College Accounting: A Practical Approach | 14th Edition
by Jeffrey Slater, Mike Deschamps
TU
TO
R
G
U
R
U
,Table of Content
Accounting Concepts and Procedures
Debits and Credits: Analyzing and Recording Business Transactions
Beginning the Accounting Cycle
The Accounting Cycle Continued
4A. Appendix: Depreciation
The Accounting Cycle Completed
Banking Procedures and Control of Cash
Calculating Pay and Recording Payroll Taxes: The Beginning of the Payroll
TU
Process
Paying the Payroll, Depositing Payroll Taxes, and Filing the Required Quarterly
and Annual Tax Forms: The Conclusion of the Payroll Process
Sales and Cash Receipts in a Perpetual Inventory System
TO
Purchases and Cash Payments in a Perpetual Inventory System
Preparing a Worksheet for a Merchandise Company Using the Perpetual Method
Completion of the Accounting Cycle for a Merchandise Company Using the
Perpetual Inventory Method
R
12A. Appendix: Accounting for Merchandise Inventory Using the Periodic
Method of Inventory Valuation
G
U
R
U
, uytrew
All Chapters Included
College Accounting, 14e (Slater)
Chapter 1 A c co u nt i ng Concepts and Procedures
All Answers Included
1.1 Learning Objective 1-1
1) The type of business organization that can continue indefinitely is known as a:
A) corporation.
B) partnership.
C) sole proprietorship.
D) All of the above
Answer: C
TU
Diff: 2
LO: 1-1
AACSB: Reflective Thinking
Learning Outcome: Define accounting terms, accounting concepts and principles
2) The purpose of the accounting process is to provide financial information about:
TO
A) sole proprietorships.
B) small businesses.
C) large corporations.
D) All of these answers are correct.
Answer: D
Diff: 1
R
LO: 1-1
AACSB: Reflective Thinking
Learning Outcome: Define accounting terms, accounting concepts and principles
G
3) Accounting provides information to:
A) investors.
B) government.
U
C) managers.
D) All of these answers are correct.
Answer: D
Diff: 2
R
LO: 1-1
AACSB: Reflective Thinking
Learning Outcome: Define accounting terms, accounting concepts and principles
U
4) Which of the following is a characteristic of a sole proprietorship?
A) Business owned by more than one person
B) Easy to form
C) Each stockholder acts as an owner of the company
D) Can continue indefinitely
Answer: B
Diff: 1
LO: 1-1
AACSB: Reflective Thinking
Learning Outcome: Define accounting terms, accounting concepts and principles
iuytrew
, uytrew
5) A partnership is a business which:
A) is easy to form.
B) ends with the death of a partner.
C) is owned by more than one person.
D) All of these answers are correct.
Answer: D
Diff: 1
LO: 1-1
AACSB: Reflective Thinking
Learning Outcome: Define accounting terms, accounting concepts and principles
6) Which is an advantage of a sole proprietorship form of business?
TU
A) There is limited personal risk.
B) The business can continue indefinitely.
C) The owner makes all the decisions.
D) The business is legally separate from the owner.
Answer: C
Diff: 1
TO
LO: 1-1
AACSB: Reflective Thinking
Learning Outcome: Define accounting terms, accounting concepts and principles
7) Which of the following is NOT a type of business organization?
A) Corporation
B) Partnership
R
C) Sole proprietorship
D) An Accounting organization
Answer: D
G
Diff: 1
LO: 1-1
AACSB: Reflective Thinking
Learning Outcome: Define accounting terms, accounting concepts and principles
U
8) A corporation:
A) is legally separate from its owners.
R
B) is owned by stockholders.
C) has limited risk to stockholders.
D) All of the above
U
Answer: D
Diff: 2
LO: 1-1
AACSB: Reflective Thinking
Learning Outcome: Define accounting terms, accounting concepts and principles
iuytrew