STRUCTURE & FUNCTION
OF THE BODY
16th Edition, Patton & Thibodeau
TEST BANK w q
,Thibodeau & Patton: Structure & Function of the Body, 16th Edition Test Bank
wq wq wq wq wq wq wq wq wq wq wq wq
Table of Contents:
wq wq
Chapter 1. Introduction to the Body
wq wq wq wq wq
Chapter 2. Chemistry of Life
wq wq wq wq
Chapter 3. Cells
wq wq
Chapter 4. Tissues
wq wq
Chapter 5. Organ Systems
wq wq wq
Chapter 6. Skin and Membranes
wq wq wq wq
Chapter 7. Skeletal System
wq wq wq
Chapter 8. Muscular System
wq wq wq
Chapter 9. Nervous System
wq wq wq
Chapter 10. Senses
wq wq
Chapter 11. Endocrine System
wq wq wq
Chapter 12. Blood
wq wq
Chapter 13. Cardiovascular System
wq wq wq
Chapter 14. Lymphatic System and Immunity
wq wq wq wq wq
Chapter 15. Respiratory System
wq wq wq
Chapter 16. Digestive System
wq wq wq
Chapter 17. Nutrition and Metabolism
wq wq wq wq
Chapter 18. Urinary System
wq wq wq
Chapter 19. Fluid and Electrolyte Balance
wq wq wq wq wq
Chapter 20. Acid-Base Balance
wq wq wq
Chapter 21. Reproductive Systems
wq wq wq
Chapter 22. Growth, Development, and Aging
wq wq wq wq wq
,Chapter 01: Introduction to the body
wq wq wq wq wq
Thibodeau& Patton: Structure &Function ofthe Body, 16thEdition
w
q wq wq wq wq wq w
q wq wq w
q
MULTIPLE CHOICE wq
1. Theword derived fromtwo wordpartsthat mean “cutting apart” is
wq wq w q w
q wq w
q wq wq wq wq wq
a. physiology
b. homeostasis
c. anatomy
d. dissection
ANS: C w q DIF: Memorization REF: p. 3
wq
OBJ: 1 w q TOP: Introduction w q
2. The studyof how the body functions is called
wq w
q wq wq wq wq wq wq
a. physiology
b. homeostasis
c. anatomy
d. dissection
ANS: A w q DIF: Memorization REF: p. 3
wq
OBJ: 1 w q TOP: Introduction w q
3. Thecorrect sequence ofthe level oforganization is
wq wq wq w
q wq wq w
q wq
a. cellular,chemical,tissue, organ w
q wq wq
b. chemical, cellular,tissue,organ wq w
q wq
c. chemical,cellular,organ,tissue w
q w
q wq
d. chemical,tissue,cellular, organ w
q w
q wq
ANS: B w q DIF: Memorization REF: p. 5
wq
OBJ: 3 w q TOP: Structural levels of organization
w q wq wq wq
4. Thesmallest living unit ofstructureis considered to be at the
wq wq wq wq w
q wq wq wq wq wq wq
a. chemicallevel w
q
b. cellular level wq
c. organlevel w
q
d. tissuelevel w
q
ANS: B w q DIF: Memorization REF: p. 6
wq
OBJ: 3 w q TOP: Structural levels of organization
w q wq wq wq
5. Thereference position for all bodydirectional terms is the
w
q wq wq wq wq w
q wq wq wq
a. anatomicalposition w
q
b. proneposition w
q
, c. supineposition wq
d. sittingposition w
q
ANS: A wq DIF: Memorization REF:pp.6- w
q w
q
7 OBJ: 4
wq wq TOP: Anatomical position w q wq
6. Therelationship between the knee and the ankle can be described as
wq wq wq wq wq wq wq wq wq wq wq
a. theknee is inferior to the ankle
wq wq wq wq wq wq
b. theknee is distaltothe ankle
wq wq wq wq wq wq
c. theknee is proximalto the ankle
wq wq wq w
q wq wq
d. both a and b above wq wq wq wq
ANS: C w q DIF: Application REF: pp. 7-8 w q wq
OBJ:5 TOP: Anatomical directions w
q wq w q wq
7. Therelationship between theheart andthe lungs can bedescribed as
wq wq wq wq wq wq wq wq wq wq wq
a. the heart is distalto the lungs
wq wq wq wq wq wq
b. theheart is medialto the lungs
wq wq wq wq wq wq
c. theheart is lateralto the lungs
wq wq wq wq wq wq
d. both aand c above wq wq wq wq
ANS: B w q DIF: Application REF: p. 7 w q wq
OBJ:5 TOP: Anatomical directions w
q wq w q wq
8. Theterm most opposite proximal is
w
q wq wq wq wq
a. medial
b. superior
c. anterior
d. distal
ANS: D w q DIF: Memorization
REF:p.7 OBJ: 5 w
q w
q wq w q
TOP: Anatomical directions w q wq
9. Because humans walk in an upright position, the two terms that can be used interchangeably are
wq wq wq wq wq wq wq wq wq wq wq wq wq wq wq
a. posterior and ventral wq wq
b. posteriorand inferior wq wq
c. posteriorand superficial wq wq
d. posteriorand dorsal wq wq
ANS: D w q DIF: Memorization
REF:p.7 OBJ: 5 w
q w
q wq w q
TOP: Anatomical directions w q wq
10. Theterm most opposite medial is
w
q wq wq wq wq
a. dorsal
b. lateral
c. superficial
d. noneof the above wq wq wq
ANS: B w q DIF: Memorization
REF:p.7 OBJ: 5 w
q w
q wq w q
TOP: Anatomical directions w q wq
11. Therelationship between the skin and the muscles canbedescribed as
w
q wq wq wq wq wq wq wq wq wq wq
a. theskin is superficial tothe muscle
w
q wq wq wq w
q wq
b. themuscle is superficial to the skin
w
q wq wq wq wq wq
c. the muscle is deep to the skin
wq wq wq wq wq wq