
theory application
and skill and
development
1skill
of 686
development
6th edition
6thlussier
editiontest
lussier
banktest bank.pdf
,Leadership theory application and skill development 6th edition lussier testPage
bank 2 4/9/2026
True / False
1. Leadership is the influencing process between leaders and followers to achieve organizational objectives through
change.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 5
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01-01 - LO: 01-01
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills
STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Group Dynamics - Group dynamics in organizations
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic - Analytic skills
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge
2. If you are a manager, then you are an effective leader.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: There are managers who are not effective leaders.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 6
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01-01 - LO: 01-01
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills
STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Individual Dynamics - Individual dynamics in organizations
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic - Analytic skills
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge
3. If a person is not interested and not willing to be in charge, he or she may still be well-suited as a follower.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 6
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01-01 - LO: 01-01
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills
STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Individual Dynamics - Individual dynamics in organizations
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic - Analytic skills
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge
Leadership theory application and skill development 6th edition lussier test
Leadership
2 bank
of 686 theory application and skill development 6th edition lussier test bank.pdf
,Leadership theory application and skill development 6th edition lussier testPage
bank 3 4/9/2026
4. Knowing how to lead and developing leadership skills will make you a better leader and a better follower.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 6
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01-01 - LO: 01-01
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills
STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Individual Dynamics - Individual dynamics in organizations
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic - Analytic skills
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge
5. The qualities needed for effective leadership are the same as those needed to be an effective follower.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 6
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01-01 - LO: 01-01
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills
STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Individual Dynamics - Individual dynamics in organizations
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic - Analytic skills
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge
6. Leadership is the process of a leader communicating ideas, gaining acceptance of them, and motivating followers to
support and implement the ideas through change.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: This is not the definition for leadership.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: p. 6
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01-01 - LO: 01-01
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills
STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Group Dynamics - Group dynamics in organizations
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic - Analytic skills
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge
7. Effective leaders influence followers to accomplish shared objectives.
a. True
Leadership theory application and skill development 6th edition lussier test
Leadership
3 bank
of 686 theory application and skill development 6th edition lussier test bank.pdf
, Leadership theory application and skill development 6th edition lussier testPage
bank 4 4/9/2026
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 7
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01-01 - LO: 01-01
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills
STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Group Dynamics - Group dynamics in organizations
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic - Analytic skills
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge
8. Taking advantage of followers for personal gain is a part of leadership.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 7
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01-01 - LO: 01-01
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics
STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Ethical Responsibilities - Ethical responsibilities in organizations
and society
ACCREDITING STANDAR AACSB: Analytic - Analytic skills
DS: AACSB: Ethics - Ethical and Legal understanding and resoning abilities
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Comprehension
9. Research indicates that leadership success is associated with being a hard-nosed, tough manager.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Leadership is shared.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 7
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01-01 - LO: 01-01
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills
STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Leadership Principles - Other management specific knowledge
and abilities
ACCREDITING STANDARD AACSB: Analytic - Analytic skills
S:
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Comprehension
10. Leaders tend to be born with some leadership ability and develop that ability over time.
Leadership theory application and skill development 6th edition lussier test
Leadership
4 bank
of 686 theory application and skill development 6th edition lussier test bank.pdf