Clinical Laboratory Chemistry, | 2nd edition
by Robert Sunheimer
TU
TO
R
G
U
R
U
,Table of Content
1. Laboratory Basics
2. Safety in the Clinical Chemistry Laboratory
3. Laboratory Statistics, Method Development, and Quality Control
4. Instrumentation, Laboratory Automation, and Informatics
5. Immunoassays
6. Molecular Diagnostics
7. Carbohydrates
TU
8. Lipids and Lipoproteins
9. Amino Acids and Proteins
10. Enzymes
11. Nonprotein Nitrogen and Renal Function
TO
12. Body Water and Electrolyte Homeostasis
13. Blood Gases, pH, and Acid¿Base Balance
14. Mineral and Bone Metabolism
15. The Endocrine System
16. Gastrointestinal Function
R
17. Pancreas
18. Cardiac Function
G
19. Liver Function
20. Iron, Porphyrins, and Hemoglobin
U
21. Therapeutic Drug Monitoring
22. Toxic Substances
R
23. Nutrition and Vitamins
24. Tumor Markers
U
25. Geriatric Clinical Chemistry
26. Pediatrics
, jhgfdsgfds
TEST BANK FOR
Clinical Laboratory Chemistry, 2e (Sunheimer)
Chapter 1 Laboratory Basics
1) Ion-exchange filters remove which of the following from a water source?
A) Ions to reduce the mineral content of water
B) Lead
C) Organic solvents.
D) Bacteria
Answer: A
TU
2) Activated carbon filters remove: All Chapters Included
A) Ions from water.
B) Organic compounds from water.
C) Acids and bases from water.
All Answers Included
D) Large particulates from water.
TO
Answer: B
3) A 0.22-micron filter will remove:
A) Particles with a diameter of 0.01 microns.
B) Particles with a diameter of 0.01 nanometers.
C) Particles with a diameter of 2.2 microns.
D) Only sodium chloride crystals.
R
Answer: C
4) The unit of resistivity is:
G
A) Amperes.
B) Volts.
C) Coulombs.
D) MΩ ∙ cm.
U
Answer: D
5) Microbiological impurities in source water are reported in which format?
R
A) Colony forming units per mL (Cfu/mL)
B) Total organic carbon (TOC) in ng/g
C) milligrams of SiO2
U
D) Resistivity.
Answer: A
6) According to CLSI, the resistivity of clinical laboratory reagent water (CLRW) must be:
A) > 100 milliamps.
B) < 10 millivolts.
C) > 10 MΩ ∙ cm.
D) < 10 MΩ ∙ cm.
Answer: C
uiytrew
, jhgfdsgfds
7) Which of the following should not be storied in borosilicate glass because it will etch the
inside surface of the glass container?
A) Saline
B) Strong bases (caustics)
C) Clinical laboratory reagent water
D) Weak acids
Answer: B
8) Low actinic glassware has which of the following properties?
A) High thermal resistance with no color added to the glass
B) Low thermal resistance with a green-yellow color added as an integral part of the glass
TU
C) High thermal resistance with a blue color added as an integral part of the glass
D) High thermal resistance with an amber or red color added as an integral part of the glass
Answer: D
9) Care must be taken before selecting polyethylene plastic for use as test tubes and disposable
transfer pipets because:
TO
A) Polyethylene can bind or absorb proteins, dyes, stains, and picric acid.
B) Polyethylene does not bind or absorb proteins, dyes, stains, and picric acid.
C) Polyethylene cannot be used to pipet serum.
D) Polyethylene forms insoluble salts in the presence of sodium chloride.
Answer: A
R
10) Which of the following classes of glassware, including pipets, is manufactured and calibrated
to deliver the most accurate volume of liquid?
A) A
B) B
G
C) AA
D) C
Answer: A
U
11) A to deliver or TD pipet is designed to:
A) Allow the user to remove a portion of the sample in the tip for better accuracy.
B) Be vigorously tapped against the test tube after all the liquid is removed.
R
C) Drain by gravity.
D) Be refilled or rinsed out with the appropriate solvent after the initial liquid has been drained
from the pipet.
U
Answer: C
12) Which of the following devices is used to calibrate laboratory thermometers?
A) Barometer
B) Gallium melting point cell
C) Titanium freezing point cell
D) Platinum cathode voltmeter
Answer: B
uiytrew