1. Your 22 year old male patient states during his review of systems that
is scrotum is very enlarged and feels like it is full a powerlifter and works
as a trash collector. You suspect the patient likely has which of the
following diagnoses?
A -Varicocele
B -Meningocele
C -Rectocele
D -Hydrocele
Answer A -Varicocele
2. The point of maximum impulse (PMI) is MOST often palpable in healthy
adults when positioned in the supine or left lateral decubitus position.
Which one of the following locations is most commonly described as the
PMI in a healthy adult?
A -Left 2nd intercostal space, midaxillary line
B -Left 5th intercostal space, midclavicular line
C -Right 4th intercostal space, midaxillary line
D -Right 2nd intercostal space, midclavicular line
Answer B -Left 5th intercostal space, midclavicular
Line
3. A40 year old, female, African American patient presents for history and
,phys- ical. Upon your initial assessment, you notice she has severe
exophthalmos as pictured below. Which one of the following diagnoses
below would be the highest on your differential diagnose of this physical
examination finding?
A -Bilateral conjunctivitis
B -Hyperthyroidism
C -hypothyroidism
D -Myexedma
Answer B -Hyperthyroidism
4. Your patient with a suspected diagnosis of COPD has been seen by
pul- monology and has underwent a pulmonary function test (PFT) with
spirometry. As the patient's primary healthcare provider, you have been
asked to explain the findings of the PFT to the patient in a follow-up visit
at which time the patient asks what the study was evaluating. To
describe the PFT to the patient in more useful terms, you state that the
large inspiration of air to the furthest extent they could reasonably
accomplish followed by a full exhalation is referred to as which of the
following measurements during the PFT?
A -Forced Expiratory Volume over 1 second (FEV1)
B -Functional Reserve Capacity
C -Inspiratory Reserve
D -Forced Vital Capacity
Answer D -Forced vital capacity
,5. Your patient has a diagnosis of Addison's disease. Which of the
following might you expect to find during examination?
A -Abdominal striae
B -Dowager hump
C -Low body temperature
D -Moon face
Answer B -Dowager hump
6. The nurse practitioner's evaluation of a patient with Diabetes Mellitus
type 2 should include which of the following while evaluating for end
organ dysfunc- tion of the disease?
A -Renal function panel
B -Urinalysis
C -Non-dilated eye exam
D -All of these are appropriate options
Answer D -All of these are appropriate options
7. During your visit with a 19 year old patient for a college health
physical, your health history includes a diagnosis of angioedema. What of
the following parts of the body are were likely involved?
A -Isolated to the colon
B -Anywhere in the enteral tract
C -Chest
D -Face and Lips
Answer D -Face and Lips
, 8. Which of the following dermatologic lesions is precancerous and likely
due to prolonged exposure to UV-B?
A -Actinic Keratosis
B -Basal cell carcinoma
C -Verucca
D -Seborrheic dermatitis
Answer A -Actinic Keratosis
9. Based on your evaluation of ABCDE for melanoma, which of the
following represents a suspicous finding?
A -Irregular borders
B -Symmetrical nature
C -Brown color
D -Diameter of 0.4 cm
Answer A -Irregular borders
10. Your patient is complaining of hypersomnia, lack of motivation,
weight gain, and anhedonia. Suspecting a diagnosis of clinical
depression, you anticipate the patient will benefit from treating their
underlying deficit of which of the following neurotransmitters?
A -GABA
B -Serotonin
C -Dobutamine
D -Glutamate