WS WS
1. Leadership is the influencing process between leaders and followers to achieve organizational objectives through
WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS W
change.
S
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 5 WS
LEARNING OBJECTIVES: WS MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01 WS WS WS WS
NATIONAL STANDARDS: WS United States - BUSPROG - Analytic - WS WS WS WS WS WS
Business knowledge and analytic skills STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Group Dynamics -
WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS
Group dynamics in organizations ACCREDITING STANDARDS:
WS WS WS WSAACSB: Analytic - Analytic skills WS WS W S WS WS WS WS
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge WS
2. If you are a manager, then you are an effective leader.
WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: There are managers who are not effective leaders. WS WS WS WS WS WS WS
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 6 WS
LEARNING OBJECTIVES: WSMGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01 WS WS WS WS
NATIONAL STANDARDS: WSUnited States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS
STATE STANDARDS:WS United States - IL - DISC: Individual Dynamics - Individual dynamics in organizations WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic - Analytic skillsWS W S WS WS WS WS
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge WS
3. If a person is not interested and not willing to be in charge, he or she may still be well-suited as a follower.
WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 6 WS
LEARNING OBJECTIVES: WS MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01 WS WS WS WS
NATIONAL STANDARDS: WS United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS
STATE STANDARDS:WS United States - IL - DISC: Individual Dynamics - Individual dynamics in organizations WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic - Analytic skillsWS W S WS WS WS WS
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge WS
,4. Knowing how to lead and developing leadership skills will make you a better leader and a better follower.
WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 6 WS
LEARNING OBJECTIVES: WS MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01 WS WS WS WS
NATIONAL STANDARDS: WS United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS
STATE STANDARDS:
WS United States - IL - DISC: Individual Dynamics - Individual dynamics in organizations WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic - Analytic skills
WS W S WS WS WS WS
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge WS
5. The qualities needed for effective leadership are the same as those needed to be an effective follower.
WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 6 WS
LEARNING OBJECTIVES: WS MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01 WS WS WS WS
NATIONAL STANDARDS: WS United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS
STATE STANDARDS:
WS United States - IL - DISC: Individual Dynamics - Individual dynamics in organizations WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS
ACCREDITING STANDARDS: AACSB: Analytic - Analytic skills
WS W S WS WS WS WS
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge WS
6. Leadership is the process of a leader communicating ideas, gaining acceptance of them, and motivating followers to
WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS
support and implement the ideas through change.
WS WS WS WS WS WS WS
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: This is not the definition for leadership. WS WS WS WS WS WS
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: p. 6 WS
LEARNING OBJECTIVES: WS MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01 WS WS WS WS
NATIONAL STANDARDS: WS United States - BUSPROG - Analytic - WS WS WS WS WS WS
Business knowledge and analytic skills STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Group Dynamics -
WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS
Group dynamics in organizations ACCREDITING STANDARDS:
WS WS WS WS AACSB: Analytic - Analytic skills WS WS W S WS WS WS WS
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge WS
7. Effective leaders influence followers to accomplish shared objectives.
WS WS WS WS WS WS WS
a. True
, b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 7 WS
LEARNING OBJECTIVES:
WS MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01 WS WS WS WS
NATIONAL STANDARDS:
WS United States - BUSPROG - Analytic - WS WS WS WS WS WS
Business knowledge and analytic skills STATE STANDARDS: United States - IL - DISC: Group Dynamics -
WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS
Group dynamics in organizations ACCREDITING STANDARDS:
WS WS WS WS AACSB: Analytic - Analytic skills WS WS W S WS WS WS WS
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Knowledge WS
8. Taking advantage of followers for personal gain is a part of leadership.
WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 7 WS
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01
WS WS WS WS WS WS
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Ethics
WS W S WS WS WS WS
STATE STANDARDS:
WS United States - IL - DISC: Ethical Responsibilities - WS WS WS WS WS WS WS WS
Ethical responsibilities in organizations and society
WS WS WS WS WS WS
ACCREDITING STANDAR AACSB: Analytic - Analytic skills
WS WS WS WS WS WS
DS: AACSB: Ethics - Ethical and Legal understanding and resoning abilities WS WS WS WS WS WS WS WS WS
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Comprehension WS
9. Research indicates that leadership success is associated with being a hard-nosed, tough manager.
WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Leadership is shared. WS WS
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: p. 7 WS
LEARNING OBJECTIVES: MGMT.LUSS.16.01 01 - LO: 01-01
WS W S WS WS WS WS
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG - Analytic - Business knowledge and analytic skills
WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS
STATE STANDARDS:
WS United States - IL - DISC: Leadership Principles - WS WS WS WS WS WS WS WS
Other management specific knowledge and abilitiesWS WS WS WS WS WS
ACCREDITING STANDARDAACSB: Analytic - Analytic skills
WS W
S WS WS WS WS
S:
TOPICS: Conceptual
KEYWORDS: BLOOMS: Comprehension WS
10. Leaders tend to be born with some leadership ability and develop that ability over time.
WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS WS