and Answers Graded A+
WGU D223 Red Flag Mania | Comprehensive Exam Study Guide
Critical Note: To pass this assessment, you must score 80% or higher .
Part 1: Foundational & Case Study Questions
1. Which of the following are examples of Social Determinants of Health?
A) housing quality and transportation accessibility; education quality, job
opportunities, and income bracket; nutritious foods accessibility and physical
activity opportunities
B) genetic predisposition, blood type, and family history of illness
C) the number of hospitals in a state, the price of prescription drugs, and
insurance premium costs
D) patient's age, gender, and ethnicity
Answer: A
2. What is the primary goal of value-based care?
A) to provide the most expensive treatments available to ensure high
reimbursement
B) improve patient outcomes and create a financially sustainable healthcare
system
C) to increase the number of patients seen per day regardless of outcome
D) to standardize care so that every patient receives the exact same treatment
Answer: B
,3. Jett is a 26-year-old African American male. He lives in Chicago, but the
closest grocery store is over two subway rides away. He commutes to his
doctor's office in an affluent suburb outside of the city. Within the last month,
Jett was diagnosed with elevated cholesterol and Stage I blood pressure. He was
provided with a list of dietary recommendations for a low-sodium and
mediterranean diet. The food was difficult to find and what he did find was
pretty low in quality. As time goes on, he has only been feeling worse. What
SDOH should his healthcare providers have considered?
A) his age and race as primary risk factors for hypertension
B) limitation of living in a food desert and limited access to high quality food, care,
and transportation
C) his commute time to the doctor's office in the suburb
D) typical knowledge of high quality food, transportation, and care for their
average patient
(Note: Sources indicate the correct answer could be either B or D depending on the
specific question wording, with B being the more direct and accurate reflection of
his barriers.)
4. What are common side effects of Xinfil?
A) hair loss and fatigue
B) increased appetite and weight gain
C) improved sleep and energy
D) nausea and hair loss
Answer: A
5. What are common side effects of Cantaflex?
A) hair loss and fatigue
B) increased appetite and weight gain
C) nausea and hair loss
D) skin rash and dry mouth
Answer: C
6. Which red flag has Nurse Mills identified as it relates to patient symptoms?
A) Patients are experiencing severe, atypical side effects.
B) Pearl and Jett are not exhibiting typical side effects.
, C) Patients are refusing to take their medication.
D) The pharmacy is consistently late with deliveries.
Answer: B
7. What key red flag was found when reviewing the usage report and confirmed
by the sample testing report?
A) Patients were not picking up their prescriptions.
B) The drugs were expired.
C) The drugs were causing unexpected allergic reactions.
D) The usage and order reports did not match up.
Answer: D
8. What pieces of evidence were most helpful in uncovering the drug dilution
fraud scheme?
A) Files detailing Cantaflex usage and order reports
B) Patient complaints about the taste of the medication
C) Testimonials from patients who felt better
D) The doctors' notes on patient recovery
Answer: A
9. How does equity differ from equality in terms of healthcare?
A) Health equality emphasizes getting patients the care they need when they
need it, whereas equity supports the idea that all patients get the same care.
B) They are the same and can be used interchangeably.
C) Equity focuses on giving everyone the exact same resources, while equality
focuses on outcomes.
D) Health equity emphasizes getting patients the care they need when they need
it, whereas equality supports the idea that all patients get the same care.
Answer: D
10. In Pearl's obituary, her family said, "My mother was taken too soon. If she
had appropriate care, she should have survived this battle." Which law
maintains the patient and their family's ability to file a lawsuit?
A) Whistleblower Protection Act
B) The Affordable Care Act