CHEMISTRY
STEVENwnS.wnZUMDAHLwn&wnSUSANwnA.wnZUMDAHL
9thwnEdition
TEST BANK wn
,Chapterwn1:wnChemicalwnFoundations
1. Whichwnofwnthewnfollowingwniswnanwnexamplewnofwnawnquantitativewnobservation?
A) Thewnpiecewnofwnmetalwniswnlongerwnthanwnthewnpiecewnofwnwood.
B) Solutionwn1wniswnmuchwndarkerwnthanwnsolutionwn2.
C) ThewnliquidwninwnbeakerwnAwniswnblue.
D) Thewntemperaturewnofwnthewnliquidwniswn60°C.
E) Atwnleastwntwownofwnthewnabovewn(A-
D)wnarewnquantitativewnobservations.
ANS:w n w n D DIF: Easy REF: 1.2
KEY:w n Chemistrywn|wngeneralwnchemistrywn|wngeneralwnconceptswn|wnscientificwn
methodwnMSC:wnConceptual
2. Awnquantitativewnobservation
A) containswnawnnumberwnandwnawnunit
B) doeswnnotwncontainwnawnnumber
C) alwayswnmakeswnawncomparison
D) mustwnbewnobtainedwnthroughwnexperimentati
on
E) iswnnonewnofwnthese
ANS:w n w n A DIF: Easy REF: 1.2
KEY:w n Chemistrywn|wngeneralwnchemistrywn|wngeneralwnconceptswn|wnscientificwn
methodwnMSC:wnConceptual
3. Generally,wnobservedwnbehaviorwnthatwncanwnbewnformulatedwnintownawnstatement,wnso
metimeswnmathematicalwninwnnature,wniswncalledwna(n)
A) observation
B) measurement
C) theory
D) naturalwnlaw
E) experiment
ANS:w n w n D DIF: Easy REF: 1.2
KEY:w n Chemistrywn|wngeneralwnchemistrywn|wngeneralwnconceptswn|wnscientificwn
methodwnMSC:wnConceptual
4. Thewnstatementwn“Thewntotalwnmasswnofwnmaterialswniswnnotwnaffectedwnbywnawnchemicalwnchan
gewninwnthosewnmaterials”wniswncalledwna(n)
A) observation
B) measurement
C) theory
D) naturalwnlaw
E) experiment
ANS:w n w n D DIF: Easy REF: 1.2
KEY:w n Chemistrywn|wngeneralwnchemistrywn|wngeneralwnconceptswn|wnscientificwn
methodwnMSC:wnConceptual
5. Awnchemicalwntheorywnthatwn haswnbeenwnknownwnforwn awnlongwntimewnbecomeswnawn law.
, ANS:w n w n F DIF: Easy REF: 1.2
KEY:w n Chemistrywn|wngeneralwnchemistrywn|wngeneralwnconceptswn|wnscientificwn
methodwnMSC:wnConceptual
6. Whichwnofwnthewnfollowingwnmetricwnrelationshipswniswnincorrect?
A) 1wnmicroliterwn=wn10–
6
wnliters
B) 1wngramwn=wn103wnkilogra
ms
C) 103wnmilliliterswn=wn1wnlite
r
D) 1wngramwn=wn102wncentigra
ms
E) 10wndecimeterswn=wn1wnme
ter
ANS:w n w n B DIF: Easy REF: 1.3
KEY:w n Chemistrywn|wngeneralwnchemistrywn|wngeneralwnconceptswn|wnmeasurementwn|wnSIwnunitwn|
wnprefixeswnMSC:wnQuantitative
7. ForwnwhichwnpairwniswnthewnSIwnprefixwnnotwnmatchedwncorrectlywnwithwnitswnmeaning?
A)
B)
C)
D)
E)
ANS:w n w n C DIF: Easy REF: 1.3
KEY:w n Chemistrywn|wngeneralwnchemistrywn|wngeneralwnconceptswn|wnmeasurementwn|wnSIwnunitwn|
wnprefixeswnMSC:wnConceptual
8. Awnmetricwnunitwnforwnlengthwnis
A) gram
B) milliliter
C) yard
D) kilometer
E) pound
ANS:w n w n D DIF: Easy REF: 1.3
KEY:w n Chemistrywn|wngeneralwnchemistrywn|wngeneralwnconceptswn|wnmeasurementwn|wnSIwnunitwn|
wnbasewnunitwnMSC:wnConceptual
9. Whichwnofwnthewnfollowingwn iswnnotwnawnunitwninwnthewnSIwnsystem?
A) ampere
B) candela
C) Kelvin
D) meter
E) calorie
ANS:w n w n E DIF: Easy REF: 1.3
KEY:w n Chemistrywn|wngeneralwnchemistrywn|wngeneralwnconceptswn|wnmeasurementwn|wnSIwnunitwn|
wnbasewnunitwnMSC:wnConceptual
10. Orderwnthewnfourwnmetricwnprefixeswnfromwnsmallestwntownlargest.
, A) nano-wn<wnmilli-wn<wncenti-
wn<wnkilo-
B) milli-wn<wnnano-wn<wncenti-
wn<wnkilo-
C) kilo-wn<wncenti-wn<wnnano-
wn<wnmilli-
D) kilo-wn<wncenti-wn<wnmilli-
wn<wnnano-
E) centi-wn<wnnano-wn<wnkilo-
wn<wnmilli-
ANS:w n w n A DIF: Easy REF: 1.3
KEY:w n Chemistrywn|wngeneralwnchemistrywn|wngeneralwnconceptswn|wnmeasurementwn|wnSIwnunitwn|
wnprefixeswnMSC:wnConceptual
11. 8.1wnkilogram(s)wncontainswnthiswnmanywngrams.
A) 8.1wnwn10
2
B) 8.1wnwn10
3
C) 81
D) 0.81
E) 8.1wnwn10
−3
ANS:w n w n B DIF: Easy REF: 1.3
KEY:w n Chemistrywn|wngeneralwnchemistrywn|wngeneralwnconceptswn|wnmeasurementwn|wnSIwnunitwn|
wnmasswnMSC:wnConceptual
12. Convertwn0.3980wnmwntown mm.
A)
B)
C)
D)
E)
ANS:w n w n A DIF: Easy REF: 1.3
KEY:w n Chemistrywn|wngeneralwnchemistrywn|wngeneralwnconceptswn|wnmeasurementwn|wnSIwnunitwn|
wnprefixeswnMSC:wnConceptual
13. 6.1wnsecondswncontainwnthiswnmanywnpicoseconds.
A) 6.1wnwn101
2
B) 6.1wnwn10−
12
C) 6.1wnwn10−
9
D) 6.1wnwn109
E) 6.1wnwn101
5
ANS:w n w n A DIF: Easy REF: 1.3
KEY:w n Chemistrywn|wngeneralwnchemistrywn|wngeneralwnconceptswn|wnmeasurementwn|wnSIwnunitwn|
wnprefixeswnMSC:wnConceptual