Emergency Medical Responder: First on Scene
Chris Le Baudour, J. David Bergeron, & Keith Wesley
11th Edition
www.PlusBay.Plus
,Table of Contents
WQ WQ
Chapter 1 Introduction to EMS Systems
WQ WQ WQ WQ WQ 1
Chapter 2 Legal and Ethical Principles of Emergency Care
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ 8
Chapter 3 Wellness and Safety of the Emergency Medical Responder
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ 15
Chapter 4 Introduction to Medical Terminology, Human Anatomy,
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ 21
Chapter 5 Introduction to Pathophysiology
WQ WQ WQ WQ 27
Chapter 6 Principles of Lifting, Moving, and Positioning of Patients
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ 33
Chapter 7 Principles of Effective Communication
WQ WQ WQ WQ WQ 39
Chapter 8 Principles of Effective Documentation
WQ WQ WQ WQ WQ 45
Chapter 9 Principles of Airway Management and Ventilation
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ 51
Chapter 10 Principles of Oxygen Therapy
WQ WQ WQ WQ WQ 59
Chapter 11 Principles of Resuscitation
WQ WQ WQ WQ 64
Chapter 12 Obtaining a Medical History and Vital Signs
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ 70
Chapter 13 Principles of Patient Assessment
WQ WQ WQ WQ WQ 76
Chapter 14 Caring for Cardiac Emergencies
WQ WQ WQ WQ WQ 83
Chapter 15 Caring for Respiratory Emergencies
WQ WQ WQ WQ WQ 90
Chapter 16 Caring for Common Medical Emergencies
WQ WQ WQ WQ WQ WQ 96
Chapter 17 Caring for Environmental Emergencies
WQ WQ WQ WQ WQ 104
Chapter 18 Caring for Soft-Tissue Injuries and Bleeding
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ 110
Chapter 19 Recognition and Care of Shock
WQ WQ WQ WQ WQ WQ 117
Chapter 20 Caring for Muscle and Bone Injuries
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ 125
Chapter 21 Caring for Head and Spine Injuries
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ 132
Chapter 22 Caring for Chest and Abdominal Emergencies
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ 137
Chapter 23 Care During Pregnancy and Childbirth
WQ WQ WQ WQ WQ WQ 143
Chapter 24 Caring for Infants and Children
WQ WQ WQ WQ WQ WQ 150
Chapter 25 Special Considerations for the Geriatric Patient
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ 156
Chapter 26 Introduction to EMS Operations and Hazardous Response
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ 162
Chapter 27 Introduction to Multiple-Casualty Incidents, the Incident Command System,
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ 171
www.PlusBay.Plus
,Emergency Medical Responder: First on the Scene, 11e (Le Baudour) Chapt
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
er 1 Introduction to EMS Systems
WQ W Q WQ WQ WQ
1) The term WQ WQ
means the chain of human resources and services linked together to provide continuous
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
emergency care from the scene to the medical facility.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
A) EMT resources WQ
B) 911 services WQ
C) EMS system WQ
D) emergency services WQ
Answer: C
WQ W Q
Diff: 1 Page Ref: 4
WQ WQ WQ
Objective: 1 W Q
2) The Medical Director is a physician who assumes the ultimate responsibility for:
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
A) standards, protocols, and evaluation of patient care. WQ WQ WQ WQ WQ WQ
B) certification and licensure of EMRs. WQ WQ WQ WQ
C) staffing decisions and hiring. WQ WQ WQ
D) answering and dispatching 911 calls. WQ WQ WQ WQ W
Answer: A
Q W Q
Diff: 1 Page Ref: 4
WQ WQ WQ
Objective: 1 W Q
3) You have received an order over the phone from the Medical Director to administer oxygen t
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
o the patient. This would be called:
WQ WQ WQ WQ WQ WQ
A) off-line medical direction. WQ WQ
B) on-line medical direction. WQ WQ
C) hospital direction. WQ
D) EMS coordinator direction. WQ WQ W
Answer: B
Q W Q
Diff: 1 Page Ref: 8
WQ WQ WQ
Objective: 1 W Q
4) The procedures that an Emergency Medical Responder can and must legally provide as car
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
e for a patient are called:
WQ WQ WQ WQ WQ
A) scope of practice. WQ WQ
B) scope of training. WQ WQ
C) standard of care. WQ WQ
D) standard of training. WQ WQ W
Answer: A
Q W Q
Diff: 1 Page Ref: 7
WQ WQ WQ
Objective: 1 W Q
1|Page
WQ WQ WQ WQ WQ
www.PlusBay.Plus
, 5) Which agency coordinates EMS on a national level and defines all levels of EMS providers?
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
A) NEMSES
B) AEMT
C) NHTSA
D) NSPM
Answer: C W Q
Diff: 1 Page Ref: 4
WQ WQ WQ
Objective: 2 W Q
6) One important point where trained and untrained people come together as part of the EM
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
S system is:
WQ WQ
A) the 911 service. WQ WQ
B) clinical care. WQ
C) ambulance response. WQ
D) evaluation.
Answer: A
WQ W Q
Diff: 1 Page Ref: 6
WQ WQ WQ
Objective: 3 W Q
7) How many nationally recognized levels of EMS training are covered by the National EM
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
S Education Standards?
WQ WQ
A) 8 WQ
B) 2 WQ
C) 5 WQ
D) 4 WQ
Answer: D W Q
Diff: 1 Page Ref: 6
WQ WQ WQ
Objective: 4 W Q
8) Which level of EMS education allows the responder to perform cardiac defibrillation?
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
A) Paramedic
B) AEMT
C) EMT
D) EMR
Answer: A W Q
Diff: 1 Page Ref: 7
WQ WQ WQ
Objective: 5 W Q
9) Which level is considered the minimum level of education and certification for ambulanc
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
e personnel in most areas of the United States?
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
A) Paramedic
B) AEMT
C) EMT
D) EMR
Answer: C W Q
Diff: 1 Page Ref: 7
WQ WQ WQ
Objective: 5 W Q
2|Page
WQ WQ WQ WQ WQ
www.PlusBay.Plus