b
https://www.stuvia.com/user/angelinas
, Goulds Pathophysiology For The Healthb b b b
Professions 6th Edition
b b b
Author: Robert J. Hubert BS b b b b
Table of Contents b b
Chapter 01: Introduction to Pathophysiology Test Bank
b b b b b b
Chapter 02: Fluid, Electrolyte, and Acid-Base Imbalances Test Bank
b b b b b b b b
Chapter 03: Introduction to Basic Pharmacology and Other Common
b b b b b b b b
Chapter 04: Pain Test Bank ...................................................................................................................................... 21
b b b b
Chapter 05: Inflammation and Healing Test Bank..................................................................................................... 25
b b b b b b
Chapter 06: Infection Test Bank ............................................................................................................................... 36
b b b b
Chapter 07: Immunity Test Bank .............................................................................................................................. 44
b b b b
Chapter 08: Skin Disorders Test Bank ...................................................................................................................... 50
b b b b b
Chapter 09: Musculoskeletal Disorders Test Bank ................................................................................................... 55
b b b b b
Chapter 10: Blood and Circulatory SystemDisorders Test Bank ............................................................................... 63
b b b b b b b b
Chapter 11: Lymphatic System Disorders Test Bank ................................................................................................ 71
b b b b b b
Chapter 12: Cardiovascular SystemDisorders Test Bank ......................................................................................... 73
b b b b b b
Chapter 13: Respiratory SystemDisorders Test Bank ............................................................................................... 90
b b b b b b
Chapter 14: Neurological Disorders Test Bank ...................................................................................................... 107
b b b b b
Chapter 15: Disorders of the Eye, Ear, and Other Sensory Organs Test Bank ........................................................... 124
b b b b b b b b b b b b
Chapter 16: Endocrine System Disorders Test Bank ............................................................................................... 130
b b b b b b
Chapter 17: Digestive SystemDisorders Test Bank................................................................................................. 141
b b b b b b
Chapter 18: Urinary SystemDisorders Test Bank ................................................................................................... 159
b b b b b b
Chapter 19: Reproductive System Disorders Test Bank .......................................................................................... 170
b b b b b b
Chapter 20: Neoplasms and Cancer Test Bank........................................................................................................ 178
b b b b b b
Chapter 21: Congenital and Genetic Disorders Test Bank ....................................................................................... 184
b b b b b b b
Chapter 22: Complications due to Pregnancy Test Bank.......................................................................................... 190
b b b b b b b
Chapter 23: Complications due to Adolescence Test Bank ...................................................................................... 193
b b b b b b b
Chapter 24: Complications due to Aging Test Bank ................................................................................................ 196
b b b b b b b
Chapter 25: Immobility and Associated Problems Test Bank .................................................................................. 199
b b b b b b b
Chapter 26: Stress and Associated Problems Test Bank .......................................................................................... 202
b b b b b b b
Chapter 27: Substance Abuse and Associated Problems Test Bank ......................................................................... 204
b b b b b b b b
Chapter 28: Environmental Hazards and Associated Problems Test Bank
b b b b b b b b 207
https://www.stuvia.com/user/angelinas
, lOMoARcPSD|117 b 005 b 91
Chapter01:IntroductiontoPathophysiology
b b b b
Test Bank
b b
MULTIPLE CHOICE b
1. Which of the following would be the most likely cause of an iatrogenic disease?
b b b b b b b b b b b b b
a. An inherited disorder b b
b. A combination of specific etiological factors
b b b b b
c. An unwanted effect of a prescribed drug
b b b b b b
d. Prolonged exposure to toxic chemicals in the environment b b b b b b b
ANS: C b REF: 6 b
2. The manifestations ofa disease are best defined as the:
b b b b b b b b b
a. subjective feelings ofdiscomfort during a chronic illness. b b b b b b b
b. signs and symptoms of a disease. b b b b b
c. factors that precipitate an acute episode of a chronic illness.
b b b b b b b b b
d. early indicators of the prodromal stage of infection.
b b b b b b b
ANS: B b REF: 6 b
3. The best definition of the term prognosis is the:
b b b b b b b b
a. precipitating factors causing an acute episode. b b b b b
b. number of remissions to be expected during the course of a chronic illness.
b b b b b b b b b b b b
c. predicted outcome or likelihood of recovery from a specific disease. b b b b b b b b b
d. exacerbations occurring during chronic illness. b b b b
ANS: C b REF: 7 b
4. Which of the following is considered a systemic sign of disease?
b b b b b b b b b b
a. Swelling of the knee b b b
b. Fever
c. Pain in the neck b b b
d. Red rash on the face b b b b
ANS: B b REF: 6 b
5. Etiologyis defined as the studyof the: b b b b b b b
a. causes of adisease. b b b
b. course of a disease. b b b
c. expected complications of a disease. b b b b
d. manifestations of a disease. b b b
ANS: A b REF: 5 b
6. A type of cellular adaptation in which there is a decrease in cell size is referred to as:
b b b b b b b b b b b b b b b b b
a. hypertrophy.
b. metaplasia.
c. anaplasia.
d. atrophy.
ANS: D b REF: 8 b
1
https://www.stuvia.com/user/angelinas
, 7. A change in a tissue marked bycells that varyin size and shape and show increased mitotic
b b b b b b b b b b b b b b b b b
figures would be called:
b b b b
a. metaplasia.
b. atrophy.
c. dysplasia.
d. hypertrophy.
ANS: C b REF: 8 b
8. A deficit of oxygen in the cells usuallydue to respiratory or circulatoryproblems iscalled:
b b b b b b b b b b b b b b b
a. apoptosis.
b. ischemia.
c. hypertrophy.
d. necrosis.
ANS: B b REF: 9 b
9. When a group of cells in the bodydies, the change is called:
b b b b b b b b b b b b
a. ischemia.
b. gangrene.
c. hypoxia.
d. necrosis.
ANS: D b REF: 10 b
10. Rigorous weight lifting/bodybuilding regimens mayresult in the skeletal muscle cells
b b b b b b b b b b b
undergoing:
b
a. hypertrophy.
b. dysplasia.
c. atrophy.
d. regeneration.
ANS: A b REF: 8 b
11. The term cancer refers to:
b b b b
a. dysplasia.
b. hyperplasia.
c. metaplasia.
d. malignant neoplasm. b
ANS: D b REF: 9 b
12. To which of the following does the term apoptosis refer?
b b b b b b b b b
a. Increased rate of mitosis bycertain cells b b b b b b
b. Ischemic damage to cells b b b
c. Liquefaction of necrotic tissue b b b
d. Preprogrammed cell self-destruction b b
ANS: D b REF: 9 b
13. Which of the following statements is TRUE?
b b b b b b
a. Alteration of DNA does not change cell function. b b b b b b b
https://www.stuvia.com/user/angelinas