MANAGEMENT, PLAN-DRIVEN AND AGILE
APPROACHES, 5TH EDITION BY KLOPPENBORG (CH 1 –
15) > DOWNLOAD AS PDF FILE <
,TABLE OF CONTENTS
• Part 1. Organizing Projects
• Chapter 1. Introduction To Project Management
• Chapter 2. Project Selection And Prioritization
• Chapter 3. Chartering Projects
• Part 2. Leading Projects
• Chapter 4. Organizational Capability: Structure, Culture, And Roles
• Chapter 5. Leading And Managing Project Teams
• Chapter 6. Stakeholder Analysis And Communication Planning
• Part 3. Planning Projects
• Chapter 7. Holistic Scope Planning
• Chapter 8. Scheduling Projects
• Chapter 9. Resourcing And Accelerating Projects
• Chapter 10. Budgeting Projects
• Chapter 11. Project Uncertainty Planning
• Chapter 12. Project Quality Planning And Project Kickoff
• Part 4. Performing Projects
• Chapter 13. Project Procurement And Partnering
• Chapter 14. Determining Project Progress And Results
• Chapter 15. Finishing The Project And Realizing The Benefits
1
,Chapter Review Questions—Suggested Answers
1. What Is A Project? (Objective #1-1, P. 4)
Answer: The Narrow Answer Is: A Project Is A New, Time-Bound Effort That Has A
Definite Beginning And A Definite Ending With Several Related And/Or Interdependent
Tasks To Create A Unique Product Or Service.
The Broader Answer Is: A Project Is An Endeavor That Requires An Organized Set Of
Work Efforts That Are Planned In A Level Of Detail That Is Progressively Elaborated As
More Information Is Discovered. Projects Are Subject To Limitations Of Time And
Resources Such As Money And People. Projects Should Follow A Planned And Organized
Approach With A Defined Beginning And Ending. Project Plans And Goals Become More
Specific As Early Work Is Completed. The Output Often Is A Collection Of A Primary
Deliverable Along With Supporting Deliverables Such As A House As The
Primary Deliverable And Warranties And Instructions For Use As Supporting
Deliverables. Each Project Typically Has A Unique Combination Of Stakeholders People And
Groups Who Can Impact The Project Or Might Be Impacted By Either The Work Or
Results Of The Project. Projects Often Require A Variety Of People To Work
Together For A Limited Time, And Each Needs To Understand That Completing The
Project Will Require Effort In Addition To Their Other Assigned Work.
2. What Is Project Management? (Objective #1-1, P. 4)
Answer: Project Management Is The Art And Science Of Using Knowledge, Skills, Tools, And
Techniques Efficiently And Effectively To Meet Stakeholder Needs And Expectations.
This Includes Work Processes That Initiate, Plan, Execute, Control, And Close Work.
Project Management Includes Both Administrative Tasks For Planning, Documenting, And
Controlling Work And Leadership Tasks For Visioning, Motivating, And Promoting Work
Associates.
3. How Are Projects Different Than Ongoing Operations? (Objective #1-3, P. 6)
Answer: Projects Are Temporary, While Operations Are Ongoing.
4. What Types Of Constraints Are Common To Most Projects? (Objective #1-4, P. 12)
Answer: Project Performance, Comprising Scope (Size) And Quality (Acceptability Of The
Results), Is Constrained By Cost And Schedule.
5. What Are The Three Components Of The Talent Triangle? (Objective #1-4, P. 11)
Answer: The Core Objectives Include Those That The Talent Triangle Classifies As
Technical, Behavioral, And Strategic.
2
, 6. At What Stage Of A Project Life Cycle Is The Majority Of The “Hands-On”
Tasks Completed? (Objective #1-3, P. 8)
Answer: Executing.
7. During Which Stage Of The Project Life Cycle Are Loose Ends Tied Up? (Objective #1-2,
P. 8)
Answer: Closing.
8. What Are The Twelve Project Delivery Principles? (Objective #1-6, P. 17)
Answer: Stewardship, Stakeholders, Interactions, Tailor, Complexity, Adaptability, Team,
Value, Leadership, Quality, Risk, Change.
9. What Are The Eight Performance Domains, According To The Pmbok 7e? (Objective #1-
6, P. 17)
Answer: Stakeholder, Team, Approach, Planning, Work, Delivery, Measurement,
Uncertainty.
10. What Are The Four Core Values Of Agile? (Objective #1-7, P. 20)
Answer:
1. Value Individuals More Than Processes.
2. Value Working Software More Than Documentation.
3. Value Customer Collaboration More Than Negotiation.
4. Value Response To Change Over Following A Plan.
11. What Are Agile’s Twelve Principles? (Objective #1-7, P. 21)
Answer:
1. Customer Satisfaction Is Given The Highest Priority.
2. Unlike A Plan-Driven Approach, Changes In Requirements Are Appreciated At Any
Point In The Project With A View To Exploit Competitive Advantage For The
Customer.
3. Present Working Software To The Client Frequently During The Project Execution
Phase.
4. People Representing Business And Development Teams Must Work Together
Constantly.
5. A Project Team Comprising Motivated People Must Be Engaged In The Project;
Support And Trust Must Be Extended To The Project Team.
6. Face-To-Face Communication Must Be Employed, Which Is Considered Effective
And Efficient. In Other Words, It Is Preferable To Have A Co -Located Project Team.
3