WQ WQ WQ WQ WQ WQ
Y RAVEN | VERIFIED QUESTIONS AND ANSW
WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ERS | COMPLETE CHAPTERS | 2026 UPDATE
WQ WQ WQ WQ WQ WQ
D
TEST BANK WQ
NURSING TEST BANKS WQ WQ
, BIOLOGY 12TH EDITION RAVEN TEST BAN
WQ WQ WQ WQ WQ
K
Biology, 12e (Raven) WQ WQ
Chapter 2 The Nature of Molecules and the Properties of Water
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
1) Matter is composed of: WQ WQ WQ
A) atoms
B) energy
C) mass
D) molecules
Answer: A Secti W Q WQ
on: 02.01W Q
Topic: The Nature of Atoms Bl
W Q WQ WQ WQ WQ
oom's: 1. Remember W Q WQ
LO: 02.01.01 Define an element based on its composition. Acc
W Q WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
essibility: Keyboard Navigation W Q WQ
2) All atoms possess the ability to do work. The term that is defined as the ability to do work is:
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
A) matter
B) energy
C) molecules
D) space
Answer: B Sectio W Q WQ
n: 02.01
W Q
NURSINGTB.COM
Topic: The Nature of Atom
W Q WQ WQ WQ
s Bloom's: 1. Remember
WQ W Q WQ
LO: 02.01.02 Describe the relationship between atomic structure and chemical properties. Acce
W Q WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ssibility: Keyboard Navigation W Q WQ
3) The number of protons in a given atom is equal to its:
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
A) atomic number WQ
B) mass
C) neutron number WQ
D) molecular number WQ
Answer: A Secti W Q WQ
on: 02.01W Q
Topic: The Nature of Atoms Bl
W Q WQ WQ WQ WQ
oom's: 1. Remember W Q WQ
LO: 02.01.02 Describe the relationship between atomic structure and chemical properties. Acce
W Q WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ssibility: Keyboard Navigation W Q WQ
1
Copyright © 2020 McGraw-Hill Education. All rights reserved.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
No reproduction or distribution without the prior written onsent of McGraw-
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
Hill Education. WQ
NURSINGTB.COM
, BIOLOGY 12TH EDITION RAVEN TEST BAN
WQ WQ WQ WQ WQ
K
4) Isotopes that are unstable and decay when their nucleus breaks up into elements with lowe
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
r atomic numbers, emitting significant amounts of energy in the process, are called:
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
A) energetic
B) ionic
C) radioactive
D) isometric
Answer: C Sectio W Q WQ
n: 02.01
W Q
Topic: The Nature of Atoms Bl
W Q WQ WQ WQ WQ
oom's: 1. Remember W Q WQ
LO: 02.01.02 Describe the relationship between atomic structure and chemical properties. Acce
W Q WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ssibility: Keyboard Navigation W Q WQ
5) Atoms containing a specific number of protons are called:
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
A) minerals
B) elements
C) metals
D) molecules
Answer: B Sectio W Q WQ
n: 02.02
W Q
Topic: Elements Found in Living Systems
W Q W Q WQ WQ WQ WQ
Bloom's: 1. Remembe NURSINGTB.COM
W Q W Q WQ
r
LO: 02.02.01 Relate atomic structure to the periodic table of the elements. Ac
W Q WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
cessibility: Keyboard Navigation W Q WQ
6) Sugars dissolve well in water because of water's
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ .
A) ionic bonds WQ
B) cohesiveness
C) hydrophobic exclusion WQ
D) polarity
Answer: D Secti W Q WQ
on: 02.03W Q
Topic: The Nature of Chemical Bonds Bloom
W Q WQ WQ WQ WQ WQ
's: 2. Understand
W Q WQ
LO: 02.03.03 Contrast polar and nonpolar covalent bonds. Acc
W Q WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
essibility: Keyboard Navigation W Q WQ
2
Copyright © 2020 McGraw-Hill Education. All rights reserved.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
No reproduction or distribution without the prior written onsent of McGraw-
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
Hill Education. WQ
NURSINGTB.COM
, BIOLOGY 12TH EDITION RAVEN TEST BAN
WQ WQ WQ WQ WQ
K
7) The negative logarithm of the hydrogen ion concentration in the solution is referred to as:
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
A) pH
B) atomic mass WQ
C) -OH concentration WQ
D) electronegativity
E) specific heat WQ
Answer: A Secti W Q WQ
on: 02.06 W Q
Topic: Acids and Bases Bloom W Q WQ WQ WQ
's: 1. Remember
W Q WQ
LO: 02.06.01 Define acids, bases, and the pH scale. Accessibili
W Q WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ty: Keyboard Navigation
W Q WQ
8) Bicarbonate ions in the blood can absorb hydrogen ions, keeping pH balanced. Bicarbonate i
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ W Q WQ
s acting as a
WQ in blood. WQ WQ WQ WQ
A) buffer
B) acid
C) base
D) alkaline
Answer: A Sectio W Q WQ
n: 02.06
W Q
Topic: Acids and Base W Q
NURSINGTB.COM WQ WQ
s Bloom's: 2. Understa
WQ W Q W Q WQ
nd
LO: 02.06.01 Define acids, bases, and the pH scale. Accessibili
W Q WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
ty: Keyboard Navigation
W Q WQ
9) Atomic nuclei contain protons and WQ WQ WQ WQ WQ .
A) isomers
B) ions
C) moles
D) neutrons
Answer: D Secti W Q WQ
on: 02.01 W Q
Topic: The Nature of Atoms BlW Q WQ WQ WQ WQ
oom's: 1. Remember W Q WQ
LO: 02.01.01 Define an element based on its composition. Acc
W Q WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
essibility: Keyboard Navigation W Q WQ
3
Copyright © 2020 McGraw-Hill Education. All rights reserved.
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
No reproduction or distribution without the prior written onsent of McGraw-
WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ WQ
Hill Education. WQ
NURSINGTB.COM