AA
Understanding Abnormal Behavior, 12th Edition David
Suederald Suediane M. Suestanley Sue Latest 2026
Update Passed On First Attempt 100% Guaranteed
Success..DOWNLOAD !!
Page 1
https://www.stuvia.com/user/nursecare
,https://www.stuvia.com/user/nursecare
TEST BANK FOR
Understanding Abnormal Behavior, 12th Edition David SueDerald SueDiane
M. SueStanley Sue
Chapter 1-17
Chapter 1
1. Which statement about the field of abnormal psychology is accurate?
a. Abnormal psychology seeks to describe, explain, predict, and modify unusual behaviors.
b. Abnormal psychology is not yet considered a scientific field of research.
c. Abnormal psychology focuses on the study of only the most bizarre behavior
d. Abnormal psychology is most interested in narrowing a disorder to one behavioral
factor.
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: The Field of Abnormal Psychology
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: UABB.SUES.16.1.1 - Define abnormal psychology.
OTHER: Remember
DATE CREATED: 6/22/2021 10:27 AM
DATE MODIFIED: 6/22/2021 10:27 AM
2. Symptoms of mental illness or abnormal behavior (psychopathology) come primarily from .
a. genetic factors
b. environmental factors
c. sociocultural factors
d. an interaction of many factors
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: Introduction
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: UABB.SUES.16.1.1 - Define abnormal psychology.
OTHER: Remember
DATE CREATED: 6/22/2021 10:27 AM
DATE MODIFIED: 6/22/2021 10:27 AM
3. Dr. Thompson is a mental health professional collecting information in order to describe and draw inferences about
an individual‘s emotional distress. Dr. Thompson is engaged in the process of .
a. investigative therapy
b. predicting dangerousness
c. psychodiagnosis
d. experimental research
Page 2
https://www.stuvia.com/user/nursecare
,https://www.stuvia.com/user/nursecare
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: The Field of Abnormal Psychology
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: UABB.SUES.16.1.1 - Define abnormal psychology.
OTHER: Apply
DATE CREATED: 6/22/2021 10:27 AM
DATE MODIFIED: 6/22/2021 10:27 AM
4. Dr. Kohn is a psychoanalyst, Dr. Edwards is a humanistic therapist, Dr. Peterson is a cognitive behavioral therapist,
and Dr. James is a Gestalt therapist. On which of the following factors are they most likely to differ in terms of how
they describe a client‘s mental distress?
a. time of onset
b. etiology
c. diagnosis
d. prognosis
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: The Field of Abnormal Psychology
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: UABB.SUES.16.1.1 - Define abnormal psychology.
OTHER: Apply
DATE CREATED: 6/22/2021 10:27 AM
DATE MODIFIED: 6/22/2021 10:27 AM
5. A psychologist states that ―Juan‘s abnormal behavior is likely due to a combination of biology and
inadequate interpersonal skills.‖ The psychologist is .
a. predicting the future symptoms of Juan
b. giving Juan a psychodiagnosis
c. offering an explanation for Juan‘s difficulties
d. describing how to control Juan‘s symptoms
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: The Field of Abnormal Psychology
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: UABB.SUES.16.1.1 - Define abnormal psychology.
OTHER: Apply
DATE CREATED: 6/22/2021 10:27 AM
DATE MODIFIED: 6/22/2021 10:27 AM
6. Which statement regarding the prediction of abnormal behavior is most accurate?
a. People with deteriorating mental conditions can be functioning well.
Page 3
https://www.stuvia.com/user/nursecare
, https://www.stuvia.com/user/nursecare
b. Psychologists are not interested in predicting clients‘ future
behavior.
c. Prediction is unrelated to understanding the cause of abnormality.
d. Psychologists tend to underpredict future violence.
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: The Field of Abnormal Psychology
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: UABB.SUES.16.1.1 - Define abnormal psychology.
OTHER: Understand
DATE CREATED: 6/22/2021 10:27 AM
DATE MODIFIED: 6/22/2021 10:27 AM
7. College administrators suspended Lee Loughner after they became concerned about Loughner‘s potential to
exhibit dangerous behaviors. Why didn‘t authorities arrest him?
a. Loughner‘s therapist did not feel he posed a danger to others.
b. None of the local mental health facilities had space to house him
c. Loughner did not make any overt threats against anyone.
d. Loughner‘s behavior was not considered odd in comparison to his peer group
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: The Field of Abnormal Psychology
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: UABB.SUES.16.1.1 - Define abnormal psychology.
OTHER: Apply
DATE CREATED: 6/22/2021 10:27 AM
DATE MODIFIED: 6/22/2021 10:27 AM
8. When psychologists talk about modifying abnormal behavior to relieve mental distress, they are referring to .
a. attempting to understand the underlying cause of that behavior
b. restricting the freedom of dangerous clients
c. attempting to anticipate the future behaviors of clients
d. using psychotherapy to improve client behavior
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: The Field of Abnormal Psychology
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJECTIVES: UABB.SUES.16.1.1 - Define abnormal psychology.
OTHER: Remember
DATE CREATED: 6/22/2021 10:27 AM
DATE MODIFIED: 6/22/2021 10:27 AM
9. Which statement defines psychotherapy most accurately?
Page 4
https://www.stuvia.com/user/nursecare