REFERENCE, 8E DAN O'HAIR, ROB
STEWART, HANNAH RUBENSTEIN
ChapterSA1
1. LearningSAtoSAspeakSAeffectivelySAcanSAenhanceSAone'sSApersonalSAandSAprofessionalSAgoals.
a. True
b. False
ANSWER:S A a
2. OralSAcommunicationSAskillsSAareSArankedSAasSAtheSAnumberSAoneSAjobSAskillSAempl
oyersSAseekSAMOSTSAinSAcollegeSAgraduates.
a. True
b. False
ANSWER:S A a
3. PreparingSAspeechesSAcanSAhelpSAstudentsSAdevelopSAskillsSAneededSAinSAotherSAcollegeSAcourses.
a. True
b. False
ANSWER:S A a
4. TheSApracticeSAofSAgivingSAspeechesSAwasSAoriginallySAknownSAasSApersuasion.
a. True
b. False
ANSWER:S A b
5. TheSApracticeSAofSArhetoric,SAorSAoratory,SAemergedSAfullSAforceSAinSAGreeceSAinSAtheSAfifth-
centurySAB.C.E.
a. True
b. False
ANSWER:S A a
6. InSAtheSARomanSArepublic,SAcitizensSAmetSAinSApublicSAspacesSAcalledSAmarketplacesSAtoSAengage
SAinSAoralSAdiscourse.
a. True
b. False
ANSWER:S A b
7. WhatSAtheSAGreeksSAcalledSAtheSAagoraSAexistsSAtodaySAinSAtheSAformSAofSAtownSAhalls.
a. True
b. False
ANSWER:S A a
8. TheSAInternetSAisSAtoday'sSAglobalSApublicSAforumSAorSAagora.
a. True
b. False
,ANSWER:S A a
9. TheSAGreeksSAreferredSAtoSAadvocatingSAorSAlegalSAspeechSAasSAepideicticSAoratory.
,Name: Class: Date:
ChapterS
A1
a. True
b. False
ANSWER:S A b
10. MostSAmodern-daySApublicSAfiguresSAengageSAprimarilySAinSAepideicticSAoratory.
a. True
b. False
ANSWER:S A b
11. AccordingSAtoSARomanSAscholarsSAofSArhetoric,SAincludingSACiceroSAandSAQuintilian,SAmemor
ySAisSAoneSAofSAtheSAfiveSAcanonsSAofSArhetoric.
a. True
b. False
ANSWER:S A a
12. DeliverySArefersSAtoSAadaptingSAspeechSAinformationSAtoSAtheSAaudienceSAinSAorderSAtoSAmakeS
AaSAcase.
a. True
b. False
ANSWER:S A b
13. TheSAfiveSAcanonsSAofSArhetoricSAareSAinvention,SAadaptation,SAarrangement,SAtiming,SAandSAdeliv
ery.
a. True
b. False
ANSWER:S A b
14. PublicSAspeakingSAisSAsimilarSAinSAmanySAwaysSAtoSAengagingSAinSAanSAimportantSAconversation
.
a. True
b. False
ANSWER:S A a
15. EffectiveSAspeakingSAandSAeffectiveSAwritingSAbothSArequireSAaSAsenseSAofSAwhoSAtheSAaudience
SAis.
a. True
b. False
ANSWER:S A a
16. InSAgeneral,SAspeakersSAuseSAmoreSAunfamiliarSAwordsSAandSAcomplexSAsentencesSAthanSAdoSAw
riters.
a. True
b. False
, Name: Class: Date:
ChapterS
ANSWER:S A b
A1
17. CulturalSAintelligenceSAinvolvesSAbecomingSAmoreSAsympatheticSAtoSAanotherSAculture.
a. True