16th Edition By Michael T. Madigan, David A.
Stahl.|| All Chapters || 1-34 Chapters , Newest 2026
Med C File
,Table Of Contents
1. Unit 1: The Foundations Of Microbiology
The Microbial World
Microbial Cell Structure And Function
Microbial Metabolism
Microbial Growth And Its Control
Viruses And Their Multiplication
2. Unit 2: Molecular Biology And Genetics
Microbial Information Flow And Protein Processing
Microbial Regulatory Systems
Molecular Aspects Of Microbial Growth
Genetics Of Bacteria And Archaea
3. Unit 3: Genomics, Synthetic Biology, And Evolution
Microbial Genomics And Other Omics
Viral Genomics And Diversity
Biotechnology And Synthetic Biology
Microbial Evolution And Genome Dynamics
4. Unit 4: Microbial Diversity
Metabolic Diversity Of Microorganisms
Ecological Diversity Of Bacteria
Phylogenetic Diversity Of Bacteria
Phylogenetic Diversity Of Archaea
Diversity Of Microbial Eukarya
5. Unit 5: Microbial Ecology And Environmental Microbiology
Taking The Measure Of Microbial Systems
Microbial Ecosystems
Nutrient Cycles
Microbiology Of The Built Environment
Microbial Symbioses With Microbes, Plants, And Animals
6. Unit 6: Microbe—Human Interactions And The Immune System
Microbial Symbioses With Humans
Microbial Infection And Pathogenesis
Innate Immunity: Broadly Specific Host Defenses
Adaptive Immunity: Highly Specific Host Defenses
Immune Disorders And Antimicrobial Therapy
7. Unit 7: Infectious Diseases
Diagnosing Infectious Diseases
Epidemiology And Public Health
Person-To-Person Bacterial And Viral Diseases
Vectorborne And Soilborne Bacterial And Viral Diseases
Waterborne And Foodborne Bacterial And Viral Diseases
Eukaryotic Pathogens: Fungi, Protozoa, And Helminths
Med C File
, brock biology of microorganisms, 16th
(madigan/martinko)chapter 1: microorganisms and
microbiology
multiple choice
1) which statement is not true as a general rule?
A) microbial cells exist as single cells or in cell clusters.
B) microbialcells carry out their life processes independently.
C) microbial cells include both bacteria and viruses.
D) microbial cells exclude the cells of plants and animals.
Ans: c
2) basic microbiology can be used to
A) probe the nature of life processes.
B) study biochemical properties common to all cells.
C) model our understanding of cell function in higher organisms.
D) all of the above.
Ans: d
3) applied microbiology deals with problems in
A) medicine.
B) agriculture.
C) industry.
D) all of the above.
Ans: d
4) the greatest source of biomass on earth comes from
A) prokaryotic cells.
B) plants.
C) animals.
D) plants and animals together.
Ans: a
5) the cell's genetic information is found in the
A) cell membrane.
B) nucleus or nucleoid.
C) cytoplasm.
D) none of the above.
Ans: b
6) because the cell communicates, exchanges materials with its environment, and undergoes change, it is
called a(n)
A) ancestral system.
B) dynamic entity.
Med C File
, C) closed system.
D) nucleoid system.
Ans: b
7) changes in cellular characteristics are transmitted to offspring through the process of
A) chemical signaling.
B) reproductive initiative.
C) evolution.
D) none of the above.
Ans: c
8) catalysts involved in the acceleration of the rate of chemical reactions are called
A) catalytic converters.
B) growth agents.
C) evolutionary molecules.
D) enzymes.
Ans: d
9) regarding early life on earth:
A) microbial life existed on earth for billions of years before plant and animal life.
B) microbial life existed on earth long before animals but has been around for about the same amount of
time as plants.
C) microbial life, plant life, and animal life all appeared at about the same time.
D) it is impossible to determine which type of life first appeared on earth.
Ans: a
10) most prokaryotic cells reside
A) on the earth's surface.
B) in the earth's lakes, rivers, and oceans.
C) in and on non-prokaryotic organisms (including humans and other animals).
D) in the oceanic and terrestrial subsurfaces.
Ans: d
11) the person who described the "wee animalcules" was
A) hooke.
B) van leeuwenhoek.
C) pasteur.
D) cohn.
Ans: b
12) fannie hesse is credited with giving
the ideas for using agar as a solidifying agent.
A) pasteur
Med C File